Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2013, 09:23:16
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de netsky Vezi mesajul
Multumesc frumos pentru raspuns.Dar aceste ganduri despre care dumneavoastra spuneti ca nu sunt ganduri de hula (referitoare la inaltimea dansului etc...) trebuiesc spuse la duhovnic asa cum le am gandit adica exact cuvintele care mi au trecut prin cap?Vreau sa ma impartasesc si nu stiu cum sa fac.
Duhovnicul tău ce zice?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 13:59:59
netsky netsky is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.10.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Duhovnicul tău ce zice?
Pai cam asta ar fii problema.Nu vreau sa il intreb pe duhovnic daca sa i spun ce am gandit de rau despre dansul.Imi este teama ca o sa mi ceara sa i spun aceste ganduri.Eu tot sper ca o sa gasesc pe acest site pareri ale unor preoti sau ale unor cunoscatori despre ce sa fac.Eu sper ca nu trebuiesc spuse aceste ganduri urate ale mele.Poate ca nu sunt pacate asa mari ca sa trebuiasca spuse.Eu astept un sfat de la un preot.Va multumesc!!!
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 14:37:37
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de netsky Vezi mesajul
Pai cam asta ar fii problema.Nu vreau sa il intreb pe duhovnic daca sa i spun ce am gandit de rau despre dansul.Imi este teama ca o sa mi ceara sa i spun aceste ganduri.Eu tot sper ca o sa gasesc pe acest site pareri ale unor preoti sau ale unor cunoscatori despre ce sa fac.Eu sper ca nu trebuiesc spuse aceste ganduri urate ale mele.Poate ca nu sunt pacate asa mari ca sa trebuiasca spuse.Eu astept un sfat de la un preot.Va multumesc!!!
Nu trebuie spus nimic altceva decat ca ai avut ganduri de hula.
Aceste ganduri nu sunt ale noastre asa ca nu e pacat sa fie ascunse
Mai mult rau faci daca le spui duhovnicului pt ca firea omeneasca e imprevizibila si nici nu rezolvi nimic daca ii spui aceste ganduri
Vei pleca de la el mai sporit decat daca-i spui ca ai avut ganduri de hula impotriva lui.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 20:07:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Exista posibilitatea sa ti se ceara detalii...si nu poti spune "am gandit de sfintia voastra ca sunteti cam burtos, va sta parul aiurea si nu va exprimati corect gramatical"; si nici "ca a costat cam mult masina pe care o conduceti si preoteasa dvs are cam multe perechi de pantofi..." Deci mai bine aduci vorba doar de acele aspecte controversate care necesita neaparat sa fie lamurite; cele enuntate de mine si altele mai rele sunt clar ispite de la diavol...(chiar dc ar fi adevarate, nu e treaba noastra, fiecare cu pacatele lui).
Apoi : f important, inainte de spovedanie te rogi cu simt de raspundere, ca sa poti marturisi ceea ce trebuie si spovada sa fie cu folos; in caz contrar, e posibil sa te impinga necuratul sa spui numai prostii si sa uiti lucruri importante... Se poate intampla sa te trezesti ca acolo, la spovedanie, iti iese un porumbel din gura, si te trezesti ca spui ceva ce nu intentionai, lucru are poate fi de bine sau de rau...( mie mi s-au intamplat ambele variante). Deci : roaga-te si apoi lasa-te in voia Domnului, daca nu stii ce sa faci, si El iti va calauzi pasii....

Last edited by fallen; 24.10.2013 at 20:31:32.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2013, 19:42:25
netsky netsky is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.10.2013
Implicit

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Am luat decizia de a spune la spovedanie despre aceste ganduri doar atat:''Am avut ganduri de hula fata de lucrurile sfinte''(aici cred ca l includ si pe duhovnic).Sper sa nu fac pacat spunand doar atat.Nu cred ca l supar pe Dumnezeu.Deoarece eu ascund niste ganduri care l ar jigni pe preot.Desi nu pentru asta le ascund ci pentru ca mi e rusine sa le spun.
Reply With Quote
Răspunde