Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2015, 13:40:26
iliesorinniculae iliesorinniculae is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.02.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophiateodora Vezi mesajul
Buna seara !

Sunt o fata de 24 de ani care iubeste un barbat de 47 de ani, divortat, fara copii.
Conform canoanelor Sfintilor Parinti aceasta diferenta uriasa de varsta este pacat inaintea lui Dumnezeu, intrucat se spune ca barbatul care isi alege o sotie cu mult mai tanara decat el, risca sau isi doreste sa fie desfranat cu aceasta.
Relatia mea cu acest om a inceput prin intermediul ajutorului pe care acesta mi l-a acordat astfel incat eu sa pot face primii pasi spre o viata crestina si curata. Eu nu puteam initial sa il privesc ca pe un barbat, data fiind diferenta de varsta si tipul de relatie care era intre noi.
Cu toate acestea, timpul a evidentiat faptul ca ne asemanam sufleteste foarte mult si conversatiile noastre s-a amplificat, ajungand chiar sa ne si vizitam.
Una dintre aceste vizite s-a soldat cu un sarut, in urma caruia eu mi-am lipit sufletul de acest barbat, dar nu si el de mine. Dupa aceasta intamplare relatia noastra a continuat aproximativ la fel dar sufletul meu isi doreste ca acest barbat sa imi fie sot.

Ce parere aveti despre situatia in care ma aflu ?
In primul rand relatia voastra nu este posibila, este adulter. Ganditi-va ca sunt casatoriti in fata Domnului el cu sotia lui si ceea ce Domnul face, nu se mai poate desface. Pana la decesul sotiei dansului nu aveti ce face.....ganditi-va la Irod
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 22:07:26
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Hormonii... Îți lipsește harul. Lipsa harului, care a dat cale liberă hormonilor tinereții să îți afecteze întreaga ființă. Trupescul ce biruiește sufletescul. Demonii au acces la sistemul nostru hormonal, în lipsa harului. Dar ăsta-i alt subiect.

Repercursiuni fulminante inconștiente activate ulterior generând situații neprevăzute de la început până la sfârșit.

Tu crezi că degeaba a spus ea Biserica ce a spus? Și văd că știi bine ce-a spus Biserica. Dar nu știi de ce.

Permite-mi să fiu direct, sincer și deschis, chiar dacă te fac să suferii puțin. Mai bine acum puțină suferință, decât mai târziu, mai multă suferință:

Tu, Sofia Teodora, nu ai avut o relație stabilă și serioasă niciodată în viața ta. Te consideri o persoană nu foarte frumoasă, te consideri urâtă, ești atrasă de masculinitate, pentru că consideri că un "mascul" adevărat, îți poate oferi fericirea, dar din lipsa experienței, credulă și copilă în acțiuni și în gândire, vei sfârși suferind, de fiecare dată când vei folosi această gândire. Fericirea ta, la cei 24 de anișori, e strict trupească, a nevoilor de unire intimă, pentru că n-ai experimentat relația Hristos-Biserică, nu știi ce este, n-ai trăit-o; fiindcă n-ai dorit s-o trăiești. N-ai căutat-o. Nu ți-a păsat să știi că pe relația Hristos Biserică, s-a construit încă din secolul I creștin, familia, căsătoria, și relația bărbat-femeie, soț-soție.

Sfinții Părinți, spun că atunci când vrei să te căsătorești cu un om, trebuie să te gândești că vrei să mori lângă acel om, și dacă el va muri înainte, nu vei mai dori să te căsătorești cu nimeni, ci eventual să te gândești la călugărie. Și numai dacă nu poți, și tot simți nevoia de unire intimă trupească, doar atunci, după moarte soțului, să te recăsătorești, cu un altul, ca să nu cazi în desfrânare.
Te rogi foarte puțin, mergi la Biserică formal, odată la câteva duminici și nu te rogi nici atunci, acolo, decât câteva minute.
Și-apoi te miri de atâtea lucruri. De parcă ar fi cinva vinovat pentru indiferența și nepăsarea ta.

Destul despre sufletesc, hai să trecem la trupesc, fiindcă tu ești trupească.

Te-ai gândit că vrei să mori lângă acel bărbat divorțat și cu o fetiță ?
Ești pregătită să îl suporți peste 10 ani, când tu vei fi în floarea vârstei, la 34 de ani, și el la 57 de ani, când îi vor începe bolile serioase ?
Ești pregătită să îl porți prin spitale?
Te-ai gândit să suporți fetița lui, care va crește și își caută tatăl, să îi accepți mutrele și ifosele, știind că pentru tine, a lăsat-o tata pe mama (în mintea ei) ?
Te-ai gândit cum arăți la 44 de ani, cu un moșneguț de braț, de 67 de ani, lumea, cunoștiințele, familia spunând că parcă ar fi tata sau bunicul tău ?
Te-ai gândit că nici una din familiile voastre nu o să vadă relația cu ochi buni și relațiile voastre cu familiile voastre se vor răci ? Poate părinții lui, nici nu mai sunt în viață, sau mai ales bunicii.
Te-ai pregătit să rămâi văduvă pe la 50 de ani? El având 73 de ani ? Sau poate rămâi văduvă mai devreme.
Te-ai gândit că poate o să ai și un copil cu el, sau poate chiar doi ?
Ești pregătită să vină la mormântul lui și fetița lui și copilul ce o să-l ai cu el ?
Ești pregătită să dai ochii cu fosta lui soție și mama fetiței, prin oraș, sau căutându-l, poate pentru pensie alimentară, sau poate să dai ochii cu ea, venind să pună și ea o floare la mormântul soțului ei ?
Te-ai gândit ce impact psihologic va fi asupra copilului vostru, știind că tata lui, seamănă cu bunicul lui ?
Sau cum îl va afecta știind că tata lui, mai are un copil, adică el mai are o soră, de la altă mamă ?
Te-ai gândit că copilul va trage toată nesăbuința ta de acum ?
Și poate copilul va ajunge un dezechilibrat mintal și emoțional, sfârșind cine știe prin ce hăuri și întunericuri ale răului, din cauza nesăbuinței tale, te-ai gândit ?
Și ar mai fi, dar acestea mi-au venit în minte acum...

Pentru ce ești atrasă de el ? Crezi că fericirea înseamnă bani mulți, uniri intime incendiare, și alte murdări ? Vei realiza foarte repede că niciodată fericirea și bucuriile nu vor însemna așa ceva...

Ce ai tu nevoie, este de un duhovnic, bun și îmbunătățit, răbdător și cu discernământ, care să-ți facă cunoștiință cu un băiat cuminte și curat, în vederea căsătoriei lui cu tine, împreună să formați o familie creștină. Ai nevoie să te ții de un canon de rugăciune, în fiecare zi, stabilit de duhovnic, după mai multe criterii, ce le vei vorbi cu el, ai nevoie să-ți plângi păcatele, să mergi la Sfântul Maslu, la Sfânta Spovedanie, odată pe lună, dacă poți, Sfânta Împărtășanie, apoi, după Sfânta Spovedanie. Ai nevoie să mergi la Sfânta Liturghie, în fiecare Duminică, cu bucurie, cu simplitate, cu nevinovăție, cu curăție, în simțuri și în gândiri. Ai nevoie să citești din Sfânt Cuvântul Domnului, Noul Testament, fiindcă nu citești deloc, ai nevoie să citești din scrierile Sfinților Părinți.

Astfel, va veni harul și te vei vindeca, te vei stăpâni, te vei liniști, vei înțelege, vei simți, vei trăi o dimensiune ca n-ai mai gustat-o niciodată în viața ta, care e de mii de ori, mai înaltă și mai dulce decât valurile hormonale trupești.

Experiență duhovnicească care nu va trece, cât timp vei avea har, cât timp îl vei înmulți, experiență care nu îmbătrânește niciodată, nu se consumă niciodată, nu se epuizează, nu se termină, nu obosește, nu te plictisește, nu te cicălește, nu te apasă, nu are pretenții, nu cere nimic, ci numai oferă mereu și mereu, niciodată totul, fiind infinită, niciodată deplin, fiindcă noi suntem limitați și înguști, mereu îndeajuns însă, săturându-ne de fiecare dată, la fiecare răsărit și apus de soare, la fiecare rugăciune, cât de scurtă, fiind conștientă că în afara harului, nu avem nimic, nu putem nimic și facem numai răul și suferim. Dar în har, avem tot ce ne trebuie pentru a ne vedea neputințele, a ne dori curățirea, despătimirea, luminarea, îndumnezeirea.

Sunt atât de multe de vorbit...

Draga mea Sofia Teodora, iartă-mă dacă te-am supărat, ca un frățior al tău nu cu mult mai mare decât tine, dar maturizat, cel puțin în teorie, care să știi că îți dorește numai binele și mântuirea. Ți-am scris cu durere.

Îți doresc să reușești, eu nu văd cum te-aș putea ajuta mai mult, totul depinde de tine. E lupta ta, nu mă pot mântui eu în locul tău. Trebuie să înțelegi ce faci, ce dorești, ce urmări are, întâi pentru suflet, apoi pentru trup. Ce consecințe, ce binecuvântări, sau ce depărtări de Dumnezeu, care aduc blestem asupra noastră. Fi lucidă, fi creștină, roagă-te mult, cât mai mult... Chiar dacă nu primești răspuns, Dumnezeu vorbește și lucrează prin oameni. Poate și prin mine, acum...

Iartă-mă și pomenește-mă. Dumnezeu să-ți odihnească neputințele și să te ajute să biruiești în Hristos, surioara mea preaiubită, pentru rugăciunile Preacuratei și ale Sfinților dragi sufletului tău.

Hristos S-a înălțat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 28.05.2015 at 01:23:27.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2015, 03:36:04
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Buna seara !

Sunt o fata de 24 de ani care iubeste un barbat de 47 de ani, divortat, fara copii.
Conform canoanelor Sfintilor Parinti aceasta diferenta uriasa de varsta este pacat inaintea lui Dumnezeu, intrucat se spune ca barbatul care isi alege o sotie cu mult mai tanara decat el, risca sau isi doreste sa fie desfranat cu aceasta.
Relatia mea cu acest om a inceput prin intermediul ajutorului pe care acesta mi l-a acordat astfel incat eu sa pot face primii pasi spre o viata crestina si curata. Eu nu puteam initial sa il privesc ca pe un barbat, data fiind diferenta de varsta si tipul de relatie care era intre noi.
Cu toate acestea, timpul a evidentiat faptul ca ne asemanam sufleteste foarte mult si conversatiile noastre s-a amplificat, ajungand chiar sa ne si vizitam.
Una dintre aceste vizite s-a soldat cu un sarut, in urma caruia eu mi-am lipit sufletul de acest barbat, dar nu si el de mine. Dupa aceasta intamplare relatia noastra a continuat aproximativ la fel dar sufletul meu isi doreste ca acest barbat sa imi fie sot.

Omul asta iti poate fi tata, nu te incurca o sa-ti para rau mai tirziu. Cind el imbatraneste tu esti in floarea vietii cunosc multe cazuri si nu au dus la bun sfarsit.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2015, 08:51:51
Dobra Daniela Dobra Daniela is offline
Member

Data înregistrării: 21.11.2010
Implicit renunta din start

Buna. nu am timp de scris multe, sunt la serviciu. eu sunt implicata intr-o astfel de relatie, urmaresc insa sa merg inainte si sa o las in urma. e foarte greu, pt ca el s-a atasat mult de mine. problemele sunt nenumarate in acest gen de relatie, nu e binecuvantata din nici un punct de vedere, nu duce nicaieri, nu te implineste deloc. e greu sa iesi din ea, pt ca el nu te lasa,are nevoie de ajutorul tau iar tu te simti vinovata ca il lasi singur la varsta de 60 de ani. nu te incurca, vei scapa extrem de greu, cu eforturi mari si nu duce la Dzeu. nu fa acest compromis, sufletul tau va avea enorm de suferit.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2015, 09:20:15
Dobra Daniela Dobra Daniela is offline
Member

Data înregistrării: 21.11.2010
Implicit stabileste prioritatile

inainte de a te arunca cu capul inainte, stabileste-ti scopul vietii, prioritatile, aspiratiile interioare...stiu ce simti, stiu ce inseamna...dar e foarte important sa faci voia lui Dzeu, dincolo de voia ta. in plus, voia ta aici, nu e nicidecum o viata plina de compromisuri, de discutii, de lipsuri, de neimpliniri. eu am cunoscut pe cineva care imi stie situatia, care lupta pt mine si ma duce la dezlegari, la spovedanii, tine post si se roaga impreuna cu mine...cineva care sufera pt mine si care nu mai stie cum sa ma scoata din nebunia in care am intrat. eu, am pe constiinta suferinta celui in varsta, care a ramas singur, doar cu copilul lui deja de 25 de ani...apoi gandeste-te ca te vei trezi in drum peste niste ani, dupa ce iti mananci tineretea...gandeste-te ca va trebui sa mergi peste tot sa il ajuti pe cel in varsta...sa dai toti banii tai pt a-l sprijni in toate, sa alergi sa il ajuti cu toate pt ca el va ramane fara putere...gandeste-te ca pe langa toate astea, totul e compromis, Dzeu nu sustine o asemenea relatie, nu are cum. e o permanenta suferintza a ta in primul rand, frustrare si alergatura pt celalalt. daca mai faci si copii cu el, tu va trebui sa fii barbat
Reply With Quote
Răspunde