Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2016, 13:00:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Lasa bre sufletu' psihologului ca in esenta ultime e altceva decat ce zice teologia crestina.
Vechi 16.11.2016, 13:45:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Cand eram mic auzeam: nu tot ce zboara se mananca!

Pe urma am citit in reclame: Donati sange, transfuzia de sange salveaza vieti.

Acum dupa 70 de ani de transfuzii se spune: de fapt transfuzia este un mini-transplant. Se formeaza anticorpi iar foarte multi mor. La un anumit timp dupa transfuzie. Dar este salvatoare pentru cazurile de urgenta.

Oare care sunt experientele voastre cu transfuzia. Ati primit sau ati avut cunostiinte care au primit.

Uite ca Martorii lui Jehova aveau aici dreptate, ei refuzau categoric transfuzia.
Nu aveau dreptate pentru că refuzul categoric al lor a dus la decese, dacă era o alternativă fezabilă transfuziei de sânge s-ar fi folosit, mai ales că în unele locuri este lipsă de sânge.

Ca să nu mai vorbim de plasma din sânge, am înțeles că la victimele de la Colectiv a fost nevoie, deci de unde se extrage plasma ?

Și chiar de ar fi tehnici alternative, oare care e costul lor raportat și la sumele pe care și le permite un stat sau altul, că nu au toate statele pibul unei țări dezvoltate unde apar metode inovative.
Vechi 16.11.2016, 14:30:53
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Lasa bre sufletu' psihologului ca in esenta ultime e altceva decat ce zice teologia crestina.
Până la "esența ultimă" psihologia și Teologia fac casă foarte bună, sufletul fiind obiectul comun al preocupărilor lor. Iar esența aia de care zici nu e treaba psihologului, după cum ar fi trebuit să știi. Și iarăși ar fi trebuit să știi că preoții buni sunt și buni psihologi (reciproca nefiind valabilă).
În ce mă privește am comentat doar expresia colegului care zicea că științele nu cunosc deloc sufletul omenesc și i-am arătat că de fapt unele științe îl cunosc destul de bine.

P.S. Ce înțelegi prin expresia "esența ultimă a sufletului"? Tradu-ne și nouă, ca să ne luminăm un pic și să verificăm de nu cumva psihologia și Teologia se întâlnesc chiar și în acest punct.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 14:32:31
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Psihologi...bleah.

A trait omenirea sute de mii de ani, de cand dateaza ea, fara psiho-etc.; pe vremuri samanul era mai mult decat e azi psiho-etc-ul si duhovnicul de cartier, fiecare in parte.
Psiho-etc-urile sunt produsul catabolismului spiritual al progresismului occidental, care progresism si care occident miop in laicitatea sa fanatic-tampa primesc laude catifelate de la multi arivisti din partile mai provinciale ale globalizarii, sa zic asa, De pilda, de prin nordul peninsulei balcanice.
Vechi 16.11.2016, 14:46:29
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Așa băieți, pe rând! Cum se cuvine unor oameni civilizați.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 14:53:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

In perspectiva crestina, sufletul omului este vazut sub raportul legaturii lui cu Dumnezeu si miscarile lui tind sa fie "normalizate" din aceasta perspectiva.

In psihologie, Dumnezeu e o ipoteza inutila, normalitatea este destul de "fluida", nici nu exista o perspectiva unitara practic, ci diverse curente, pareri, etc. unele stralucite, altele mai putin ca sa nu zic mai rau.

Nu am sustinut niciodata ca psihologia ar fi inutila insa un psiholog bun nu stiu daca e usor de gasit.

In ceea ce priveste duhovnicul e cam la fel cu diferenta ca spovedanie si dezlegare ti-o poate acorda oricare, cu indrumarea insa e mai greu.
Vechi 16.11.2016, 16:01:24
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Părerea dvs., stimate domn.
Nu arătați altceva decât ignoranță. Și obrăznicia infantilă de a-i da lecții de psihologie unui psiholog.
Cum voiți....
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 16:24:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Părerea dvs., stimate domn.
Nu arătați altceva decât ignoranță. Și obrăznicia infantilă de a-i da lecții de psihologie unui psiholog.
Cum voiți....
. . .unui pisălog bolnav :)))
Vechi 16.11.2016, 17:09:12
Jennyy
Guest

Implicit

Vreau sa va marturisesc un lucru. Asa ingaduit Dumnezeu sa fiu internata la Institutul de Oncologie in aceasta vara. Avand o problema de sanatate am suferit o interventie chirurgicala destul de ampla..drept care a fost nevoie de transfuzie.
Fratilor, vorbesc din postura pacientului.. DA!!! TRANSFUZIA SALVEAZA VIETI!
Ba mai mult, nu stiu daca va puteti imagina cum este acolo... cata lume bolnava, cancere, metastaze, trupuri aproape inerte..pe care un donator il poate salva.
Cred din toata fiinta ca nu exista nimic mai mare decat a darui ceva din tine pentru aproapele. Credeti-ma, totdeauna se schimba situatia si intelegerea...cand esti de partea cealalta..

Cat despre psihologi..sunt si psihologi crestini, care incearca (macar) sa priveasca omul, prin prisma Bisericii. Desi, e foarte greu.. Adesea omul alearga la psiholog intai apoi (daca..) la duhovnic!
Bine ar fi sa avem cat mai multi duhovnici si cat mai putini psihologi...
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 19:38:19
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Dar acolo la Oncologic nu ați avut parte de un grup de suport?
Nu ați discutat împreună cu alți pacienți despre situația dvs., atunci când vă era foarte greu?
Și nu a fost condus grupul de un psiholog clinician specializat în treaba asta?
Și nu v-a ajutat procesul de grup, mai ales pe plan emoțional?

Iar dacă a fost așa (pentru că știu foarte bine ce se întâmplă acolo, din amară experiență personală), de ce spuneți ce spuneți despre psihologi?
Îmi pare rău că nu ați înțeles încă tot ce trebuia din experiența teribilă prin care ați trecut.
În ce mă privește, sper să o scoateți cu bine la capăt și să dobândiți un strop de recunoștință, din necazul ăsta, pentru cei care v-au fost alături în zilele acelea cumplite.
Doamne ajută!
Reply With Quote
Răspunde