![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pai cam asta ar fii problema.Nu vreau sa il intreb pe duhovnic daca sa i spun ce am gandit de rau despre dansul.Imi este teama ca o sa mi ceara sa i spun aceste ganduri.Eu tot sper ca o sa gasesc pe acest site pareri ale unor preoti sau ale unor cunoscatori despre ce sa fac.Eu sper ca nu trebuiesc spuse aceste ganduri urate ale mele.Poate ca nu sunt pacate asa mari ca sa trebuiasca spuse.Eu astept un sfat de la un preot.Va multumesc!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceste ganduri nu sunt ale noastre asa ca nu e pacat sa fie ascunse Mai mult rau faci daca le spui duhovnicului pt ca firea omeneasca e imprevizibila si nici nu rezolvi nimic daca ii spui aceste ganduri Vei pleca de la el mai sporit decat daca-i spui ca ai avut ganduri de hula impotriva lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista posibilitatea sa ti se ceara detalii...si nu poti spune "am gandit de sfintia voastra ca sunteti cam burtos, va sta parul aiurea si nu va exprimati corect gramatical"; si nici "ca a costat cam mult masina pe care o conduceti si preoteasa dvs are cam multe perechi de pantofi..." Deci mai bine aduci vorba doar de acele aspecte controversate care necesita neaparat sa fie lamurite; cele enuntate de mine si altele mai rele sunt clar ispite de la diavol...(chiar dc ar fi adevarate, nu e treaba noastra, fiecare cu pacatele lui).
Apoi : f important, inainte de spovedanie te rogi cu simt de raspundere, ca sa poti marturisi ceea ce trebuie si spovada sa fie cu folos; in caz contrar, e posibil sa te impinga necuratul sa spui numai prostii si sa uiti lucruri importante... Se poate intampla sa te trezesti ca acolo, la spovedanie, iti iese un porumbel din gura, si te trezesti ca spui ceva ce nu intentionai, lucru are poate fi de bine sau de rau...( mie mi s-au intamplat ambele variante). Deci : roaga-te si apoi lasa-te in voia Domnului, daca nu stii ce sa faci, si El iti va calauzi pasii.... Last edited by fallen; 24.10.2013 at 20:31:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Am luat decizia de a spune la spovedanie despre aceste ganduri doar atat:''Am avut ganduri de hula fata de lucrurile sfinte''(aici cred ca l includ si pe duhovnic).Sper sa nu fac pacat spunand doar atat.Nu cred ca l supar pe Dumnezeu.Deoarece eu ascund niste ganduri care l ar jigni pe preot.Desi nu pentru asta le ascund ci pentru ca mi e rusine sa le spun.
|
|