![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iată ce scrie Jeac-Claude Larchet în a sa "Terapia bolilor spirituale": Citat:
E o carte excepțională, recomand cu toată dragostea să fie citită.
|
||||
|
||||
![]()
Bin, eu nu am auzit ca Sfintii Parinti sa fi spus ca Adam si Eva erau in alt univers. Dar, la cate traznai au inovat ortodocsii dupa ce s-au rupt de Biserica, ce mai conteaza una in plus?
Dragos, taica Larchet este unul din Sfintii Parinti ai BOR, despre care vorbeai in citat?
|
|||
|
|||
![]()
De fapt si unii si altii vorbiti despre acelasi lucru dar Mihnea incearca sa intepe ca nu poate sta linistit.
Unii vorbesc despre innoirea universului - de exemplu faptul ca la un moment dat incepe sa functioneze entropia. Mihnea spune acelasi lucru, spune doar ca entropia nu a fost creata mai tarziu ci doar suspendata pana la pacat, dar ii acuza pe cei care vorbesc despre noul univers ca vorbesc despre alt univers. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
De fapt catolicii vorbesc de altceva, Iuliu.
Catolicii vorbesc de un univers creat de Dumnezeu gata pregătit pentru starea căzută de după păcatul strămoșesc. Părinții vorbesc de transformarea fundamentală a universului după cădere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In modul acesta, principiul al doilea al termodinamicii este inclus in legile Universului inca de la inceput. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O alta consecinta a gandirii catolice despre Creatie,ar fi si faptul ca omul nu se uneste nemijlocit cu Dumnezeu,caci gratia e ceva creat si diferit de Dumnezeu(daca gresesc corecteaza-ma) ;alta consecinta: faptul ca omul "natural" (in conceptia catolica)e o fiinta imperfecta(sper ca nu trebuie sa aduc dovezi :) )ceea ce ne duce cu gandul la un Dumnezeu neputincios.
|
|||
|
|||
![]()
Nu am inteles mai nimic din ce a spus bin. Daca Dumnezeu a creat universul asa cum e azi dar a suspendat unele legi la inceput - asta dovedeste ca Dumnezeu e imperfect ? Si harul divin e cu siguranta ceva diferit de fiinta lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu dacă dovedește că Dumnezeu e imperfect. Dar cu siguranță dovedește că ar fi premeditat căderea adamică, făcându-l pregătit pentru starea actuală.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
stati putin, adica vreti sa ziceti ca omul e perfect? ACUM?
Sunt de acord ca Dumnezeu a creeat omul perfect, iar acesta ar fi devenit imperfect dupa cadere; dar ce legatura este intre imperfectiunea omului cu perfectiunea lui Dumnezeu? Ce legatura are faptul ca Pamantul cu legile lui fizice/chimice/biologice pare imperfect cu perfectiunea lui Dumnezeu? Eu cred ca Pamantul cu legile sale e de fapt perfect; totul e un ciclu continuu al vietii; eu in asta vad perfectiunea. Ca omul a degradat pamantul prin poluare, experimente chimice, abuz de resurse, deja nu mai tine e perfectiunea sau imperfectiunea lui Dumnezeu; pentru ca El ne-a creeat liberi, iar noi prin libertatea noastra o mai dam in bara; uneori chiar foarte grav (vezi inventia bombelor atomice, reactoarelor nucleare, razboaielor etc.). Dumnezeu e perfect si a creeat totul perfect; omul a devenitimperfect prin cadere, iar Pamantul a devenit "imperfect"(muuult spus) prin impactul omului asupra acestuia. ps: nu cred ca vom afla cu adevarat daca Adam si Eva au avut sau nu organe reproducatoare sau buric; si nici nu cred ca ne ajuta cu ceva sa stim asta...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|