![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I-am spus sa mearga la Sf.Liturghie si sa fie atent si apoi ,dupa ce va iesi de acolo nu cred ca il va mai preocupa haosul din jur. In ce fel doresti sa te interesezi de cel din jur ,decat de felul cum poti participa la suferinta lui? In rest trebuie sa fim orbi la ce face cel de alaturi si surzi la ceea ce spune. Haosul e o realitate ,e destul sa iesi pe strada ,mai ales in orasele mari ca sa vezi . |
|
|||
|
|||
![]()
E destul ce scrie par.Arsenie Papacioc chiar in acest topic ,asta e parerea mea cu privire la haos ,sa ne desavarsim pe noi si apoi vom contribui si noi la schimbarea celor din jurul nostru.
|
|
||||
|
||||
![]()
Crestinul, vede in toate o ordine, o lume rostuita, asa cum se exprima C. NOICA, omul patimas este in dificultatea de a descoperii ordinea sau sensurile(ratiunile) sadite de Dumnezeu. Haosul, hazardul nu fac parte din planul lui Dumnezeu, pana si sfarsitul lumii inseamna trecere sau preschimbare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Omul zilelor noastre este mereu nemultumit de ceea ce are, iar civilizatia contemporana este orientata pe satisfacerea dorintelor omului cazut. Astfel, starile conflictuale din vremea noastra sunt mai intense decat cele din trecut. Diferenta dintre epoca noastra si celelalte ar putea fi rezumata la "performanta" de a fi reusit sa elimine mult mai mult prezenta lui Dumnezeu. Asa ca haosul se simte mai aproape decat se simtea in trecut.
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga Costel, prezenta Lui DUMNEZEU este din totdeauna la fel, fara urma de schimbare, insa omul nu-i mai simte prezenta in deajuns prin starile conflictuale create spre satisfacerea cu precadere a celor materiale in deprimentul celor spirituale.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cristi eu ma refeream la uitarea de Dumnezeu cand am afirmat ca omul de astazi " a reusit sa elimine mult mai mult prezenta lui Dumnezeu". O minte impatimita nu mai este treaza la prezenta lui Dumnezeu. Nu am uitat "lua-vei Duhul Tau si toate in tarana se vor intoarce".
|
|
|||
|
|||
![]()
Satisfacerea asa-ziselor "nevoi de consum", inventarea altora noi de catre fiecare proprietar de afacere dornic sa-si vanda produsul, impinge lumea spre "libertatea consumului", care este de fapt sclavia consumului, indepartandu-l pe omul contemporan tot mai mult de credinta cea dreapta.
Nemaipunandu-si nadejdea in Domnul sau punandu-si-o doar formal, omul zilelor noastre actioneaza dupa cum i se pare lui logic si rational, adesea impotriva voii Celui Ce S-a jertfit pentru noi, pentru curatirea pacatelor noastre, cu consecintele binestiute: -concurenta neloiala intre firme, impinsa pana la limita absurdului; -dorinta sefilor unor mari state ca acestea sa devina jandarmii lumii, cu consecintele binestiute, de "exportare" a democratiei de tip SUA in Orientul Mijlociu si Apropiat. Exportul de democratie impus pe calea armelor duce la un contrarazboi din partea partizanilor fostelor regimuri musulmane, indepartate de americani. -exportul de democratie poate duce in timp la razboaie limitate local sau nu (a se vedea razboaiele din Coreea, Vietnam, Afganistan, Irak). -desi SUA se jura ca lupta impotriva terorismului international, in fond, prin CIA, SUA "exporta" cel mai insemnat numar de teroristi pe glob, cu o pregatire "profesionala" dintre cele mai bune, fapt care a costat-o evenimentele de la 11 septembrie 2001 (unii chiar spun ca Guvernul SUA a produs acea crima impotriva propriului popor, pentru a avea motiv sa se amestece in Afganistan si Irak). Domnul sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri. ---------------------------------------------------------------------------------------- Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
|