![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar si mai grav pentru cei eretici este ca nu realizeaza ca insusi credinta lor prost aplicata nu da rezultat! Adica si mai grozav este atunci cand cineva ajunge in iad pentru ca nu a stiut cum sa creada, dandu-se de partea adventistilor, baptistilor sau a oricarei alte secte. Cel putin eu, care fac parte din religia ortodoxa, nu voi fi surprins daca voi ajunge in iad, pentru ca imi cunosc nepasarea si amanarea ce o fac mereu asupra spovedaniei, dar cum oare se va simti un eretic cand va ajunge in iad, cand el se astepta de fapt sa fie primit sigur in Rai? Pentru cel eretic cred ca este o adevarata catastrofa aceasta intorsatura a situatiei, neintelegand de ce a primit KICK OFF la portile raiului, el stiind foarte bine ca toata viata a crezut in Dumnezeu si a trait in curatie, etc etc...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As zice mai degraba ca e curata viclenie, nu inteligenta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandeam... niciun caz nu seamana cu altul. Nu suntem noi Dumnezeu ca sa decidem care a fost inselat si care intr-adevar a fost chemat de Hristos.
Oare am eu de unde sa stiu cine ajunge in iad? Pot eu sa judec? Daca nici Sfantul Siluan nu indraznea sa faca asta... |
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar stim ca in acatistul Sfantului Nicolae se spune: "Bucura-te cel ce ai surpat ereziile", ceea ce ne da de inteles ca cei eretici nu au cum sa ajunga in Rai.
|
|
|||
|
|||
![]()
Veilur, o intrebare: exista macar o persoana din toti oamenii pe care i-ai cunoscut sau intalnit tu pe care sa o poti arata cu degetul si sa spui "va merge in iad"?
Ca teoretic sau virtual, ca pe net, tare usor e sa teoretizam. La fel ca si italienii care zic ca "toti romanii sunt hoti" sau alte generalizari de felul asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am generalizat, ci am facut referire doar la cei eretici, la secte, pentru ca asa au spus si Sfintii Parinti cu privire la modul lor de asa zisa "Reintoarcere la Dumnezeu". Eu nu pot arata cu degetul pe nimeni, dar se stie peste tot faptul ca ereticii sunt "dusi cu capul" in convingerile lor cu garantia mantuirii dupa nasterea din nou. Pai asa imi este si mie foarte usor in aceasta viata sa pun punct astazi tuturor viciilor, iar de maine sa accept ca Iisus este mantuitorul meu, sa ma nasc din nou, urmand sa cred ca voi intra in Rai negresit. Si mai am inca un motiv sa cred ca cei eretici deja au luat-o pe aratura inca de la inceput, si anume faptul ca cineva nu se poate schimba radical intr-o perioada relativ scurta de timp, pentru ca omul nu se poate lasa de vicii ca de niste haine, fie si pacate mai mici, pentru ca atata timp cat a slujit pacatului, atat timp ii va lua sa se lase si de el, plus ca omul insasi intr-o situatia strict impusa nu poate lua o decizie pozitiva in sensul schimbarii, adica a nasterii din nou, din motiv ca nu am fost facuti sa aveam asemenea abilitati. De aici rezulta ca nasterea din nou in ideologia ereticilor este aparent functionabila teoretic, dar practic se dovedeste a fi cu totul altfel, fiind o mare inselare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai si mie mi-ar fi usor sa zic "toti ereticii merg in iad", dar cand ma intalnesc fata in fata cu cineva care n-o cinsteste pe Maica Domnului nu pot, nu-mi da voie Hristos, sa ma gandesc ca saracul, va merge in iad.
Nu o sa fiu de acord cu intrarea in Rai negresit (cateodata ma intreb daca poate crede cineva acest lucru), dar ceva tot pot sa invat din intalnirea cu ei... macar ceva despre mine insumi. Iar faptul ca unii din ei scapa de anumite patimi si eu continui ar trebui sa-mi arate cat de putin crestin sunt eu. Personal eu cred ca NU intai pun capat viciilor si apoi Il accept pe Iisus ca mantuitor. Mai degraba cred ca intai ceva ma intoarce catre Hristos si apoi, din rusine fata de El, din dorinta de a avea o viata noua, renunt la vicii. Cred ca asta se poate intampla cu fiecare om, indiferent de unde aude despre Hristos. Doamne ajuta! Si te rog sa nu te superi pe mine |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a povestit si mie un amic de cineva care cazuse in patima bauturii ,isi insela si sotia si pina la urma s-a schimbat cu ajutorul unei secte din Anglia.
Acum nu fumeaza ,nu mai bea ,s-a intors acasa dar a intrat in secta. Eu cred ca a fost indoctrinat bine ,poate speriat cu iadul ,cine stie ,dar bine nu e. Si e mai ciudat e faptul ca e baiat ,scolit ,destupat la cap nu un ignorant. |
|
|||
|
|||
![]()
Vocile astea nu pot fi de la Dumnezeu.
Chiar vorbeam cu cineva ca Dumnezeu nu te asculta daca nu ai sufletul curat ,trebuie pocainta si spovedanie. Sfintii parinti ,dupa nevointe si rugaciuni indelungate stiau cand le vine sfarsitul si aveau darul inainte vederii ,le vorbea Sfantul Duh . In cartea "O noapte in pustia Sfantului Munte" un calugar spune cum te poti curata de patimi. Ani de zile treceau dupa practicarea rugaciunii inimii pina scapa de cate o patima ,patima judecarii aproapelui ,a lacomiei ,etc .Patima bauturii ,a fumatului nu cred ca le aveau ,dar in strafunduri fiecare mai are cate ceva de care vrea sa scape. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine Omulet, eu nu sunt indreptatit sa spun nimica. Dar atunci ca ce s-a mai scris atat patristica in care se spune clar ca cei eretici nu au ce cauta in Rai pentru ca s-au desprins de Biserica si au inceput sa se organizeze separat? Ca ce se mai pomeneste in acatiste ca unii sfinti au fost surpatori de erezii? Cum pot sa se afirme ei in credinta fata de Hristos, cand ei nu cinstesc pe Maica Domnului care este cea mai mare intre sfinti? Ea ne este cea mai mare mijlocitoare spre Dumnezeu pentru noi, iar cei din secte nu o pomenesc nici in cele mai obscure observatii din predicile lor! Pai daca maica lui Iisus erwa o femeie obisnuita, se mai putea naste Iisus fara de pacat ca sa ne poata mantui pe noi? Deja incep sa ma enervez, termin aici.:angry:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un gand bun pentru un an nou | Ana-Maria N | Generalitati | 48 | 08.01.2012 01:51:50 |
Un gand bun de 8 martie | adrian010155 | Generalitati | 33 | 08.05.2011 22:17:20 |
Un gand de sfanta Inviere | danyel | Generalitati | 22 | 06.04.2010 18:13:06 |
Va rog, un gand bun. | VelvetSky | Generalitati | 8 | 06.01.2010 12:44:02 |
Un gand fara titlu... | luchian | Generalitati | 5 | 21.03.2009 07:06:19 |
|