Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2017, 13:51:12
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Sufletul este o iluzie a constiintei devenită doctrină fundamentală a nemuririi în baza căruia majoritatea religiilor si-au faurit imperii care ,direct sau indirect suprimă si azi naivitatea,chiar academică a unora.Sau pe de altă parte sufletul este....Nu prea stim nici noi...Doar ne dăm cu parerea sub umbra unor texte care să ne tina de cald în toropeala asta a rațiunii supraîncălzite.Si totuși,ca să îmi permit iarăși o personal opinion,care devine una comună multora. Da,sunt de acord cu spiritismul,teosofia si alte abordări de genul în privința sufletului....Teismul ăsta iudaic,devenit politeism în creștinism nu prea s-a omorât să facă studii serioae în privința asta,ei s-au mulțumit cu faramiturile filosofiei platonice,si cu filosofii ei ratati care au trecut la creștinism ,văzând probabil gradul mare de prostie si naivitate a creștinilor....Si din păcate asa a rămas până azi.
Vechi 07.07.2017, 14:42:31
Palamist Palamist is offline
Member

Data înregistrării: 24.06.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Sufletul este o iluzie a constiintei devenită doctrină fundamentală a nemuririi în baza căruia majoritatea religiilor si-au faurit imperii care ,direct sau indirect suprimă si azi naivitatea,chiar academică a unora.Sau pe de altă parte sufletul este....Nu prea stim nici noi...Doar ne dăm cu parerea sub umbra unor texte care să ne tina de cald în toropeala asta a rațiunii supraîncălzite.Si totuși,ca să îmi permit iarăși o personal opinion,care devine una comună multora. Da,sunt de acord cu spiritismul,teosofia si alte abordări de genul în privința sufletului....Teismul ăsta iudaic,devenit politeism în creștinism nu prea s-a omorât să facă studii serioae în privința asta,ei s-au mulțumit cu faramiturile filosofiei platonice,si cu filosofii ei ratati care au trecut la creștinism ,văzând probabil gradul mare de prostie si naivitate a creștinilor....Si din păcate asa a rămas până azi.
1)Spritistii invoca mortii care ar face sa se-auda niste ciocanituri prin mese, scaune, dulapuri.Un iluzionist, Houdini, nu doar ca a denuntat, dar a si explicat trucurile spiritistilor.Sau poate in loc de spiritism ai vrut sa spui spiritualism.

2)Te contrazici.Pe de o parte, spui ca sufletul e o iluzie, pe de alta parte esti de acord cu ce spune teosofia despre suflet.Teosofii cred in existenta unei anatomii subtile si a unui suflet care se reincarneaza.

3) Doctrina teosofica despre suflet si anatomia subtila e fundamental gresita.Crestinismul detine adevarul despre aceste lucruri.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2017, 15:19:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Palamist Vezi mesajul
1)Spritistii invoca mortii care ar face sa se-auda niste ciocanituri prin mese, scaune, dulapuri.Un iluzionist, Houdini, nu doar ca a denuntat, dar a si explicat trucurile spiritistilor.Sau poate in loc de spiritism ai vrut sa spui spiritualism.

2)Te contrazici.Pe de o parte, spui ca sufletul e o iluzie, pe de alta parte esti de acord cu ce spune teosofia despre suflet.Teosofii cred in existenta unei anatomii subtile si a unui suflet care se reincarneaza.

3) Doctrina teosofica despre suflet si anatomia subtila e fundamental gresita.Crestinismul detine adevarul despre aceste lucruri.
Mos Crăciun si prietenii săi...atât pot sa spun.Asa se întâmplă când mănânci numa ciorbă de varză.Ai impresia că totul are gust de ciorbă de varză.Eu iti pun în fată un picior de zimbru scos de la proțap si tu ceri varză lângă....Mda,în fine.Da,se poate să fi vrut sa zic spiritualism,se poate si că esența doctrinelor new age-iste să fie doar despre demoni,ciocane(pardon,ciocănitori în mese,sau sub mese),houdini si demoni.Normal că ma contrazic,dacă tu nu ești dornic sa îmi aduci ceva argumente mai savuroase decât ciorbă de varză.Si la fel ca orice emisiune tv...Doar la noi,si numai la noi ...Deci dacă creștinismul deține adevărul,ce face cu el?...Face subtilizarea ezoterică a ciocanului,evident.
Vechi 26.10.2017, 08:46:57
marivas6519 marivas6519 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2017
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Sufletul este o iluzie a constiintei devenită doctrină fundamentală a nemuririi
Asta se intampla desi, Sfanta Scriptura spune, in repetate randuri, ca "sufletul moare".

Citat:
s-au mulțumit cu faramiturile filosofiei platonice,si cu filosofii ei ratati care au trecut la creștinism
Problema este ca au adus in crestinism idei necrestine, cum ar fi cea cu nemurirea sufletului.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2017, 18:14:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?
Vechi 26.10.2017, 19:15:08
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Păi, Biserica Catolică, evident. Papa. Papa Damasus, în 382, și fericitul eretic Augustin, la Sinoadele din Cartagina, 397 și 419.

Deci, vezi, tot Emilian avea dreptate. Canonul biblic e eretic, și nu degeaba au luat neoprotestanții ideile eretice ale lui Augustin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 12.11.2017, 08:33:43
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?
Conteaza cine a stabilit canonul biblic, in discutia noastra? Important este faptul ca sufletul moare (asa spune Biblia, in repetate randuri). Biblia spune despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea sufletului. Asta conteaza.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2017, 14:47:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marivas6519 Vezi mesajul
Asta se intampla desi, Sfanta Scriptura spune, in repetate randuri, ca "sufletul moare".
...si tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit
Vechi 12.11.2017, 08:35:04
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu stiu ce Biblie folosesti dumneata, dar Biblia (traducerile ortodoxe) spune ca Dumnezeu este "singurul care are nemurirea".
Reply With Quote
Vechi 01.12.2017, 08:32:37
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Biblia spune despre "Dumnezeul nemuritor" (Romani 1:23, 1 Timotei 1:17) si "singurul care are nemurirea" (1 Timotei 6:16).

Cat despre noi .... Biblia spune ca "vor primi viata vesnica cei ce , prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea"(Romani 2:7). Deocamdata .... toti murim (suflarea de viata se duce la Dumnezeu, care a dat-o - cum spune Eclesiastul).
Reply With Quote
Răspunde