![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vitiate
Da, stiu ca Ramadanul nu este crestin. Totusi aici pe forum si chiar pe acest fir se discuta mult despre postul negru ca leac universal, pentru tot soiul de boli. De asta am tinut sa scriu aici la ce poate duce. Din cate inteleg in tara nu a fost aratata aceasta stire, ca altfel nu va mai bateati joc aici de ea. Florentina - postul alimentar, inclusiv cel negru este bun si util, nimeni nu spune ca nu e, dar tinut dupa anumite reguli si nu cazut in extrema. Si nu singur, ci cu rugaciune. Iar cel negru, asa cate o zi maximum. Postul negru inseamna si lipsa lichidelor. Fara mancare mai stai. Fara lichide este greu si nesanatos. Mai ales daca sunt temperaturi foarte mari. Si depinde si de sanatatea oamenilor. Sa nu uitam ca toti medicii indica vara sa se consume multe lichide. Si in tara am auzit de oameni care cad pe strazi vara si se fac puncte pentru impartit apa si de stat la umbra. Deshidratarea duce la imbolnavirea rinichilor, pietre, tulburari de inima si tensiune (mica) etc.
|
||||
|
||||
![]()
Mie ce-mi zici?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa stai si fara lichide cateva zile, daca nu transpiri si nu maninci. Desi nu vad utilitatea, apa nu dauneaza postului, ba dimpotriva.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.06.2015 at 13:43:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt oameni care o fac ca pe o autobiciuire: isi fac singuri suferinta. Si asa isi arata credinta. Nu stiu. Mie nu mi se pare corect. Nu asta este credinta. Altii considera ca a manca si a bea (nu alcool) este desfranare si este pacat, al fel ca si casatoria si relatiile dintre soti. Si ca trebuie sa te abtii mereu. Am citit si despre renuntarea la somn (monahi care asa au vazut credinta). Si somnul le era pacat. Altii tin post negru pentru ajutor la diverse nevoi (uite precum scrie si Florentina mai sus). Florin o face din motive medicale. Etc. 2. Ah, foarte important: "daca nu transpiri". Dar asta este imposibil. Poate doar in iernile grele... 3. Da, temperatura este problema. Dar nu numai. Acolo se mai vorbea de ceva: impunerea. Trebuie sa faca. In momentul in care macar moral (cum este la noi) ti se impune ceva, este si mai greu. Sa ti se impuna lucruri din astea ne-omenesti, negandite, fara a tine seama de particularitati de clima, individuale, etc. Acolo la ei este foarte strict si sever. Li se impune fizic. Nu stiu in ce masura le controleaza cineva strea de sanatate. Si mor oameni si nici nu stiu daca ei inteleg totusi rostul. Lucrurile astea sunt personale, individuale. Pot eu sa fac asta? In ce limite? Si sa faci in limita puterii tale, din suflet, intelegand rostul, este cu adevarat bun si util. Dar nu ca te obliga cineva, la ceva ce nu poti si nici nu stii la ce foloseste. Nici ca tratament nu se poate face asa oricum si de oricine si in orice conditii. Dumnezeu nu ne-a cerut sa ne omoram (sau sa omoaram pe altii) pentru El. Oricum nu prin post.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 26.06.2015 at 14:18:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre moartea în timpul postului sau la terminarea sesiunii: http://www.loveandtruth.net/shelton-fasting.html#ch19 Mulți au murit neștiind cum să se realimenteze, e internetul plin de exemple. De aia nu te apuci înainte de a te documenta. Dacă nu ai voință, nici să nu te gîndești la un așa fel de a posti, cu apă sau fără apă. Varinata musulmană de post total intermitent ziua și de mîncat noaptea nu e rea dacă mănînci puțin și bei apă din abundență seara. Problema e că majoritatea scapă la mîncare seara și se lăcomesc, poate nici nu se hidratează suficient, iar asta pe perioadă lungă în combinație cu căldura și cu activitățile fiecăruia, cu organismul fiecăruia, poate avea consecințe nedorite. La fel cum și la noi cînd se termină cele 40 de zile băgăm carne cît încape, după care familia sună la 112. Sînd multe de scris, mai vorbim.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre moartea în timpul postului sau la terminarea sesiunii: http://www.loveandtruth.net/shelton-fasting.html#ch19 Mulți au murit neștiind cum să se realimenteze, e internetul plin de exemple. De aia nu te apuci înainte de a te documenta. Dacă nu ai voință, nici să nu te gîndești la un așa fel de a posti, cu apă sau fără apă. Varinata musulmană de post total intermitent ziua și de mîncat noaptea nu e rea dacă mănînci puțin și bei apă din abundență seara. Problema e că majoritatea scapă la mîncare seara și se lăcomesc, poate nici nu se hidratează suficient, iar asta pe perioadă lungă în combinație cu căldura și cu activitățile fiecăruia, cu organismul fiecăruia, poate avea consecințe nedorite. La fel cum și la noi cînd se termină cele 40 de zile băgăm carne cît încape, după care familia sună la 112. Sînt multe de scris, mai vorbim.
|
|||
|
|||
![]()
Zilele trecute a fost intr-un talk-show un tip care a a tinut post 40 de zile.
Cu lichide insa. A povestit cum a facut si prin ce a trecut. Au fost diverse faze si grele si mai putin grele. A fost pe ansamblu foarte greu. Concluzia lui a fost: - pentru el reprezinta o experienta in plus si atat - a slabit 17 kg. - nu ar mai face-o - nu ar recomanda la altii - nu trebuie facut fara asistenta medicala.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, e greu dacă urmezi activitățile obișnuite, totuși se poate chiar și-n condiții mai grele. 17 kg e o cifră credibilă la 40 de zile, depinde și de greutatea inițială printre altele. Exact, ar fi bine sub observație. Doar că doctorii nu-s obișnuiți cu schimbările care au loc în timpul sesiunii și pot interpreta greșit anumite semnale. De aia s-au inventat sanatorii și clinici speciale pentru așa ceva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aia care ajung la urgente imediat dupa post din cauza ghiftuielii, poti fi siguri ca au mancat de toate pe saturate si in timpul postului, doar ca atunci au avut un pretext in plus pentru un exces. Hai, sa zicem ca poate or fi tinut totusi o saptamana de post inainte, "sa fie" si ca atare superficialitate, i-o biruit lacomia din totdeauna, dupa..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar putea incepe cu 1-2-3-7-10 si pe urma sa mai vada. Ma intreb ce motivatie o fi avut asta, probabil de macho.