![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ambele forme de post au în comun faptul că digestia este oprită și corpul declanșează o serie de mecanisme absolut naturale de detoxifiere, reparare și regenerare. E valabil și pentru animale. Toate celelalte forme de ”post” sînd de fapt niște diete mai mult sau mai puțin aspre, inclusiv postul creștin ortodox. Totuși Sfinții au rînduit cîteva zile de post negru pe an care, dacă ar fi respectate, ne-ar aduce beneficii enorme la capitolul sănătate. Cu toate astea, există cîteva categorii de oameni care nu au voie să practice postul cu sau fără apă.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 21.04.2014 at 00:43:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu neaparat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sunt multe forme si motive pentru postul negru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
" More and more I see people at this forum caught up in the Glamor of Fasting, rather than having a Purpose and logical Aftermath." Citat:
Ca au murit de sete abia dupa 40 zile? Ma indoiesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da-mi voie sa ma indoiesc si eu :) Suna teribil.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nimeni nu recomandă să postești total mai mult de 3-5 zile, mai ales dacă nu ai antrenament.
|
|||
|
|||
![]()
In mod sigur i-au pus perfuzii.
Spitalele de la noi nu cred ca incurajeaza/ajuta sinuciderea. Renunta la naivitatea ca spalatul ajuta cu ceva, doar daca ai vreo trimitere la un material de anatomie/fiziologie unde scrie ca pielea absoarbe apa si o introducere in sistemul circulator. Dar na, in lumea "postului uscat" tot felul de miracole se intampla... :)
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.04.2014 at 18:50:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://betastuffs.blogspot.fr/2012/0...kin-water.html http://en.wikipedia.org/wiki/Skin Poate că filosofia postului uscat aspru presupune ținerea apei la distanță ca să reziști mai ușor pînă la prima sete severă. Taie ispita și nu vei cădea. :)
|
|||
|
|||
![]()
Cu cat sunt mai absurde explicatiile care le gasesti, cu atat iti dai seama, poate, mai mult, de absurditatea cauzei care incerci sa o sustii :)