Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2008, 21:02:21
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Preotul trebuie sa se multumeasca cu ce primeste potrivit spuselor:"In dar ati luat in dar sa dati"Mustrarea trebuie folosita cu precautie si doar pentru pacate si nu pentru bani.Sa ne rugam si pentru acestia sa-i intelepteasca Dumnezeu.Doamne ajuta!
:) dar iata un preot din Romania care intelege mult mai bine situatia discutata.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2008, 21:29:20
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

..nu e singurul care intelege:) din fericire...
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 16:04:17
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

sunt preoti si preoti...
parintii care vin la mine nu primesc daruri decat daca ma rog de ei... :)
si nici salariu n-au, saracii..
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 17:28:25
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Lamuriti-ma si pe mine cum sa inteleg critica PUBLICA adusa de catre un preot unor enoriasi care nu au contribuit cit SE VEDEA CA AR FI PUTUT CONTRIBUI cind a venit cu Boboteaza. Eu unul am ramas inmarmurit.
Lamuriti-ma va rog ce spun canoanele
va testat si Dumnezeu un pic aici, ca sa vada daca va judecati preotul!
cati or fi trecut testulasta ?:)
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 18:37:01
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
vad ca milostenia cam este confundata cu "a lua banii cu japca"... adica multi judeca de genul "daca mie mi se pare ca ai bani (multi)atunci trebuie sa imi dai (mult), mai ales ca zici ca esti crestin!"

adevarul este ca ma surprinde ca un preot care traieste in Occident este atat de superficial in privinta "averilor" care se vad. Poate ca omul acela a cumparat respectivele "averi" cu multa vreme in urma, facand mortgage-uri peste mortgage-uri la banci, ca fara ele aici nu prea ajungi sa cumperi nimic consistent.
Daca stiti preoti care "iau bani cu japca", dupa cum se spune, spuneti-ne si noua. Una e sa presupunem, ca mine, caci mie nu mi s-a intamplat, si alta sa vorbim din experienta.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 19:38:58
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

ASA ESTE Anca,spuneti concret,numiti-i cine sunt acei preoti pentru a fi ocoliti.Sa nu improscam cu noroi,sunt preoti care dau bani,dau haine,dau mancare saracilor despre acestia nu se spune nimic,macar o vorba buna ati primit de la un preot nu aveti nici un cuvant de multumire de la nici unul?Numiti-i si pe unii si pe altii ca sa-i stim,sa nu-i mai bagam in aceeasi oala,nu e cinstit!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 20:33:13
mirelat
Guest

Implicit

de curiozitate, anca:
1. la voi in Suedia vine preotul sa va sfinteasca casa de Boboteza?
2. daca da, ti s-a intamplat sa ii dai sa zicem 50 euro si el sa se uite cam ciudat, fiindca astepta mai mult?!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 20:38:23
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

50 de euro si nu a fost multumit?.păi sa vina in romania,intr-un sat si sa vada atunci cand ii da o babuta 1 LEU (fara nici o exagerare)sa vedem ce-ar face....oricum sa-l iertam...ca poate noi suntem mai pacatosi ca el......
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 20:40:56
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eea
oricum sa-l iertam...ca poate noi suntem mai pacatosi ca el......
asa este, eea, era doar un studiu de caz ptr ca multi se fac ca nu pricep despre ce e vorba pe topicul acesta.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 21:17:48
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
de curiozitate, anca:
1. la voi in Suedia vine preotul sa va sfinteasca casa de Boboteza?
2. daca da, ti s-a intamplat sa ii dai sa zicem 50 euro si el sa se uite cam ciudat, fiindca astepta mai mult?!
Preotul nostru nu vine de Boboteaza la sfintit case, desi tare mi-as dori. Dar preotul nostru multumeste pentru orice suma,; nu l-am vazut niciodata manifestandu-si nemultumirea.
Cand dam bani preotilor, trebuie sa ne gandim si la drumul pe care il are de parcurs, avand in vedere distantele mari, mai ales in SUA, dar si in Scandinavia, unde are de mers dintr-o tara intr-alta; podul sau feribotul costa, la fel si timpul folosit pentru a ajunge la o casa sau alta. Poate ca nu-i ia prea mult timp sa spuna rugaciunile si sa stropeasca cu agheazma, dar sa ne gandim si la drumul pe care l-a facut si retur.
Dealtfel 50€ mi se pare o suma acceptabila...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna un preot cu har? sophia Preotul 24 09.04.2013 15:44:19
Preot necasatorit bluester Preotul 3 05.01.2012 00:18:20
Vreau sa ma fac preot petrisor.nicu Intrebari utilizatori 24 17.05.2011 19:18:46
Preot caterisit Carmen FUNIERU Preotia (Hirotonia) 20 29.07.2010 20:40:46
PREOT alexandra Preotul 24 20.01.2007 23:47:25