Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2007, 19:58:01
anonim
Guest

Implicit

As dori sa va spun ca eu sunt, asa cum se spune "visarionista", desi nu prefer aceasta denumire.Si eu nu cred ca m-am departat de ortodoxie.Persoanele care inteleg gresit ceea ce aud sunt acele persoane caldicele...care exagereaza unele lucruri.Eu merg la Biserica de mica, de dinainte de a-l cunoaste pe Parintele Visarion, asa ca aveam ceva cunostinte despre ortodoxie.Tot ce pot sa va spun e ca Parintele Visarion, in toate predicile sale, ne-a invatat sa ascultam de fetele bisericesti, sa le acordam respectul cuvenit si sa ii ajutam cu tot ce ne sta in putinta.
Faptul ca sunt in "lucrare" nu inseamna neaparat ca ma si mantuiesc sau ca sunt mai buna decat altii.Fiecaruia Dumnezeu i-a dat o cale spre mantuire,o scapare undeva...unii l-au avut si il au ca indrumator pe Par Cleopa, altii pe Par Arsenie Papacioc,si pe diferiti mari duhovnici ai tarii noastre si nu numai. Toti cautam izvoare duhovnicesti prin care sa inaintam pe calea cea sfanta si stramta a mantuirii.
Noi nu citim doar predicile sale, ci tot ce inseamna...ortodox, spre folosul sufletului.Chiar Parintele Visarion ne indeamna sa citim Vietile Sfintilor, si diverse carti cu diferita invataturi.Asa ca, avand in vedere ca sunt visarionista, am citit si PArintele Cleopa, si Par Arsenie Boca, Pr Arsenia Papacioc,"Lucrarea" de C.C. Ciomazga, "Intoarcerea la Hristos" de Ioan Ianolide si multe, multe alte carti foarte folositoare.Am ascultat predici audio ale unor mari duhovnici ai tarii, conferinte.NU am zis acest lucru sa ma laud cumva, ci doar sa va arat ca nu citim doar predicile Parintelui Visarion.
Va rog sa ma iertati daca am fost un pic mai acida, nu asta a fost intentia mea.Nu am vrut decat sa expun anumite lucruri, caci si noi nu dorim decat mantuirea sufletelor noastre.Iar daca printre noi se afla si persoane care au inteles gresit anumite lucruri, asta este de plans. Un crestin adevarat, cu capul pe umeri, nu se va crede nimanui superior sau mantuit pentru ca...el este "visarionist", ci se va gandi ce raspuns va da la judecata lui Dumnezeu, pe ca el a avut de unde sa afle cum sa se comporte ca un adevarat crestin ortodox si poate ca din lenevie nu a facut-o.
Va rog sa nu judecati lucrarea duhovniceasca a Parintelui Visarion dupa comportamentul oamenilor.Dumnealui nu a vrut decat binele nostru sufletesc...dar daca asa e omul...cateodata intelege ce vrea el....se uita doar la coaja lucrurilor nu si in esenta:dontgetit:
Inca o data va rog sa ma iertati daca v-am deranjat prin cele scrise.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2007, 00:37:58
gbagape gbagape is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.06.2006
Implicit

Și eu sunt așa zis "visarionist" dar nu văd nimic rău în a fi pentru că eu am avut f.multe de învățat din predicile scrise și audio și eu mai cred că orce padure are și uscăturile ei.Așa că nu trebuie să judecăm noi are cine să ne judece.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2007, 18:05:13
impact impact is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gbagape
Și eu sunt așa zis "visarionist" dar nu văd nimic rău în a fi pentru că eu am avut f.multe de învățat din predicile scrise și audio și eu mai cred că orce padure are și uscăturile ei.Așa că nu trebuie să judecăm noi are cine să ne judece.
Trebuie sa marturisesc sie eu faptul ca imi plac extraordinar de mult predicile lui, insa nu imi place ce se aude si se scrie despre el, de altfel lucruri adevarate
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 08:04:26
mirelat
Guest

Implicit

ptr anonim si gbapape (ce mai nume v-ati ales!) : dar de ce trebuie sa fiti in acesta "lucrare", adica de ce vreti sa fiti "visarionisti", nu va ajunge ca sunteti crestini-ortodocsi?! daca vreti sa fiti ALTCEVA, inseamna ca intr-adevar aveti apucaturi sectare... :dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 11:09:19
Junior Member

Implicit

nu vreau să fiu și nu sint un "visarionist" înrăit si nu am "apucaturi" sectare cum sint judecat ci doar citesc si ascult predicile care sint de un real folos ptr mine
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 11:15:06
Junior Member

Implicit

si nu cred ca daca cineva asculta sau citeste predicile ierodiaconului visarion este un sectant (mirelat ...."inseamna ca intr-adevar aveti apucaturi sectare...") asta inseamna ca oricine asculta sau citeste predici indiferent ale cui sint inseamna ca e sectant,foarte rau,asta denota faptul ca aici pe pamant se judeca lumea
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 11:18:54
Junior Member

Implicit

si nu cred ca m-am departat de ortodoxie ci din contra am iesit putin din iadul acesta lumesc ???.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 12:26:40
anonim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
ptr anonim si gbapape (ce mai nume v-ati ales!) : dar de ce trebuie sa fiti in acesta "lucrare", adica de ce vreti sa fiti "visarionisti", nu va ajunge ca sunteti crestini-ortodocsi?! daca vreti sa fiti ALTCEVA, inseamna ca intr-adevar aveti apucaturi sectare... :dozingoff:
Imi pare rau pt nume...eram in pana de idei....:D. PAi daca puneti intrebare asa, atunci sa ne intrebam si altceva:de ce tinerilor legionari nu le-a fost de ajuns ca sunt crestini-ortodocsi si au infiintat fratiile de Cruce (si cat au suferit apoi intemnitele comuniste!!!)?? De ce unor studenti nu le-a ajuns ca sunt crestini-ortodocsi si au infiintat ASCOR. Deci, dupa cum dumneavoastra puneti problema, inseamna ca si ei au apucaturi sectare???:dontgetit: ...ceea ce ar fi o mare gogomanie
Nu au apucaturi sectare, ci pur si simplu niste persoane cu aceleasi dorinte, aceleasi nazuinte s-au unit in duh si adevar, caci "Unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste":D .Asa si noi...Cand te afli intr-un grup in care toti au cam acelasi fel de a gandi ca tine, cred in acelasi Dumnezeu si in aceeasi credinta, nu te simti bine?
Deci suntem crestini-ortodocsi si nu vrem sa fim altceva.De fapt, ce iti poti dori mai mult decat sa fii crestin, mai ales sa fii crestin cu fapta, nu doar cu numele.
Eu consider ca nu am nicio apucatura sectara.Cum am mai spus, de copil am mers la Biserica, cu mult inainte de a-i cunoaste pe ucenicii Parintelui Visarion si va dati seama ca am analizat lucrurile si, cum eu, una , nu am gasit nimic dubios, ci chiar mi-a placut, am ramas.
Eu una ma simt ca si cum as trai cum traiau ortodocsii greci in urma cu vreo 50 de ani, cu scoli duminicale(daca ati citit "Cartea fetelor", de Pr.Alexei Gracev veti stii mai bine la ce ma refer:D)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 15:59:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anonim
As dori sa va spun ca eu sunt, asa cum se spune "visarionista", desi nu prefer aceasta denumire.Si eu nu cred ca m-am departat de ortodoxie.Persoanele care inteleg gresit ceea ce aud sunt acele persoane caldicele...care exagereaza unele lucruri.Eu merg la Biserica de mica, de dinainte de a-l cunoaste pe Parintele Visarion, asa ca aveam ceva cunostinte despre ortodoxie.Tot ce pot sa va spun e ca Parintele Visarion, in toate predicile sale, ne-a invatat sa ascultam de fetele bisericesti, sa le acordam respectul cuvenit si sa ii ajutam cu tot ce ne sta in putinta.
Faptul ca sunt in "lucrare" nu inseamna neaparat ca ma si mantuiesc sau ca sunt mai buna decat altii.Fiecaruia Dumnezeu i-a dat o cale spre mantuire,o scapare undeva...unii l-au avut si il au ca indrumator pe Par Cleopa, altii pe Par Arsenie Papacioc,si pe diferiti mari duhovnici ai tarii noastre si nu numai. Toti cautam izvoare duhovnicesti prin care sa inaintam pe calea cea sfanta si stramta a mantuirii.
Noi nu citim doar predicile sale, ci tot ce inseamna...ortodox, spre folosul sufletului.Chiar Parintele Visarion ne indeamna sa citim Vietile Sfintilor, si diverse carti cu diferita invataturi.Asa ca, avand in vedere ca sunt visarionista, am citit si PArintele Cleopa, si Par Arsenie Boca, Pr Arsenia Papacioc,"Lucrarea" de C.C. Ciomazga, "Intoarcerea la Hristos" de Ioan Ianolide si multe, multe alte carti foarte folositoare.Am ascultat predici audio ale unor mari duhovnici ai tarii, conferinte.NU am zis acest lucru sa ma laud cumva, ci doar sa va arat ca nu citim doar predicile Parintelui Visarion.
Va rog sa ma iertati daca am fost un pic mai acida, nu asta a fost intentia mea.Nu am vrut decat sa expun anumite lucruri, caci si noi nu dorim decat mantuirea sufletelor noastre.Iar daca printre noi se afla si persoane care au inteles gresit anumite lucruri, asta este de plans. Un crestin adevarat, cu capul pe umeri, nu se va crede nimanui superior sau mantuit pentru ca...el este "visarionist", ci se va gandi ce raspuns va da la judecata lui Dumnezeu, pe ca el a avut de unde sa afle cum sa se comporte ca un adevarat crestin ortodox si poate ca din lenevie nu a facut-o.
Va rog sa nu judecati lucrarea duhovniceasca a Parintelui Visarion dupa comportamentul oamenilor.Dumnealui nu a vrut decat binele nostru sufletesc...dar daca asa e omul...cateodata intelege ce vrea el....se uita doar la coaja lucrurilor nu si in esenta:dontgetit:
Inca o data va rog sa ma iertati daca v-am deranjat prin cele scrise.
ei bine asta e problema voastra ca zicetzi totzi ca apartzinetzi de un parinte, de acest Visarion, ca un fel de staretz shi facetzi distinctzie intre voi shi restul ortodocshilor, asta inseamna secta, fiindca monahii chiar daca asculta de un staretz ei se shtiu apartzinand de Biserica Ortodoxa shi de Hristos shi nu spun ca ei sunt ai Parintelui Cleopa sau apartzinand de cate un mare duhovnic, fiindca totzi creshtin-ortodocsii suntem ai Domnului, chiar daca sa zicem ca acela, acest parinte Visarion se ingrijeshte mai mult de sufletele voastre.

Tocmai aceasta idee de apartenentza in interiorul ortodoxiei la o forma aparte, mai mult sau mai putzin ortodoxa, mai mult sau mai putzin induhovnicita creind o separatzie shi distinctivitate fatza de restul, te face deja sa te crezi ca esti altceva decat ceilaltzi ducandu-te cu gandul la o viitoare separatzie shi un viitor sectant, pe cont propriu... asha incep toate, printr-un "maicatolicism decat papa" sau in cazul nostru maiinduhovnicism decat preotul care cu totzii il reprezinta pe Hristos...

Sigur ca e bine sa citeshti din ce ai citit dumneata, (eu n-am reushit decat sa citesc cateva propozitzii din doi-trei mari duhovnici), shi mai ales sa ramai participanta la trupul bisericii de mica, nu poate fi decat foarte folositor... oricum eu nu ma amestec in discutzii despre Visarionism sau altceva fiindca nu ash vrea sa te intristez sau sa te conving de ceva, nici nu sunt deloc in tema, shi nu ma priveshte... deci daca tzi-am afectat mersul spre mantuire, iarta-ma te rog... ???, am spus doar ca trebuie avut grije sa nu se ia shi altzii dupa cultivarea "bisericutzelor" interioare in cadrul ortodoxiei... ca poate ca nu e bine, nu shtiu, doar imi dau si eu cu parerea... tinzand sa cred, inclinand sa afirm shi eu ca altzii care au cunoscut mai indeaproape problema shi care poate ca au avut dreptate, afirmand, nu brutal, ca Visarionismul tinde spre ceva ca un fel de secta interioara, ... adica o specie noua shi nociva ce se vrea un fel de monahism, dar defapt ar putea fi socotit ocultism... sper sa revenitzi shi sa ramanetzi in dreapta credintza, daca cumva suntetzi pe cale sa devenitzi ceva negativ...

iarta-ma deci daca am fost prea dur... problema imi scapa, nu o cunosc shi nu ma priveshte shi oricum voi shtitzi mai bine ce facetzi...

dar de ex: shi daca ai fi la o manastire shi acolo tu cu catziva in interiorul ei faci o "bisericutza" shi te rupi de biserica manastirii shi de staretzul ei, sustzinand shi chiar fiind mai induhovnicitzi sau mai ortodocsi practicantzi ca shi ceilaltzi monahi shi cititzi shi preocupatzi fatza de ceilaltzi tot o separatzie incepi sa faci cu anumite valeentze sectare pentru viitor....

Deci ce se va intampla pe viitor? Va apare ramura Visarionista a creshtin-ortodoxiei? Shi cumadica? acest Visarion este singurul preot de la Biserica voastra?

iarta-ma shi ma bucur pentru multiplele cunoshtiintze shi cartzi ale marilor duhovnici citite de tine... eu nu am citit mai nimic... si de aceea poate mai vi pe aici sa ne mai spus ce a mai scris unul si altul...:)
Reply With Quote
Vechi 03.08.2007, 06:57:29
mirelat
Guest

Implicit

OK, am dat search pe google si asta este ceea ce am gasit eu despre "Visarionisti", ca sa intelegem cu totii despre cine si ce vorbim :

- constituie o ramura a Oastei Domnului. Se numesc asa dups liderul lor spiritual, ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhics e contestata de catre unii cercetatori, in special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numeste simplu rasofor).

- liderul s-a nsscut în 1922, pe Valea Prahovei, numindu-se din botez Vasile. S-a perindat pe la man. Caldarusani si Cernica, dupa care a ajuns organizator al Oastei Domnului la Biserica Sf. Nicolae Sarbi. Dupa demolarea acesteia în 1983, se retrage la o casa parohiala a Bis. Sf. Nicolae Vladica (11 Iunie). Aici isi reorganizeaza gruparea, ajutat de sora Elena. A atras f. mulți tineri si tinere, adunati sub denumirea de „Lucrarea”; promoveaza casatoriile albe, nunta fara lautari (numai cu cantari ale Oastei Domnului), vestimentatie specifica (haine negre, basmale albe sau albastre, excluderea podoabelor de orice fel).

- dupa 1989, miscarea cunoaste o dezvoltare puternica: se publica revista Calauza ortodoxa, cu predici visarioniste si ilustratii – icoane pictate de Visarion, in stil naiv. S-au alcatuit filme, proiectii de diapozitive etc. Din cuprinsul acestor materiale:

- Visarion se pretinde, el insusi, purtatorul unor revelatii primite direct, in urma unor „aratari”, viziuni. In predici, reproduce astfel de mesaje, prezentand dialoguri intre Dumnezeu, Maica Domnului, ingeri, diavoli, sfinti, fara baza biblica si patristica. Abuzeaza de digresiuni, povesti si descrieri imaginare, care fac, insa, deliciul adeptilor. Nu in ultimul rand, creeaza o psihoza eminamente sectara prin descrierile ingrozitoare ale sfarsitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, insa, si meritul de a indrepta adeptii pe calea moralitatii, prin combaterea aspra a pacatelor si viciilor.

- intr-o vreme, Calauza a aparut cu binecuvantarea P.S. Galaction (fie s-a obtinut in graba, fie nu s-a obtinut deloc, caci la ora actuala se publica fara nici o binecuvantare).

- la initiativa pr. paroh Ion Grigore, s-a desfiintat gruparea de la 11 Iunie. Visarion s-a retras, batran, la Comarnic, dar adeptii s-au regrupat la alte biserici: Sf. Pantelimon, Sf. Mina, Sf. Silvestru, Sf. Nicolae Selari, Toti Sfintii, Sf. Stelian, Matasari etc. De asemenea, au puternice nuclee in tara: Constanta, Iasi, Botosani, Craiova, Tulcea, Timisoara, Arad.

- au legaturi, pe filiatie, cu Oastea Domnului (cu cantari si manifestari similare), cu miscarea de la Vladimiresti și Turma Sf. Ilie.

# Această prezentare este preluată din cursul de Misiologie 1 scris de pr. lector David Pestroiu
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Visarion Iugulescu mihele_m Intrebari utilizatori 12 21.05.2014 12:12:17
Parintele Visarion MIHAELA095 Generalitati 15 12.05.2014 17:11:12
Ierodiacon Visarion Iugulescu geo.nektarios Generalitati 97 02.06.2012 16:26:27
Visarion Iugulescu vylyca84 Stiri, actualitati, anunturi 10 01.06.2012 15:56:59