![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am nici 35 încă:))
Eu va mulțumesc dvs,și lui Iorest, că îmi țineți companie în toate speculațiile mele de aici de pe forum. În ultima vreme m-a prins destul de grav episodul nostru comunist din istorie, raportat la realitățile actuale. Și am reluat studii și vizionari pe acest subiect. Într-adevăr de obicei vârsta nu-mi permite dialog cu persoanele care au trăit și experimentat comunismul,pe aceste subiecte. "Taci că n-ai trăit sa vezi cum a fost". Plus că nu mai găsesc nici materiale pe YouTube sau site-uri românești. Am revizionist "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de pe un site rusesc,de exemplu. Pare că se tot elimină treptat. Eu am fost atras de utopii/distopii dintotdeauna. Am tot pendulat între cele politice și religioase.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși ce s-a greșit e că n-a fost o tranziție pașnică de la Nicolae Ceaușescu la Regele Mihai concomitent cu schimbarea constituției să permită alegeri libere, monarhia etc, atunci era bine că era și el mai în putere și ar fi asigurat medierea între partidele politice. Eram mai bine astăzi dacă era o predare de ștafetă pașnică, cu un schimb de idei despre cum văd cele două regimuri master-planurile de țară, principalele princiipii dirijoare în dezvoltare.