![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prea o iei personal se pare, si tinzi sa fi ironic. O fi crestineste ce faci tu oare, sau doar ai o cadere nervoasa temporara ? Cum ramane cu smerenia si umilinta crestinului din tine? S-a ales praful, nu ? |
|
|
|||
|
|||
|
Pot sa fiu ironic si fara sa o iau personal.
Pur amuzament, daca vrei :) In acelasi timp ti-am clarificat si nelamuririle. win-win. P.S. N-am spus niciodata ca sunt smerit si umil :)
|
|||
|
|||
|
Ma astept la pareri referitoare la recunostinta fata de Dumnezeu, si nu numai la ironii. O sa le ignor deocamdata, prefer discutii serioase.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Atunci cand a spus "nu cei sanatosi au nevoie de doctor", referindu-se desigur la fitzele de sfintisori inchipuiti ai unora. Poate ca unii s-au intrebat, de ce Hristos nu le-a mangaiat orgoliul ranit a decentilor cetateni indignati de faptul ca a ales sa gazduiasca la un din cele mai mari scursuri ale societatii, un vames? Simplu, pentru ca raspunsul lui Hristos a punctat spre o realitate tragica cei care au pareri de sine, nu au nevoie de Hristos, Hristos nu-i poate ajuta cu nimic, omul este ca si damnat si nimic de pe lumea asta nu poate shimba sittuatia asta atat timp cat omul nu vrea se lepde de aerele care le are. Si in contextul asta, ironia a fost/este o ultima incercare de a-l face pe om sa-si vina in fire. In fata ei, omul pacatos dar fudul poate doar sa plece capul si atunci are sanse la indreptare sau poate sa se fuduleasca si mai tare si atunci e categoric pierdut.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 05.08.2015 at 02:23:12. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu vorbești dogmatică, ci doar despre o idee generală aparent creștină, dar defapt e o critică la creștinism, ce provine din neputințele tale, pentru că iubești foarte puțin oamenii și îi judeci aspru, fiindcă ai multă mândrie. Dar și eu sunt ca tine, și chiar mai rău. Vai mie. Să ne vindece Dumnezeu. Iar "sămânța" de la "cel mai păcătos" provine de aici: "Vrednic de credință și de toată primirea e cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." - I Timotei 1, 15. Dumnezeu să ne-ajute.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Da, am avut de la inceput rezerva ca ar fi legat de dogmatica ce spun eu. Cred ca se potrivea mai mult la morala crestina, dar nefiind de specialitate mi s-a parut ca necesitatea de a fi umil este parte a unui adevar revelat, tinand cont ca Isus si-a adus un aport important in aceasta problematica. Igor, tu chiar stii toate acele citate pe de rost ? Daca da, ai talent nu gluma, sau har, cum se zice. Merci pentru referinta, stiam eu ca exista pe undeva, dar eu nu am memorie asa de buna. Te simti bine cand te laud ? Nu ar fi fost mai bine sa te cert ? Asta asa, ca sa revenim la topicul discutiei. Tot din memoria mea defectuoasa exista o lucrare in care autorul spune foarte clar ca uraste pe cei care il lauda si ii iubeste pe cei care il cearta pentru ca aceia din urma ii fac un bine adevarat. Last edited by iliegh; 04.08.2015 at 21:49:02. |
|
|
|||
|
|||
|
Apoi, ca să înțelegi mai bine lucrurile, mai ai un lucru de făcut: să intri în Biserică și să lași adunările.
Last edited by ovidiu b.; 04.08.2015 at 21:59:41. |
|
|
||||
|
||||
|
Frățioare, poți să mă cerți și să mă lauzi cât vrei, eu sunt ca un mort în fața laudelor și certurilor :) De ce ?
Fiindcă știu cu adevărat că eu nu am nimic și nu pot nimic, toate sunt de la Dumnezeu, El mi le-a dat și El mi le aduce aminte să le pot scrie. Astfel, îmi amintesc versetul, dar nu știu exact cartea, capitolul și versetul și caut versetul în Biblia de pe net, că altfel, aș pune doar versetul fără trimitere, fără sursă. Deci slavă lui Dumnezeu pentru toate bunătățile, că însăși aerul pe care îl respirăm involuntar, este Dumnezeu. Respirăm pe Dumnezeu, asta de 7524 de ani, de la facerea lumii și 2015 ani de la Hristos. Mă bucur că ți-am putut fi de folos. Să ne ajute Dumnezeu să mărturisim mai departe pe Hristos Iisus, Dumnezeu Adevărat și Mântuitorul lumii. (apropo, cred că ești ortodox, cred că nu ești eretic, altfel dacă ești ortodox scrii Iisus și știi și de ce e Iisus și nu Isus)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru ca ai doar o idee vaga despre ceea ce este pacatul si nici nu te-ai obosit sa citesti macar Noul Testament, nu poti ajunge decat la dileme stupide, care nu au cu nimic de a face cu crestinismul. De la ceea ce crezi tu despre crestinism si ceea ce este de fapt, e o distanta ca de la pamanat la cer si de asta nu poti decat propune dileme stupide.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.08.2015 at 23:54:35. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
P.S. Eu tocmai incepusem sa cred ca tu ai o idee vaga despre pacat. Ce coincidenta. Dar n-am spus-o , am pus-o pe seama nivelului tau. Si cred ca am mai multe motive decat tine sa ma indoiesc de cunostintele tale despre pacat. Ca exemplu: tu confuzi incalcarea conduitei sociale, a regulilor facute de oameni cu pacatul. Last edited by iliegh; 05.08.2015 at 00:02:42. |
|
|