![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema nu e lipsa pacatelor, ci faptul ca sufletul nu e imbracat in haina harului, pentru aceasta e Botezul.
Preasfintitul Cirpian Campineanu ne expune invatatura ortodoxa in acest caz, ceea ce am afirmat si eu pana acum: http://www.ziarullumina.ro/societate...ta-de-dumnezeu "După Sfinții Părinți, acești copii nu au avut cum să păcătuiască, ca să sufere din motive personale, ci doar moștenesc, în virtutea solidarității cu firea umană, a protopărinților noștri Adam și Eva, păcatul strămoșesc. Orice om se naște cu aceste consecințe ale păcatului strămoșesc. Acesta este șters prin Taina Sfântului Botez, dar asta nu înseamnă că nu rămân afectele, rămân în ființa umană consecințele sale ca predispoziții spre păcat. După Sfinții Părinți, acești copii nu suferă chinurile iadului. Mi-aduc aminte o formulă pe care o învățam noi la ora de dogmatică: "Nu se împărtășesc de lumină, dar toți se cinstesc cu liniștea". Așa au trăit și drepții Vechiului Testament, care nu s-au împărtășit de lumina dumnezeiască, până nu a coborât la iad Domnul nostru Iisus Hristos. Drepții Vechiului Testament nu au suferit de chinurile iadului (înțelese ca stare de întristare, de singurătate), dar nu s-au împărtășit de lumină, în schimb, s-au împărtășit de o pace, de o liniște sufletească. Abia în momentul în care Mântuitorul Hristos a coborât la iad, a introdus starea de lumină, Lumina Învierii, și astfel s-a făcut începutul Raiului. Primul cetățean al Raiului este tâlharul de pe cruce; tot atunci i-a scos din iad și pe protopărinții Adam și Eva, și toți drepții Vechiului Testament. Cred că în aceeași manieră se va întâmpla și cu acești prunci nenăscuți, sau care au murit înainte de botez, în sensul că nici nu ar fi drept ca să sufere chinurile iadului, așa cum se întâmplă cu cei care nu s-au pocăit, și care au avut timp de pocăință." In acelasi articol părintele Valentin Chesaru de la Capela Spitalului Filantropia spune: "În schimb, fără Botez, aceste suflete nu pot intra în Împărăția cerurilor". Asadar nu pot ajunge in Imparatia cerurilor, dar nu vor suferi nici chinuri in Iad, cam la fel au fost si dreptii pana la venirea lui Hristos. In schimb rugaciunea (personala) are mare putere, stim ca Sfanta Tecla s-a rugat pentru copilul unei mame pagane si acesta a fost scos din Iad la rugaciunile sfintei. Deci rugaciunile mamei sunt foarte folositoare. |
|
||||
|
||||
![]()
Citiți cartea Părintelui Ilarion Argatu - Despre desfrănare și avort. Eu am dat vreo 6 lei pe ea.
http://www.librariasophia.ro/carti-N...r-so-2964.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E imposibil ca niste suflete pure sa se roage pentru pedepsirea altora si spre suferinta lor. Cum sa fie privati de lumina si de Dumnezeu aici pe Pamant, unde "nu exista" Dumnezeu, cand ei(copiii avorati) de la Dumnezeu vin?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu nu intervine decat la sfarsitul lumii cand le face si lor dreptate si-i aseaza intr-un loc mai bun. Intrebarile astea ar trebui sa le framante pe cele care se programeaza pt intrerupere de sarcina.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Propurn sa-i spui duhovnicului tau ce ai spus aici, cum ca Dumnezeu nu intevine decat la sfarsitul lumii...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parintele Paisie Aghioritul a vazut o mare mare de suflete care sufereau, ale copiilor avortati. Sufletele acelea NU SUNT BOTEZATE, nu pot intra in Imparatia Cerurilor pentru ca nu au primit sfantul botez. Dar nici in Iad nu pot fi duse pentru ca sunt fara de pacat. Iti dau cuvantul meu ca nu stii despre ce vorbesti. Argumentatia ta este din logica si nu din descoperire. Logica de tipul "Dumnezeu este plin de iubire", nu inlocuieste "cine nu se va naste din duh si adevar nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu". Si pentru lucrul asta citeste si descoperirea Sf. Teofan Zavoratul despre Sf. Lumii in care la sfarsit apare ceata copiilor avortati, care nu au primit Sf. Botez.... Last edited by gpalama; 24.11.2014 at 10:38:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca vreti sa vedeti unde sunt sufletele copiilor avortati RUGATI-VA pentru ele, sa va descopere Dumnezeu.
Eu asa am facut, si am primit confirmarea exact ce scrie in cele putine carti care trateaza acest subiect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletele se boteaza la 6(sase) saptamani dupa nastere. Daca cu toata grija mamei copilul moare la nastere, sau a treia saptamana dupa nastere, oare nu poate intra in imparatia cerurilor fiindca nu e botezat? Dar daca moare la botez atunci el intra in Rai numai fiindca a fost botezat? Pe de alta parte: Cum se face ca Enoh a fost ridicat la cer de Dumnezeu fara sa fie botezat? O fi gresit Dumnezeu? Cum se face ca Iisus i-a spus talharului 43. Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai.(Lc23,43b) talharul din dreapta fara ca acesta sa fie botezat? Sau Iisus credea ca-i botezat? In ultima instanta: Daca fatul nu este avortat, dar totusi moare inainte de termen(fara de pacat), unde se duce? Te contrazici in spuse. Unde poate merge un suflet fara de pacat? Ultima parte: Daca fatul nu este avortat, dar totusi moare inainte de termen, unde se duce? Citat:
E necesar sa citesti si versetul dinainte de nasterea din duh si adevar; exact ar fi "duh si apa" dar este mai bine pentru acest dialog asa cum ai spus(duh si adevar). iar acesta face referire la talharul din dreapta, care acolo pe cruce "s-a nascut din duh si adevar, adica s-a botezat in adevarul rostit. Citat:
Liberul arbitru este direct proportional cu Duhul Sfant. 31. Înfricoșător lucru este să cădem în mâinile Dumnezeului celui viu.(Evrei10,31) Intra aici: http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php si da la cautare Dumezeu cel viu; vei avea muuulte de citit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
obisnuiam ca la fiecare slujba sa aprind o lumanare pt. un copil avortat,apoi am citit intr-o carte ca nu te poti ruga in biserica pt. cei avortati,sa-i treci pe pomelnic.convinsa ca am facut o greseala,i-am spus preotului care mi-a zis ca sa te rogi pt un copil avortat,pt o persoana de alta religie,chiar si pt un sinucigas,e o dovada de iubire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si aceasta jerfta ajuta si usureaza sufletele lor. Legat de rugaciunea in Biserica facuta de preoti eu am inteles asa: Preotii nu se pot ruga in comunitate pentru ei si nu-i pot pomeni, nefiind botezati. Dar preotii pot sa pomeneasca in particular aceste suflete. Este cum ai zis o dovada de dragoste. Insa in particular noi putem sa facem acest lucru, si chiar trebuie sa-l facem. |
|