![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, constient de acest lucru, duhovnicul ne recomanda in fiecare zi: canon de rugaciune, sa luam aghiazma, anafura, si , dupa caz, mai rar sau mai des, Sfanta Euharistie. Cred ca atunci cand, zi de zi, ne facem partasi harului dumnezeiesc, sunt mai multe sanse, pe de-o parte, sa pastram vie simtirea si pe de alta, sa nu cadem din har prin pacat. De aceea inclin sa cred ca de fapt perceptia noastra si constiinta, mai degraba slabesc, atunci cand ne departam pentru o perioada de aceste mijloace (rugaciune, anafura, aghiasma), atunci cand sfatul duhovnicului ramane doar cuvant nu si lucrare. Last edited by Marius22; 30.07.2009 at 17:58:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cer sa renunte omul la a mai lua aghiasma si anafura. Cer sa renunte la incremenirea doar in aceste daruri. Omul de astazi se multumeste cu jumatatile de masura. Isi spune des: "nu ma impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului, dar nici in iad nu ma duc, ca doar am luat aghiazma si anafura".
Cat despre simtirea diferita, cred ca m-am inselat, o poti avea zilnic intr-un grad mai mare. Daca saruti copilul zilnic, nu inseamna ca esti lipsit de simtire, dimpotriva, cresti in iubire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa, din teama de a nu deveni rutina, nu putem renunta la ceva bun. Cum ar fi sa zica un preot, nu mai fac sfestanii, ca astazi am facut deja 2, si mi'e teama sa nu devina rutina. Sau, nu mai fac Sfanta Liturghie, ca nu prea o simt in inima mea, astept sa imi revin sufleteste. Suna comic, stiu, dar lupta nu e cu teama de rutina, ci cu lipsa de dragoste si constientizare a prezentei harului.
|
||||
|
||||
![]()
Dorin, mi-am venit in fire cum spun Parintii, am afirmat mai sus ca m-am grabit invocand rutina. Aici nu e un act prin care introduc cifre, ci un act prin care fac sa am "mai multa viata". Sa ne ajute Dumnezeu in implinirea voii Sale.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu uitati sa luati aghiazma mare in fiecare dimineata, inainte de a manca, timp de o saptamana, incepand de la Boboteaza! Este singura perioada din an cand se poate bea aghiazma mare, pentru sanatate si sfintire.
|
||||
|
||||
![]()
Nu o săptămână, ci până pe 14 ianuarie se ia ! ! !
|
||||
|
||||
![]()
De sfințit se poate sfinți casa , tot restul anului , dar casa trebuie să fie în curățenie și ordinde perfectă !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
:P
|
||||
|
||||
![]()
Cerem dovezi sau minuni si de multe ori suntem nepasatori de aceasta minune- sfintirea apei- aceasta minune s-a incercat a fi rationalizata si explicatat prin tot felul de interpretari stiintifice- fie ca preotul foloseste o Cruce din argint sau ca semintele busuiocului distrug bacteriile din apa si de aceea apa nu se strica- pacat ca ochii mintii noastre nu vad lucrarea si puterea Duhului Sfant.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|