Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2023, 13:51:58
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
.............
Concluzie

Acest lucru mi se pare ca arata ca, pana acum, Ortodoxia a esuat in State. In loc ca Biserica sa schimbe cultura, a fost schimbata ea insasi. Desi s-au realizat pe plan profesional si social, au ajuns sa neglijeze credinta, punand-o pe locul 2 sau mai rau. Poate acum cu cresterea conservatorismului pe plan global, America poate sa repuna ortodoxia de acolo pe nivel de plutire, dar, deocamdata, pare un experiment cu roade dezamagitoare.
Mi se pare cam dura concluzia, ar fi interesanta o discutie despre cei care pleaca in SUA, cine sunt, care sunt motivele, etc.
Eu cred ca majoritatea pleaca sa se realizeze profesional si material nu sa raspandeasca credinta ortodoxa. Nu stiu nici cati din ei au fost ortodocsi practicanti inainte sa plece, eu personal din persoanele cunoscute (putine la numar) care au emigrat in SUA si Canada nici una nu avea nici o treaba cu Biserica.

Am citit zilele astea despre o femeie care a vrut sa ajute si a cazut in plasa escrocilor.
https://www.mediafax.ro/justitie/ame...macie-22102526
Reply With Quote
Vechi 29.08.2023, 16:45:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Mi se pare cam dura concluzia, ar fi interesanta o discutie despre cei care pleaca in SUA, cine sunt, care sunt motivele, etc.
Eu cred ca majoritatea pleaca sa se realizeze profesional si material nu sa raspandeasca credinta ortodoxa. Nu stiu nici cati din ei au fost ortodocsi practicanti inainte sa plece, eu personal din persoanele cunoscute (putine la numar) care au emigrat in SUA si Canada nici una nu avea nici o treaba cu Biserica.

Am citit zilele astea despre o femeie care a vrut sa ajute si a cazut in plasa escrocilor.
https://www.mediafax.ro/justitie/ame...macie-22102526
Etalonul în ortodoxie nu este America, ci Athosul, unele zone din Ierusalim, Grecia, unele mănăstiri din Serbia cum e Celie.

Cei care vor să facă Athos în Grecia, nu se gândesc tocmai la lipsa de continuitate, poate e o generație sau două care se va mântui de acolo, dar cam la a 3-a generație de emigranți nu mai e deloc tradiție.

Problema nu e Statele Unite în chestiunea ortodoxiei, ci că și Grecia, România, Serbia, Muntenegru, Macedonia se degradează de la cultura mainstream, e sarea care se strică și nu mai sărează pământul.
Vechi 30.08.2023, 13:01:16
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Etalonul în ortodoxie nu este America, ci Athosul, unele zone din Ierusalim, Grecia, unele mănăstiri din Serbia cum e Celie.

Cei care vor să facă Athos în Grecia, nu se gândesc tocmai la lipsa de continuitate, poate e o generație sau două care se va mântui de acolo, dar cam la a 3-a generație de emigranți nu mai e deloc tradiție.

Problema nu e Statele Unite în chestiunea ortodoxiei, ci că și Grecia, România, Serbia, Muntenegru, Macedonia se degradează de la cultura mainstream, e sarea care se strică și nu mai sărează pământul.
Da, nu e etalon. Stiu doar de parintele Serafim Rose, americanul care a trecut la ortodoxie, am citit demult cele 2 carti mai cunoscute ale lui. Americanii erau prin traditie protestanti, insa generatiile noi se indeparteaza de valorile traditionale, crestine. De fapt e generalizata situatia asta, asa cum zici.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2023, 00:09:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Da, nu e etalon. Stiu doar de parintele Serafim Rose, americanul care a trecut la ortodoxie, am citit demult cele 2 carti mai cunoscute ale lui. Americanii erau prin traditie protestanti, insa generatiile noi se indeparteaza de valorile traditionale, crestine. De fapt e generalizata situatia asta, asa cum zici.
Am vrut să spun cei care vor să facă Athos în America trebuie să ia în calcul și generația a 3-a de emigranți, am scris cei care vor să facă Athos în Grecia, dar nici pe Grecia continentală nu se poate face Athos, e o dovadă că și Meteorele care erau odată Athos au decăzut într-un turism obositor.

Cine pleacă în State, pleacă pt bani sau ca să fugă de prigoană, nu ca să se călugărească acolo sau să facă preoție de nevoință.

Chiar e greu să faci nevoință într-o țară cu mâncare foarte proastă, de unde procuri ce trebuie și la calitatea la care trebuie ?
Vechi 31.08.2023, 07:26:09
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
... sau să facă preoție de nevoință.

Chiar e greu să faci nevoință într-o țară cu mâncare foarte proastă, de unde procuri ce trebuie și la calitatea la care trebuie ?
Nu pricep ce intelegi tu prin nevointa?
Ce calitate e necesara la... nevointa?
Tu nu faci nevointa fara caviar?

PS
Nu intreb ce scrie in dictionar, ci ce intelegi tu prin "nevointa"?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
america, ortodox, statele unite