![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca tot suntem la capitolul pacate si cainta as vrea in acest caz ipoteticsa ma spovedesc amanuntit sa am cainta pentru tot. In ceea ce priveste pacatele eu zic ca trebuie straduinta sa nu facem nici acele pacate pe care le consideram mici, dar ele nu sunt mici in fata lui Dumnezeu. Last edited by aubergine; 04.12.2013 at 14:28:26. |
|
|
||||
|
||||
|
De catava vreme, din pura intamplare,am descoperit si eu canalul Discovery ID,si ma uit de catava vreme destul de des si cu un mare interes !
Acolo se prezinta intr-un mod gazetaresc destul de captivant si coerent o serie de cazuri penale intamplate in SUA,mai ales dupa anii 90. Intamplarile sunt cu adevarat terifiante,iar ceea ce este absolut interesant este ca se prezinta cronologic intreaga dinamica de investigatie criminalistica,detectivistica si juridica, pana in momentul final al emiterii verdictului. In urma vizionarii unor astfel de cazuri penale,ai caror protagonisti se intampla de foarte multe ori sa fie chiar niste oameni aparent obisnuiti,si fara antecedente penale, orice privitor incepe sa-si puna urmatoarea intrebare : Prin ce proces interior lugubru ,niste oameni aparent normali au ajuns in diverse stadii ale vietii lor sa devina niste monstii pe doua picioare ??? Prima data te-ai gandi ca diavolul le-a luat mintile (desi asta e real !) insa, din moment ce au fost condamnati,inseamana ca au fost evaluati ca si indivizi normali psihic ! Deci : Acei oameni au fost nebuni de legat, sau normali ? Si ,as mai avea o intrebare, pe care o las sa fie ghicita de cel mai perspicace cititor al acestor randuri ! O intrebare concluziva,oarecum ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta era ideea sau care?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu Alin, nu asta era ideea. Ideea era sa ne straduim sa nu mai judecam deciziile si faptele altora doar pentru ca noi ne credem mai buni, pentru ca nici noi nu suntem mai buni. De cele mai multe ori prin judecarea altora -am vazut o groaza de topice in care fiecare judeca pe fiecare- duce la MANDRIE, ca cel ce judeca, fie si in subconstient, se simte superior celui pe care il jueca. Si da, aici ma simt si eu uneori, si cred ca oricare de aici. Zicem ca judecam fapta, si nu omul, dar dca judeci fapta facuta de omul respectiv, n-ai cum a nu jueci si omul care face fapta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E vorba de care sunt standardele vietii crestine. Si asta nu sunt dupa ce faci tu sau eu si scuzele care le avem. Si da, daca ai facut o fapta de curvie esti curvar, cu atat mai mult cu cat sustii ca ai fost indreptatit sa o faci si ai 100000 scuze ca ai facut-o si fara doar si poate ai repetat-o oricand. Nu mi se pare ceva ilogic, anormal sau culmea, imoral sa ajungi la o concluzie din asta cand asta este gandirea pe care o expui. Si inca ceva, valabil pentru tine si alte exemple de virtute, nu va pune nimeni sa va vanturati viata personala pe forumuri. Dar daca o faceti, nu va mai plangeti ca sunteti judecati, analizati, etc. pentru ca asta ati cautat pana la urma, insa ati sperat probabil la un alt rezultat. Ei bine, poate ar trebui sa aflati ca voua va vine mai usor sa va gasiti scuze, chiar si calcand peste lucruri sfinte, dar altora, mai greu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nimeni nu respecta invatatura 100%, nici n-ai cum, ca esti om, nu robot. Dati-mi un exemplu in care un om oarecare a respectat/respecta invatatura crestina 100%. Chiar va rog. Ce zice florin, e adevarat. Unui om nu-i sta valoarea in religie (care s-a inventat tocmai cu scopul e a manipulaoameii, da deh, nu acceptam asa ceva). Doi oameni care se iubesc se pot casatori oricum. Si sigur n-o sa-i desparta religia, in cazul in care chiar e iubesc. De multe ori, a vazut si aici pe forum sfatur pentru cazuri din astea de genul: " lasa-l/las-o in pace ca nu e ortodox/ortodoxa, cauta-ti un ortodox/o ortodoxa." De parca cracterul si personalitatea omului ar avea ceva de-a face cu religia. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu intelegeti, pentru cei care traiesc viata ortodoxa, conteaza religia foarte mult, daca d-voastra nu traiti asa nu aveti cum sa intelegeti si atunci tot judecati si jigniti nu intelegeti multe, ma rog ca Dumnezeu sa va deschida mintea sa nu fiti in ratacire si sa.vedeti adevarul Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu aveti cum sa cunoasteti pe toata lumea ca sa puteti da astfel de verdicte, nu le stiti pe toate. Nu sunteti Dumnezeu, nu cunoasteti strafundul inimii cuiva. Ortodocsii crestini practicanti au pacate,dar incearca sa le spovedeasca mereu, sa se caiasca de ele si astfel sa fie iertati, si chiar daca cad iar, oameni sunt si trebuie sa se spovedeasca mereu si mereu, pana la moarte, suntem imperfecti, dar pana la moarte avem de dus o lupta, in care ne ajuta Hristos, suntem pacatosi dar trebuie sa tindem spre sfintenie, nu sa lancezim si sa nu facem nimic pentru sufletul nostru. |
|
|