Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2013, 18:19:59
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu inteleg lucrul asta cu listuta sau carticica pentru a-ti spune pacatele.
Nu stiu, dar eu cred ca pana la urma toti facem mereu aceleasi pacate, care se repeta. De unde sa vina ceva nou? Cat de nou si de nemaintalnit?
Pe de alta parte si preotul ne ajuta intrebandu-ne.
Cam stim cum trebuie sa stim si sa ne purtam, de acolo putem sa ne dam seama ce se abate de la regula.
Lista cu pacate nu trebuie sa fie un eseu sau un inventar pe care sa le citesti la spovedanie. Ea are in opinia mea alta utilitate. De cate ori merg la spovedanie imi doresc sa nu-l retin prea mult pe Parintele duhovnic, asta pentru ca este extrem de ocupat, in spatele meu mai sunt alti oameni care isi asteapta randul. Din dorinta de a nu face pauze lungi incercand sa-mi aduc aminte ce mai doream sa marturisesc, imi notez pe o hartiuta un cuvant ce este reprezentativ pentru un anumit pacat ce ma apasa si pe care simt sa il marturisesc. De cele mai multe ori imi amintesc ce am de spus, dar daca am o ispita, nu mai imi amintesc un lucru important, lista imi este de folos.

Chiar daca faci aceleasi pacate, asta nu inseamna ca nu trebuie sa le mai marturisesti. Faptul ca nu ai de spus ceva nou sau ceva grav este de bine. Nu toti preotii intreaba la spovedit. Te lasa pe tine sa spui ce ai pe suflet, ce te apasa, mai ales daca nu esti la prima spovedanie.
Reply With Quote
Răspunde