Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2024, 14:23:40
LoverOfJesus95 LoverOfJesus95 is offline
Member

Data înregistrării: 08.01.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Unde scrie asta în Biblie?

Tot ce crezi tu, tot ce știi despre Dumnezeu este din Biblie, care nu exista fără Sfinți și Biserica lui Hristos. Nu ai cum să afirmi nimic din cele de mai sus fiindcă tu nu știi nimic despre Dumnezeu, știi doar ce scrie în Biblie, iar Biblia nu exista fără Biserică. Ești complet înfrânt de o logică circulară pe care nici nu o poți identifica sau înțelege.

Prietene cu tot respectul pt inteligenta ta, dar esti antipodal Scripturii.
Nicaieri nu spun Scripturile ca Bibliei ii trebuie adusa un sens simbolic/alegoric/profund (mai spiritualizant daca vrei). Evident ca sunt si exceptii din care se poate intelege sensul metaforic dar astea sunt rare in Biblie.

Last edited by LoverOfJesus95; 10.07.2024 at 14:28:04.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2024, 16:09:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Unde spune Iisus personal Mariei mama? Asta vreau sa mi arati. N ai cum sa mi arati pt ca nu exista.
Matei 12:46-50
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.
Maica Domnului a făcut voia Tatălui, deci în niciun caz acel citat nu o exclude, se referă la rudenia duhovnicească cu Hristos
„Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău” (Luca 1, 38)

Citat:
Aceia erau oamenii Vechiului Testament, cei care L au slujit pe Dumnezeu se duceau in buricul lui Avraam pana la venirea Celui Promis(Iisus) Noi parca vorbeam de cei de dupa Iisus.
Cum interpretezi tu versetele astea si Invierile impreuna Judecatile din Apocalipsa daca sufletele tuturor mortilor sunt deja judecate?
E menționat iadul în Biblie, ba chiar și chinurile, unde vor sta oamenii până la judecata finală ?

Citat:
Esti constient ca Apocalipsa cap 8 are legatura cu cea de a saptea pecete si cu cele 4 trambite(plagi aduse pe pamant) ?
Sincer nu ma astept sa stii ceva legat de ele. Probabil ca nici nu ai citit contextul si care sunt de fapt sfintii care se roaga.
Prostule ți-am arătat cu citat că rugăciunile sfinților se ridică din proximitatea lui Dumnezeu.

Citat:
Cartea Apocalipsa este o care care are legatura cu precadere cu lucrurile care vor avea loc in viitor. In Apocalipsa se gasesc multe lucruri cu care probabil nu esti familiar printre care: Invierea mortilor care au crezut in El(Sfintii Lui), Rapirea Bisericii Sale, Marele necaz, Judecata Neamurilor(judecata celor vii de pe pamant la a doua Sa venire), Scaunul Bema (de judecată) al lui Hristos, O Imparatire milenara a lui Hristos pe pamant, Judecata Marelui Tron Alb(tuturor mortilor care n au crezut in el si nu L au primit)
Milenarismul e erezie
https://ro.orthodoxwiki.org/Judecat%C4%83
Milenarismul (lat. millennium, „o mie de ani”) sau hiliasmul (gr. Χιλιασμός de la «χίλια χρόνια» - „o mie de ani”) este o doctrină care interpretează literal pasajul despre „împărăția de o mie de ani” din Apocalipsă 20, 1-8, și anume: judecata finală și instaurarea Împărăției lui Dumnezeu vor fi precedate de o perioadă de o mie de ani, în cursul căreia Hristos în slavă va domni pe pământ împreună cu sfinții unei „prime învieri”. El va împărați cu drepții, iar puterea lui Satan va fi biruită. După aceasta va veni sfârșitul lumii, învierea generală și Judecata de apoi.
Milenarismul sau hiliasmul a fost condamnat ca erezie în secolul al IV-lea la Sinodul I Ecumenic (325), condamnare indicată de articolul „(...) a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit” din Crezul de la Niceea. Condamnarea este mai apoi confirmată de Sinodul II Ecumenic (Constantinopol, 381).

Milenarismul, dezvoltat în primele veacuri creștine, a fost combătut de mulți teologi și Sfinți Părinți, dar ideea sfârșitului apropiat și a împărăției lui Hristos s-a menținut, la unele secte din Evul Mediu și în epoca modernă, până azi, la numeroase secte protestante (cum ar fi Adventiștii, din care au ieșit apoi „Martorii lui Iehova“, Mormonii, în America ș.a).

Citat:
Legat de Apocalipsa 8:3, înainte de a se întâmpla ceva la deschiderea celui de-al șaptelea sigiliu, rugăciunile poporului lui Dumnezeu vin înaintea Domnului Dumnezeu.
E vorba de un nr limitat de sfinți care se roagă acolo
8. Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților.

Citat:
Binecuvantata intre femei ti se pare a fi la acelasi nivel cu a fi mai presus de heruvimi si serafimi asa cum o vad Parintii vostri bisericesti, sau ca ea poate asculta rugaciunile voastre sau ca ea e acoperamantul vostru sau mai stiu eu ce dobitocenii au fost inventate de voi care nu isi au baza Scripturistica?
Unde mai vorbește un arhanghel cu o femeie și o binecuvântează în toată Biblia prostalăule ?
S-a adeerit cuvântul profetic de acum mă vor ferici toate neamurile ?

Citat:
ce legatura are apa sfintita cu scaldatoare siloam?
Apa aceea avea propritati vindectoare doar la atingerea a apei de catre Inger si doar o singura persoana se putea vindeca.
Cum ce legătură are, e exact pasajul care se citește la slujba de Sfințire a apei, dacă tu ești analfabet dpdv ortodox și nu ai ascultat nicio slujbă de Sfințire a apei, nu e problema mea.

Citat:
Una e sa cugeti la cum si a trait viata un anumit om si alta e sa l cinstesti dupa moarte prin laude si rugaciuni. Mai are rost sa vorbesc de puparea moastelor? In VT doar aproprierea de un mort te facea necurat daramite atingerea sa
Prăznuirea despre asta e cinstirea faptelor de credință, în V.T. unul a înviat că l-au aruncat pe Elisei în groapă cu el.
În V.T. erau rare minunile la trupurile unora care nu mai trăiau, dar acum în unele situații se fac, tămăduiri la fel ca în vremurile apostolice.

Citat:
Ce legatura are taierea imprejur a lui Isaac cu botezul?
Păi ăla era primul botez, nu cerea nimeni voie copilului înainte de circumcizie, iar botezul cu apă se face și la neoprotestanți pe la 12-14 ani.
Ce discernământ are un om la 12-14 ani?

Citat:
). Policarp, un discipol al lui Ioan apostolul, a recunoscut 15 cărți (108 d.Hr.
). Ignatie din Antiohia a recunoscut aproximativ șapte cărți (115 d.Hr.
). Mai târziu, Irineu a menționat 21 de cărți (185 d.Hr.
). Hippolytus a recunoscut 22 de cărți (170-235 d.Hr.)
Nu cumva aceștia sunt EPISCOPI ai Bisericii, recunoscuți de ortodocși nu de tine neoprotestantul

Citat:
Dupa cum afirma si Archibald Alexander Hodge: Atunci când un țăran recunoaște un prinț și este capabil să-l cheme pe nume, nu îi dă dreptul de a conduce regatul. În mod similar, un consiliu bisericesc care recunoaște cărțile care au fost inspirate de Dumnezeu și care posedau trăsăturile unei cărți inspirate de Dumnezeu, nu dă consiliului bisericii o autoritate egală cu acele cărți.
Dacă nu erau Sfinții Părinți poate altul era canonul biblic al N.T., cert e că el s-a statornicit chiar în zona grecească ulterior ortodoxă a imperiului ca să fie clară continuitatea la fel ca cetățile apocalipsei care sunt în zona Răsăriteană, nicidecum în zona Atlanticului de Nord.

Ciudat e că tu citezi dintr-un mort Archibald ăsta era un presbiterian.

Last edited by Iorest; 10.07.2024 at 16:16:03.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2024, 16:58:20
LoverOfJesus95 LoverOfJesus95 is offline
Member

Data înregistrării: 08.01.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Prostule
Ioan 13:35 "Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții."

Pro- a fi pt o cauza/cineva
Testari - a da marturi

Protestantii nu au nici o legatura cu martorii lui Iehova sau mormonii ba dimpotriva ii condamna din toate punctele de vedere. Martorii lui Iehova folosesc o alta Biblie

Legat de Biblie. Nu cumva Noul Testament din Biblia voastra Ortodoxa se bazeaza pe versiune King James care are la baza Textul Bizantin (textus recepticus)?
Literalmente ma bufneste rasul cand vad ce trimiteri imi dai, anume numai surse ortodoxe. Pur si simplu nu am cuvinte si, mai usor cu proferarile de bine pe aici ca nu ma cunosti iar intr o dezbatere f2f te ai face de ras pt ca n ai stii nimic.

Urmeaza in a ti rasp mai incolo, altii mai si muncesc

Legat de analfabetismul meu dpdv ortodox, am fost aici pe forum inca din 2011 pana in 2013, pe cand scriau useri ca mihailic sau mihnea dragomir, de la 16 ani am devenit crestin Ortodox, L am cautat cu adv si doar asa L am descoperit, Citindu I Cuvantul. Tu se pare ca nici nu erai inregistrat pe atunci

Last edited by LoverOfJesus95; 10.07.2024 at 17:16:14.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2024, 18:16:26
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Dragă Lover, o singură rugăminte am: Fii bun și modifică 'ortodoxii' cu 'ortodocșii' în titlul pe care l-ai dat topicului. Însă numai dacă vrei să-mi arăți că ești dispus să înveți ceva și să-mi contrazici părerea pe care mi-am făcut-o, anume că ai fi un pahar plin, care dă pe dinafară, convins de ignoranța oricui altcuiva decât a propriei persoane.
Vechi 10.07.2024, 18:27:41
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Dragă Lover, o singură rugăminte am: Fii bun și modifică 'ortodoxii' cu 'ortodocșii' în titlul pe care l-ai dat topicului. Însă numai dacă vrei să-mi arăți că ești dispus să înveți ceva și să-mi contrazici părerea pe care mi-am făcut-o, anume că ai fi un pahar plin, care dă pe dinafară, convins de ignoranța oricui altcuiva decât a propriei persoane.
Nu cred că se poate schimba titlul topicului, doar subiectul mesajului care este de fapt diferit de titlul threadului. Adică poate schimba subiectul primului mesaj care o să fie diferit față de titlul threadului cum o să-l vedem.

Oricum, băiatul acela protestant de fapt învață, data trecută când s-a mai învârtit pe-aici nu știa cum a apărut Biblia, acum văd că a încercat să învețe cum a putut și a vrut să ne arate ce a învățat.

De fapt se tot întoarce fiindcă are o intuiție că e în greșeală dar poate nu conștinentizează încă și nici nu știe cum să abordeze problema. Dar măcar încearcă să aprofundeze, să se întrebe unele lucruri, cu timpul o să descopere și altele.
Vechi 10.07.2024, 18:35:55
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Mă bucur dacă este precum spui. Cu siguranță ai fost mai atent decât mine la mesajele lui, din care eu am reținut deocamdată (la o parcurgere superficială, ce-i drept) doar aroganța.
Vechi 10.07.2024, 23:50:37
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LoverOfJesus95 Vezi mesajul
Ioan 13:35 "Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții."
Păi tu ai început topicul insinuant și agresiv, ca și cum ai tu ceva chei ale cunoașterii.
De vreo 20 de ani minim tot văd scrise punctajele pe care le vânturi tu și nu prostesc pe toată lumea.

Citat:
Protestantii nu au nici o legatura cu martorii lui Iehova sau mormonii ba dimpotriva ii condamna din toate punctele de vedere. Martorii lui Iehova folosesc o alta Biblie
Milenarismul e o erezie, e condamnat sinodal.

Citat:
Legat de Biblie. Nu cumva Noul Testament din Biblia voastra Ortodoxa se bazeaza pe versiune King James care are la baza Textul Bizantin (textus recepticus)?
Păi ce a fost primul King James sau comunitățile de credință din Asia Mică și de la Mediterana ?
Nu vezi că grecii nu se lasă influențați de neoprotestantism și țin de credința ortodoxă, când ți-a vorbit apostolul Pavel în Corinth e greu să vină un prostalău de peste oceanul Atlantic să-ți vândă castraveți la grădinar.

Citat:
Literalmente ma bufneste rasul cand vad ce trimiteri imi dai, anume numai surse ortodoxe. Pur si simplu nu am cuvinte si, mai usor cu proferarile de bine pe aici ca nu ma cunosti iar intr o dezbatere f2f te ai face de ras pt ca n ai stii nimic.
Pentru faptul că ești agramat și că folosești o romgleză semne ale unui limbaj neîngrijit nu te bufnește râsul ?
Nu ar trebui să ai niște cunoștințe lingvistice înainte să pleci la propovăduire sau să te întrebi dacă alții citesc ?

Într-o discuție față în față te-ai face de râs, fiindcă ai rămâne și fără hârtiuțele cu scheme de predicare pe care le-ai ciordit de pe la vreun pastor sau altul.

Citat:
Urmeaza in a ti rasp mai incolo, altii mai si muncesc
Nu pare că muncești, fiindcă ai avut timp de deschis topicuri cu postări expirate, nu mai convertești pe nimeni cu vorbe care au umplut văzduhul.

Citat:
Legat de analfabetismul meu dpdv ortodox, am fost aici pe forum inca din 2011 pana in 2013, pe cand scriau useri ca mihailic sau mihnea dragomir, de la 16 ani am devenit crestin Ortodox, L am cautat cu adv si doar asa L am descoperit, Citindu I Cuvantul. Tu se pare ca nici nu erai inregistrat pe atunci
Mihnea Dragomir e greco-catolic nu e ortodox, de ce ai devenit abia de la 16 ani creștin ortodox ?
N-ai devenit niciodată ortodox, fiindcă dacă ai fi fost cu adevărat ai fi înaintat continuu în Har, rugăciune, împărtășanie, reflecție patristico-scripturală, cunoaștere filocalică, studiu hagiografic, practicarea faptelor bune.

Last edited by Iorest; 10.07.2024 at 23:57:27.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2024, 10:03:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Multe lucruri practicare de către Biserica Ortodoxa nu se regăsesc si in Biblie.
Ortodoxii cred mai mult in Traditia Bisericii pe care o numesc si "sfanta".

- Iisus niciodată nu o numește pe Maria mamă, ba chiar S-a simțit jignit cand cineva I-a zis: iată mama Ta si Fratii tăi. Vezi Matei 12:46-50
- Biblia condamnă rugăciunea către cei adormiti
- Nicăieri in Biblie nu scrie ca Maria a fost luată la ceruri.
- Nicăieri in Biblie nu ni se spune ca trebuie sa-i aducem inchinare Mariei
- Nicăieri in Biblie nu scrie ca cei care au murit de la Iisus si pana acum ar fi acum in ceruri sau in Iad. Ba dimpotrivă, Biblia spune in nenumărate randuri ca la final cei care au crezut in El(Iisus) vor învia spre împărăție, iar cei care nu au crezut vor invia spre judecata.
- Nicăieri nu spune Biblia ca "sfintii" (mortii care au murit, fiind ulterior canonizati "sfinti" de către niste oameni) pot primi rugaciuni de la oameni si mai mult de atat ca ar putea mijloci prin rugaciuni la Dumnezeu, ba dimpotrivă ei sunt doar niște oameni ca și noi care au murit si care isi asteapta rasplata: fie viata veșnică fie judecata.
- Nicăieri nu spune Biblia ca Maria acum este in ceruri si ca ea ar fi "mai presus de Serafimi sau Heruvimi sau ca ea ar fi mai inalta decat Domniile si Împărațiile cerești sau ca ea ar fi laudata de ingeri in ceruri etc). Lucrurile astea provin din imaginația oamenilor care nu citesc Scriptura.
- Nicăieri nu scrie in Biblie ca Maria poate primi rugaciunile credincioșilor si ca ea ar fi mijlocitoare la Iisus sau ca ar avea vreo anumita putere
- Termenul de apă sfințită nu exista in Biblie
- Biblia nu recomandă nicăieri sa prăznuim pe cei adormiți, ba dimpotrivă acest lucru este condamnat in Biblie
- Botezul din pruncie nu apare in Biblie
- Egala autoritate a tradiției Bisericești cu cea a Scripturii nu apare in Biblie. Singura Carte prin care Dumnezeu a vorbit Lumii este Scriptura si nu istorisirile unora si ale altora care ulterior au devenit practici Bisericești
- Termenul de iconodulia (cinstirea icoanelor) nu apare nicaieri in Biblie, ba din contra este reprobata de Dumnezeu
- Biblia condamnă mărturisirea păcatelor unui preot. Căci Însuși Biblia ne spune ca la Dumnezeu este un Singur mijlocitor si Preot, pe Iisus!
1 Timotei 2:5 – "Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos,"
Evrei 4:14 – "Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră."
- Nicăieri in Biblie nu scrie ca vreo slujba trebuie performata in fiecare zi in care
Iisus sa fie răstignit si înviat (euharistia in timpul liturghiei)
deoarece Biblia spune:
Evrei 7:27 – "care n-are nevoie, ca ceilalți mari preoți, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale și apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut o dată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine Însuși."
As putea o tine tot asa... Obiceiurile Bisericești provin din interpretari alegorice ce tin de Dumnezeu, lucruri care provin din imaginația oamenilor si nu din Singurul lucru care poate autentifica veridicitatea lor, aceea fiind Însuși Scriptura.

2 Timotei 3:16 – "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,"

Lui (Iisus) I se cuvin Toate si doar Lui trebuie adusă închinăciune

Isaia 42:8 – "Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu, și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea mea, idolilor."
mda...ce sa zic!?
NICAIERI in Biblie nu spune sa folosim calculatorul sau telefonul mobil.
Spui ca Hristos nu-i spunea mama Fecioarei Maria. Si cum ii spunea cand era acasa la Iosif? Pe nume sau femeie? In acest caz incalca porunca a 6-a, iar Hristos a fost nascut sub lege. La nunta din Cana nu a fost Fecioara Maria mijlocitoare intre om si Hristos iar Hristos a ascultat-o?! Nu a spus Hristos: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor."(Matei 22-32), deci Dumnezeu al celor vii iar Avraam, Isaac si Iacob (cei vii) erau morti de mii de ani, si totusi...ei sunt vii. Nu uita parabola bogatului nemilostiv si a lui Lazar. Bogatul il vede pe Avraam si vorbeste cu el dupa ce fusese inmormantat.
Vechi 11.07.2024, 11:23:24
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Nu inteleg sintagma:
" Unii mai și muncesc"
Este o rușine sa nu muncești?
Pentru aristocrație este o virtute...de a te concentra numai pe lucrul plăcut inimii tale, si sa te dedici lucrării lui Dumnezeu, rugăciunea, lucrul bun folositor, nu pentru șefi și profit.
Hristos și ai lui ucenici nu MUNCEAU, si nu li se părea o rușine.
Vechi 11.07.2024, 11:48:44
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Nu inteleg sintagma:
" Unii mai și muncesc"
Este o rușine sa nu muncești?
Pentru aristocrație este o virtute...de a te concentra numai pe lucrul plăcut inimii tale, si sa te dedici lucrării lui Dumnezeu, rugăciunea, lucrul bun folositor, nu pentru șefi și profit.
Hristos și ai lui ucenici nu MUNCEAU, si nu li se părea o rușine.
Ecclesiastul, Pildele lui Solomon, Epistolele, toate vorbesc despre importanța muncii. La fel și Sfinții Părinți, tradiția monahală, cam tot creștinismul. Sf. Pavel lucra ca împletitor de corturi chiar și în timpul misionarismului.

Toată tradiția creștină ne învață să muncim și tu tot de la „aristocrație” ai ales să înveți ce e aia virtute.