![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Face ca face si ne mai da un citat in engleza .... dar saracul nu pricepe nici in romana mare lucru, dar in engleza ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu i-ai raspuns lui Albert.Problema este ca tu nu intelegi ce i-ai raspuns. Michio Kaku, se bazeaza pe fizica cuantica, cand a enuntat teoria asta. Tu intelegi notiunile de baza din fizica cuantica ? Pentru ca in mod clar nu ai inteles ce ai postat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Indivizii astia ca el sunt doar superficiali, ei au impresia ca o cautare pe "google" le da si aerul de "destepti" dar sunt total pe langa subiect. De capacitatea de sinteza ce sa mai vorbim, ar fi trebuit sa-si foloseasca ratiunea si e cam deficitar la acest capitol. Last edited by AlbertX; 29.09.2014 at 08:30:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Stephen Hawking a afirmat: "Dumnezeu nu există",
iar Iisus Hristos a afirmat: "Eu sunt calea, adevarul si viata" ... cam asta-i diferenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Interesant, Stephen King face o declaratie in favoarea unui creator, imediat apare si Stephen HawKing cu o declaratie impotriva. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Scurta si la obiect sinteza a diferentei.Cu tot respectul pentru eruditia sa concluziile domnului Hawking sunt fara nici o relevanta in domeniul teologic.In plus opiniile dansului, conform carora miracolele credintei sunt incompatibile cu stiinta nu sunt concluzii personale,pe care le-ar fi descoperit dansul,ci isi au originea in alta perioada istorica, dansul doar a mostenit aceasta viziune dar, teologic vorbind,nu a putut niciodata infirma posibilitatea existentei miracolelor.Ce spune dansul de fapt suna cam asa:,,Din punctul meu de vedere, strict in limitele stiintei actuale,nu pot reconcilia teoria stiintifica cu adevarurile credintei si atunci le resping pe ultimele, intrucat aleg sa cred doar in ceea ce,oricat de limitat ar fi,imi poate oferi stiinta,adica cunoasterea noastra actuala,oricat de limitata ar fi".In esenta este o respingere a posibilitatii existentei unei stari dincolo de limitele intelegerii tale.Asta este ceva atat de subiectiv in esenta incat iti trebuie o doza serioasa de umor :) pentru a percepe o asemenea declaratie drept produs al stiintei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea de obicei cel ce afirma ca un lucru exista are povara argumentarii punctului lui de vedere, si obligatia de a aduce dovezi. In alt mod, ai putea spune ca exista orice imaginabil, pentru ca nu avem dovezi ca nu exista. |
|
|||
|
|||
![]()
Miracolele nu sunt usor nici de inteles si nici de acceptat,sunt de acord cu acest aspect.Ele au o esenta radicala,intrucat depasesc ceea ce noi, in mod conventional,numim ratiune.Nu pot fi analizate rational,este o mare eroare pentru ca ele,prin insasi definitia lor depasesc limitele ratiunii.Domnul Hakwing este cumva in situatia personajului Ragnar Lodbrok din serialul ,,Vikingii" de pe canalul History.Dupa ce au pradat o manastire vikingii lui Ragnar descopera langa altar osemintele unui sfant.Ragnar apuca craniul si il intreaba pe un insotitor britanic al sau: ,,Ce este atat de special cu privire la acest om de a fost ingropat aici?".Britanicul ii explica ca a fost un om sfant si ca oamenii acelor locuri cred ca osemintele sale sunt facatoare de minuni.Ragnar intreaba ,,Ce este o minune?".Englezul ii spune:,,Ceva ce in mod normal nu se poate intimpla".Ragnar se uita iar la craniu si spune: ,,Este mort ca oricare altul.Nu vad nici o minune in asta".Asa si domnul Hawking, are o dilema similara :)
|
|