![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga evika_evita, postul are rolul de a face din tine o faptura noua, cat mai apropiata de Hristos. Daca postesc si am acelasi mod de actiune si gandire, nu ma imbogatesc.
S-a spus ca lui Adam i s-a dat porunca de a nu manca din pomul cunostintei binelui si raului, ca sa se maturizeze in cele spirituale. Din nefericire pacatuieste. Are loc un transfer dupa cum spune Sfantul Maxim Marturisitorul- in loc ca simtirea sa fie supusa ratiunii, dimpotriva, ratiunea devine sluga a simtirii. Deci, prin post incercam sa refacem prin har aceasta natura umana. Este important si cat postesti, dar mai important este cum postesti. Dupa cum este important cat stai in biserica, dar mai important este cum stai. PS Eu cand postesc o zi, o postesc integral, nu introduc aici apusul soarelui. Iar cand postesc mai mult pentru a ma impartasi, ar fi culmea ca seara sa mananc de "dulce". |
|
|||
|
|||
![]()
:D, multumesc Dan73, m-ai ajutat cu raspunsul tau.
Multumiri, Evi |
|
|||
|
|||
![]()
??? post? numai mancarea, stiam ca postul inseamna in primul rand curatire a sufletului!?
ce rost are sa mananci in loc de o bucata mica de carne o cratita de cartofi la 12 noapte si in sinea ta sa inebunesti toata ziua, sa fii posac, sa fii nervos. Am incercat si asa ajung! Dumnezeu sa ma ierte, eu nu vad logica acestui post!!! N-am auzit pe Iisus spunand ca vai mancarea!!! Nu mancati ca nu ajungeti in rai!!! |
|
|||
|
|||
![]()
mda...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu incape indoiala ca fara curatenia sufleteasca postul nu-si mai are rost, dar postim si de mancare pentru a arata ca putem sa ne stapanim, si ca mancarea este facuta pentru noi iar nu noi pentru mancare, pentru a arata ca nu suntem robi nici ai pantecelui nici a altor patimi si pentru faptul ca vrem sa demonstram ca "nu numai cu paine va trai omul" se apropie postul craciunului, vi-l doresc unul binecuvantat tuturor |
|
|||
|
|||
![]()
:( sper sa ajung vreodata sa tin postul de mancare cu drag, pt ca momentan recunosc, il fac pentru ca sa nu ajung la duhovnic sa ii zic ca nu l-am tinut. Deci o fac pentru el...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar nu vi se pare putin ipocrit sa faci asa ceva numai intr-o anumita perioada de timp?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mica intrebare despre casatorie | cred_cu_adevarat | Nunta | 5 | 21.11.2012 22:35:44 |
O mica intrebare despre icoane | cred_cu_adevarat | Generalitati | 194 | 30.03.2011 21:35:16 |
O mica intrebare ! | Darkanian | Generalitati | 1 | 02.03.2011 22:29:30 |
O mica intrebare... | Andragel | Generalitati | 11 | 23.02.2008 15:46:57 |
|