Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2007, 20:55:36
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Televizorul este"otrava"pt.suflet.Parintii induhovniciti spun destul de clar acest lucru:dati la o parte televizoarele.
Sunt si lucruri bune acolo,dar ne obisnuim cu el,devine o dependenta,in plus sunt reclame de tot felul,pierzatoare de suflet.
Mai bine ne ocupam timpul cu rugaciuni,carti sfinte si alte fapte bune.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2007, 07:22:59
PET PET is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2007
Implicit

Eu am invatat multe de la televizor. Engleza am invatato de la Cartoon Network. Iarasi o gramada de chestii am invatat de pe discovery.

Nu vad problema in desenele animante... fantome, vrajitorie !? Orice copil crede in asa ceva, face parte din copilarie. Violenta, dragoste ... hmmm... poti sa-mi dai inste exemple?

Arunca-i televizorul unui copil si in 10 ani o sa ai un robotez speriat de bombe, care nu stie decat o singura chestie, si apoi te miri de ce are IQ scazut, de ce nu reuseste sa se integreze in jur, si apoi o sa te trezesti din nou ca o sa faca topic pe forum ca el nu are prieteni.

Se vede clar diferenta de mentalitate intre un copil incuiat si unul mai deschis. Un om trebuie sa fie OPEN MIDED, sa cunoasca cat mai mult sa stie asta...si asta...si aialalta...si sa stie DE CE prefera asta si nu sa urmeze o cale impusa de alte persoane, doar pentru ca asa a fost el educat.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2007, 11:13:17
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Pet! Sa inteleg ca inainte de TV eram toti prosti? Nu cumva TV`ul a fost facut tot de om? TV`ul nu creste IQ-ul. Ci creeaza impresia ca esti informat. Atat. IQ-ul il faci cu ajutorul cartii si studiului.

Cunosc copil de 2 ani care nu vorbeste, doar geme cand vrea TV, apa, mancare, in brate, afara etc. La medic i`au zis mamei ca nu are nimic. Dar ea`l tine in fata TV`ului la desene de dimineata pana seara.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2007, 11:20:28
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Implicit

Iar ideea de descuiat sa stii ca este falsa. Descuiat inseamna de fapt gol. Inseamna doar ca informatia pe care o ai, regurgitata de TV, nu iti tine de foame. Tu singur cauti sa`ti hranesti foamea de informatie, senzational, extrem, curios etc. Si o cauti prin altii de felul tau, prin alte mijloace media (DVD, net, pc etc) si mai putin prin efort, studiu, lucru concret (adica munca).

Cel care este insa incuiat are un sistem de valori bine ancorat in valori reale, palpabile. Un astfel de om stie ce e bine si ce e rau. Ce e folositor si ce este pierzator. Stie ce sa faca si ce sa nu faca. Seamana poate cu o lume alb negru dar nu este asa. Viata calduta nu este de fapt decat o viata care NU este calda. Noi trebuie sa mergem spre lumina. Nu spre obscur, intunerica, flash`uri colorate sau mai stiu eu ce. Ci spre bine, frumos, iubire, dragoste, daruire, prietenie.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2007, 12:51:50
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Romandragut,nu-mi vine sa cred ca ai vorbit asa frumos.Ai facut MARI PROGRESE...:).Nu ai mai folosit nicio ironie in vorbele tale...:).
Sunt intru totul de acord cu tine.Dar cei care vor sa fie mai aproape de Dumnezeu,trebuie sa lase TV-ul,incetul cu incetul.Insa sa nu oblige pe altii(din familie de exemplu)care nu inteleg acest lucru.Dac vor sa fie ca ei trebuie sa o faca CU TACT...:).
Reply With Quote
Vechi 06.06.2007, 12:59:34
PET PET is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Pet! Sa inteleg ca inainte de TV eram toti prosti? Nu cumva TV`ul a fost facut tot de om? TV`ul nu creste IQ-ul. Ci creeaza impresia ca esti informat. Atat. IQ-ul il faci cu ajutorul cartii si studiului.

Cunosc copil de 2 ani care nu vorbeste, doar geme cand vrea TV, apa, mancare, in brate, afara etc. La medic i`au zis mamei ca nu are nimic. Dar ea`l tine in fata TV`ului la desene de dimineata pana seara.
Nu neaparat creste IQ-ul, ci face persoana sa vada mai multe lumi, mai multe genuri, implicit dezvoltandui ideile. Depinde cum iti educi copilul, daca il educi doar cu televizor si cu seriale gen La Bloc si alte porcari de genu, atunci logic ca poate sa ajunga retardat.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 12:07:24
naephius
Guest

Implicit

Imi cer scuze ca inviu un topic vechi, dar ma intereseaza daca mai sunt pe aici dependenti, ca mine, de calculator. Ce efecte a adus, sau aduce in continuare in viata voastra folosirea excesiva a calculatorului ? Daca ati scapat din aceasta dependenta, cum ati facut-o ? Si cu ce v-ati umplut timpul pe care inainte il petreceati la calculator ?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 12:18:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Imi cer scuze ca inviu un topic vechi, dar ma intereseaza daca mai sunt pe aici dependenti, ca mine, de calculator. Ce efecte a adus, sau aduce in continuare in viata voastra folosirea excesiva a calculatorului ? Daca ati scapat din aceasta dependenta, cum ati facut-o ? Si cu ce v-ati umplut timpul pe care inainte il petreceati la calculator ?
Dependent doar de forum ! De televizor am scăpat aproape 100%.
Vechi 29.05.2009, 12:24:56
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Eu as pune altfel problema; "efectul devastator al tehnologiei ", pentru ca toate ne sunt deopotriva malefice pentru dezvoltarea noastra spirituala si psihologica. Ele reprezinta un real pericol pentru psihicul uman, hartuit de atata informatie pro si contra, de atatea imagini exprimate cu atata intensitate nefolositoare, suntem asaltati de specificul lor, parca impunator si atat de controversat. Trebuie sa ne adaptam, altfel riscam sa intram in umbra, in umbra celor care altadata ne impresurau cu afectiunea pura a existentei simple.
Personal,toti din jurul meu stiu, ca tin telefoanele mobile, aproape permanent pe silence...uneori nu le mai suport, prea multe atingeri la persoana, la intimitate, la nulitate, pe acest sistem tehnologic.
Imi este dor sa scriu cu manuta mea o scrisoare si sa o expediez departe, unui suflet care sa-si aminteasca, ca mi-am amintit de ea. Dar, asa ceva este scos din uz, avem adrese de mail, avem telefoane mobile, avem televizor...pana si acolo apar tot felul de oameni care nu presupun nimic, doar apar.
De multe ori mi s-a intamplat sa fiu sunata ;"vin la tine maine !" si chestii de genul acesta, fara sa se tina de cuvant, aproape mereu apare ceva care sa acopere situatia in neseriozitate. Si atunci, de ce mai sunam ? Prefer sa apari la usa mea fara preaviz, ma bucur mult mai mult, decat sa-mi spui ca vii si sa nu vii. Urasc aceasta tehnologie inutila, pana la urma.
Este adevarat, cand te pierzi in padure, este extrem de utila, ea poate salva vieti, insa reprezinta un uz infim in acest sens.
Cat, despre televizor...este adevarat, il folosesc aproape exclusiv pentru emisiuni stiintifice si stiri...stiri, care de multe ori ne intoxica cu atata negativism si minciuna.
Eu cred ca, inainte de a aparea tehnologia aceasta, oamenii erau mai echilibrati, mai putin destepti prin nestiinta, dar mai echilibrati si-si traiau existenta mai intens, fiindca in lipsa acestor artificii, ei isi puneau mintea, sufletul trupul la contributie pentru aflarea diferitelor informatii, pentru dobandirea diferitelor situatii si lucruri.
Mi-ar placea sa traiesc privata de toata aceasta tehnologie, daca s-ar putea, as simti ca ma intorc la ceea ce inseamna omul cu adevarat, omul simplu pe pamantul pe care-l domina.
Vechi 29.05.2009, 12:42:18
naephius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dependent doar de forum ! De televizor am scăpat aproape 100%.
Pai imi pare ca cei dependenti de calculator nu sunt de obicei dependenti si de televizor. :)

Adica cumva dependenta de calculator anuleaza cheful de a privi la televizor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Efectele televiziunii asupra mintii umane jenica Generalitati 54 24.05.2011 23:18:13
Efectele televiziunii asupra mintii umane" (virgiliu gheorghe) - mp3 roman2010 Resurse ortodoxe on-line 1 25.03.2011 20:21:54
Carte - Efectele televiziunii asupra mintii umane si despre cresterea copiilor in lum Ioan_Ciobota Generalitati 3 22.10.2008 19:22:50