![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene cu tot respectul pt inteligenta ta, dar esti antipodal Scripturii. Nicaieri nu spun Scripturile ca Bibliei ii trebuie adusa un sens simbolic/alegoric/profund (mai spiritualizant daca vrei). Evident ca sunt si exceptii din care se poate intelege sensul metaforic dar astea sunt rare in Biblie. Last edited by LoverOfJesus95; 10.07.2024 at 14:28:04. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
„Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău” (Luca 1, 38) Citat:
Citat:
Citat:
https://ro.orthodoxwiki.org/Judecat%C4%83 Milenarismul (lat. millennium, „o mie de ani”) sau hiliasmul (gr. Χιλιασμός de la «χίλια χρόνια» - „o mie de ani”) este o doctrină care interpretează literal pasajul despre „împărăția de o mie de ani” din Apocalipsă 20, 1-8, și anume: judecata finală și instaurarea Împărăției lui Dumnezeu vor fi precedate de o perioadă de o mie de ani, în cursul căreia Hristos în slavă va domni pe pământ împreună cu sfinții unei „prime învieri”. El va împărați cu drepții, iar puterea lui Satan va fi biruită. După aceasta va veni sfârșitul lumii, învierea generală și Judecata de apoi. Milenarismul sau hiliasmul a fost condamnat ca erezie în secolul al IV-lea la Sinodul I Ecumenic (325), condamnare indicată de articolul „(...) a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit” din Crezul de la Niceea. Condamnarea este mai apoi confirmată de Sinodul II Ecumenic (Constantinopol, 381). Milenarismul, dezvoltat în primele veacuri creștine, a fost combătut de mulți teologi și Sfinți Părinți, dar ideea sfârșitului apropiat și a împărăției lui Hristos s-a menținut, la unele secte din Evul Mediu și în epoca modernă, până azi, la numeroase secte protestante (cum ar fi Adventiștii, din care au ieșit apoi „Martorii lui Iehova“, Mormonii, în America ș.a). Citat:
8. Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților. Citat:
S-a adeerit cuvântul profetic de acum mă vor ferici toate neamurile ? Citat:
Citat:
În V.T. erau rare minunile la trupurile unora care nu mai trăiau, dar acum în unele situații se fac, tămăduiri la fel ca în vremurile apostolice. Citat:
Ce discernământ are un om la 12-14 ani? Citat:
Citat:
Ciudat e că tu citezi dintr-un mort Archibald ăsta era un presbiterian.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.07.2024 at 16:16:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ioan 13:35 "Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții."
Pro- a fi pt o cauza/cineva Testari - a da marturi Protestantii nu au nici o legatura cu martorii lui Iehova sau mormonii ba dimpotriva ii condamna din toate punctele de vedere. Martorii lui Iehova folosesc o alta Biblie Legat de Biblie. Nu cumva Noul Testament din Biblia voastra Ortodoxa se bazeaza pe versiune King James care are la baza Textul Bizantin (textus recepticus)? Literalmente ma bufneste rasul cand vad ce trimiteri imi dai, anume numai surse ortodoxe. Pur si simplu nu am cuvinte si, mai usor cu proferarile de bine pe aici ca nu ma cunosti iar intr o dezbatere f2f te ai face de ras pt ca n ai stii nimic. Urmeaza in a ti rasp mai incolo, altii mai si muncesc Legat de analfabetismul meu dpdv ortodox, am fost aici pe forum inca din 2011 pana in 2013, pe cand scriau useri ca mihailic sau mihnea dragomir, de la 16 ani am devenit crestin Ortodox, L am cautat cu adv si doar asa L am descoperit, Citindu I Cuvantul. Tu se pare ca nici nu erai inregistrat pe atunci Last edited by LoverOfJesus95; 10.07.2024 at 17:16:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Dragă Lover, o singură rugăminte am: Fii bun și modifică 'ortodoxii' cu 'ortodocșii' în titlul pe care l-ai dat topicului. Însă numai dacă vrei să-mi arăți că ești dispus să înveți ceva și să-mi contrazici părerea pe care mi-am făcut-o, anume că ai fi un pahar plin, care dă pe dinafară, convins de ignoranța oricui altcuiva decât a propriei persoane.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum, băiatul acela protestant de fapt învață, data trecută când s-a mai învârtit pe-aici nu știa cum a apărut Biblia, acum văd că a încercat să învețe cum a putut și a vrut să ne arate ce a învățat. De fapt se tot întoarce fiindcă are o intuiție că e în greșeală dar poate nu conștinentizează încă și nici nu știe cum să abordeze problema. Dar măcar încearcă să aprofundeze, să se întrebe unele lucruri, cu timpul o să descopere și altele.
|
||||
|
||||
![]()
Mă bucur dacă este precum spui. Cu siguranță ai fost mai atent decât mine la mesajele lui, din care eu am reținut deocamdată (la o parcurgere superficială, ce-i drept) doar aroganța.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
De vreo 20 de ani minim tot văd scrise punctajele pe care le vânturi tu și nu prostesc pe toată lumea. Citat:
Citat:
Nu vezi că grecii nu se lasă influențați de neoprotestantism și țin de credința ortodoxă, când ți-a vorbit apostolul Pavel în Corinth e greu să vină un prostalău de peste oceanul Atlantic să-ți vândă castraveți la grădinar. Citat:
Nu ar trebui să ai niște cunoștințe lingvistice înainte să pleci la propovăduire sau să te întrebi dacă alții citesc ? Într-o discuție față în față te-ai face de râs, fiindcă ai rămâne și fără hârtiuțele cu scheme de predicare pe care le-ai ciordit de pe la vreun pastor sau altul. Nu pare că muncești, fiindcă ai avut timp de deschis topicuri cu postări expirate, nu mai convertești pe nimeni cu vorbe care au umplut văzduhul. Citat:
N-ai devenit niciodată ortodox, fiindcă dacă ai fi fost cu adevărat ai fi înaintat continuu în Har, rugăciune, împărtășanie, reflecție patristico-scripturală, cunoaștere filocalică, studiu hagiografic, practicarea faptelor bune.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.07.2024 at 23:57:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
NICAIERI in Biblie nu spune sa folosim calculatorul sau telefonul mobil. Spui ca Hristos nu-i spunea mama Fecioarei Maria. Si cum ii spunea cand era acasa la Iosif? Pe nume sau femeie? In acest caz incalca porunca a 6-a, iar Hristos a fost nascut sub lege. La nunta din Cana nu a fost Fecioara Maria mijlocitoare intre om si Hristos iar Hristos a ascultat-o?! Nu a spus Hristos: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor."(Matei 22-32), deci Dumnezeu al celor vii iar Avraam, Isaac si Iacob (cei vii) erau morti de mii de ani, si totusi...ei sunt vii. Nu uita parabola bogatului nemilostiv si a lui Lazar. Bogatul il vede pe Avraam si vorbeste cu el dupa ce fusese inmormantat.
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg sintagma:
" Unii mai și muncesc" Este o rușine sa nu muncești? Pentru aristocrație este o virtute...de a te concentra numai pe lucrul plăcut inimii tale, si sa te dedici lucrării lui Dumnezeu, rugăciunea, lucrul bun folositor, nu pentru șefi și profit. Hristos și ai lui ucenici nu MUNCEAU, si nu li se părea o rușine.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toată tradiția creștină ne învață să muncim și tu tot de la „aristocrație” ai ales să înveți ce e aia virtute.