Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2025, 00:35:25
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

N-am nici 35 încă:))

Eu va mulțumesc dvs,și lui Iorest, că îmi țineți companie în toate speculațiile mele de aici de pe forum.

În ultima vreme m-a prins destul de grav episodul nostru comunist din istorie, raportat la realitățile actuale.

Și am reluat studii și vizionari pe acest subiect.

Într-adevăr de obicei vârsta nu-mi permite dialog cu persoanele care au trăit și experimentat comunismul,pe aceste subiecte.

"Taci că n-ai trăit sa vezi cum a fost".

Plus că nu mai găsesc nici materiale pe YouTube sau site-uri românești.

Am revizionist "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de pe un site rusesc,de exemplu.

Pare că se tot elimină treptat.

Eu am fost atras de utopii/distopii dintotdeauna.

Am tot pendulat între cele politice și religioase.
Vechi 23.08.2025, 00:35:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Spre 2029 daca nu esti deja in locul unde vrei sa o tai, vor fi slabe sanse sa mai ai transport pentru acele meleaguri.
Ne vom intoarce la vremurile cand Brancusi lipsit de oportunitati de afirmare in tara pleca descult PE JOS la Paris cu traista IN BAT!

Oricum acum cu controlul digital nici asta nu vor mai putea face, daca cardul de bani eletronici de exemplu iti va functiona numai in limitele comunei unde te afli.
Momentan nu pare că vor să ne lege de glie, din contră pentru stat e mai profitabil ca toți între 18+ și 45+ care altfel ar fi fost șomeri să plece în afară și statul să trăiască ca un parazit furând din banii trimiși din străinătate și impozitând investițiile în refacerea imobilelor, de la materiale de construcții din care mulge tva, la energia electrică și apa folosită în construcții care are tva, la impozitul mai mare pe proprietate după ce i-a crescut valoarea fiindcă i s-a adus o îmbunătățire.
Vechi 23.08.2025, 00:41:39
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
N-am nici 35 încă:))

Eu va mulțumesc dvs,și lui Iorest, că îmi țineți companie în toate speculațiile mele de aici de pe forum.

În ultima vreme m-a prins destul de grav episodul nostru comunist din istorie, raportat la realitățile actuale.

Și am reluat studii și vizionari pe acest subiect.

Într-adevăr de obicei vârsta nu-mi permite dialog cu persoanele care au trăit și experimentat comunismul,pe aceste subiecte.

"Taci că n-ai trăit sa vezi cum a fost".

Plus că nu mai găsesc nici materiale pe YouTube sau site-uri românești.

Am revizionist "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de pe un site rusesc,de exemplu.

Pare că se tot elimină treptat.

Eu am fost atras de utopii/distopii dintotdeauna.

Am tot pendulat între cele politice și religioase.
Ar fi binevenită o analiză a evoluției economice din interbelic încoace, trebuia să ai o clasă politică de vizionari și pragmatici care să-și pună amprenta, cum a fost în Polonia.

Totuși ce s-a greșit e că n-a fost o tranziție pașnică de la Nicolae Ceaușescu la Regele Mihai concomitent cu schimbarea constituției să permită alegeri libere, monarhia etc, atunci era bine că era și el mai în putere și ar fi asigurat medierea între partidele politice.

Eram mai bine astăzi dacă era o predare de ștafetă pașnică, cu un schimb de idei despre cum văd cele două regimuri master-planurile de țară, principalele princiipii dirijoare în dezvoltare.