Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2008, 11:44:38
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

"A-ti vedea pacatele" nu inseamna sa stai sa socotesti orice calcare de porunca, ci sa te simti sufocat, inecat, pierdut si zbatandu-te zadarnic in aceasta pierzanie, sa intelegi ca ai tradat iubirea si sa-ti doresti din tot sufletul innoirea.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 14:14:00
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
S-a afirmat de multe ori pe acest forum, ca pacate au existat din totdeauna. Cu toate acestea vremurile in care traim sunt mai rele decat tot ce a fost pana acum. De ce? Pentru ca omului i se ia posibilitatea de a-si cunoaste pacatele, prin "vindecarea memoriei". Se foloseste pe scara larga, indiferent de varsta, hipnoza, profunda sau superficiala; aceasta din urma aproape nu poate fi resimtita si se face fara acceptul persoanei; ca urmare omul nu mai poate face diferenta dintre bine si rau; totul i se pare bun. In felul acesta nu poate combate nimic; nu poate scoate pacatul la lumina.
Aceasta mi se pare cea mai mare tradare a lui Dumnezeu, atat prin amploare cat si prin profunzime.
Sora draga! Doar pacatele savarsite "hipnotizeaza" pe om ca sa nu mai vada adevarul si Calea Dumnezeiasca.
Si aici un aport consistent il au dracii ca sa tina pacatosul constant in "ceata densa" sau "hipnotizat"!
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 15:20:36
ancah
Guest

Implicit

Da, Ctin, ai dreptate cand pomenesti de "ceata densa", dar e mai mult de atat.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 15:52:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

De voiesti ca inima ta sa se faca locul tainelor, coboara in tine, deschide bine ochii si cauta vindecare. Locul in care te poti intalni cu pacatul fata in fata esti tu, nu ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 18:03:40
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

deci e clar, ca daca nu-tzi vezi pactele, nu-tzi dai seama de ele, nu esti sfant sau inocent sau nevinovat ci doar esti un pacatos orb sau orb shi orbit de hipnozele in masa pe scara larga... shi de la vocea de om cu grai omenesc sau dracesc, auzit sau neauzit.... ori de la reviste, moda, lume shi bineintzeles de la CAFEAua naturala firbinte aburinda ce lasa shi dare pentru ghiceli... ca cine itzi gandeshte raul... sau ce veste o sa primeshti, sau de la cine o sa primeshti niste bani, sau daca te manca shi palma shi se vede in cafea ca... atunci... dar sa vezi ce a zis de tine... :(??????
Reply With Quote
Vechi 01.04.2008, 18:36:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
deci e clar, ca daca nu-tzi vezi pactele, nu-tzi dai seama de ele, nu esti sfant sau inocent sau nevinovat ci doar esti un pacatos orb sau orb shi orbit de hipnozele in masa pe scara larga... shi de la vocea de om cu grai omenesc sau dracesc, auzit sau neauzit.... ori de la reviste, moda, lume shi bineintzeles de la CAFEAua naturala firbinte aburinda ce lasa shi dare pentru ghiceli... ca cine itzi gandeshte raul... sau ce veste o sa primeshti, sau de la cine o sa primeshti niste bani, sau daca te manca shi palma shi se vede in cafea ca... atunci... dar sa vezi ce a zis de tine... :(??????
ma refer la vocea cu care te ajutzi tu sa te delashi, cuvintele pe care tzi le spui, dar shi alea ce vin din draciile stradale ce mishuna ca sa acopere shoaptele ce vin de la Hristos...:|
Reply With Quote
Vechi 17.05.2008, 11:40:40
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Cred ca poti sa-ti vezi pacatul, daca poti raspunde la intrebarea: "Voiesti sa fii sanatos?", intrebare prezenta in Evanghelia din Duminica Slabanogului. Nu ceri vinecare decat daca stii ca esti bolnav. Imi aduc aminte de raspunsul slabanogullui: "Doamne om nu am, sa ma arunce in scaldatoare". Putem interpreta ca cei bolnavi aveau rude de la care primeau ajutor sa intre in apa pentru tamaduire. Dar eu cred ca putem vedea in "ruda" si propria noastra constiinta. Ea cred ca este in cazul de fata ruda fiecarui om, care il poate face pe om sa ceara ajuotrul si asa sa primeasca iertarea.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 12:02:54
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Sfantul Ignatie Briancianinov spune: "Vederea pacatelor este cel mai mare dar al Duhului Sfant."

A sti ce pacate am facut nu este totuna cu a ni le si vedea in adevarata lor greutate.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 13:38:17
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Cred ca daca am intelege cat de grav este pacatul nostru, chiar si unul mic, nu am mai repeta greseala de a mai pacatui. Am taia raul de la radacina si nu l-am mai planta din nou, stiind ca pacatul facut cu buna stiinta e mai rau decat pacatul dintru inceput.
Intelepciunea omului se vede mai mult din fapte si mai putin din stiinta...
A cunoaste pacatul este datoria omului, dar a evita pacatul este datoria sfintilor. Iar pacatul nu-l poti cunoaste pe deplin decat evitandu-l.

Last edited by zoridezi; 30.07.2009 at 13:42:44.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 15:02:44
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

De multe ori suntem aplecati spre a observa cu o mai mare usurinta pacatele semenilor decat pe cele personale, vedem "paiul" din ochiul fratelui iar nu "barna" din ochiul nostru. Aceasta perspectiva denota o pervertire sau chiar lipsa a vederii duhovnicesti.

Intotdeauna m-au miscat vederea duhovniceasca si smerenia sfintilor, prin care ei se vad si se considera, cei din urma oameni.

Un parinte spunea ca doua sunt categorile de oameni care nu au mustrari de constiinta: sfintii si cei aflati in abisurile pacatului (cei care nu isi vad pacatele).

Last edited by Marius22; 30.07.2009 at 15:39:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Treptele pacatului ! cristiboss56 Pocainta 2 01.03.2013 21:31:33
Vederea cea roditoare Rodica50 Intrebari utilizatori 4 06.10.2010 22:40:55
Vederea trupului este ochiul, iar vederea sufletului este mintea mihailt Generalitati 12 29.04.2009 17:08:32