Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2008, 17:37:01
BotosRemusEmilian BotosRemusEmilian is offline
Banned

Data înregistrării: 02.02.2008
Implicit

Aura, surioara, intai de toate, alegeti un duhovnic potrivit si roaga-l sa te lase sa il suni de fiecare data cand te apasa ceva. Si Spovedindu-te curat si Impartasindu-te sa ti canonul care duhovnicul bun ti-l va da. Apoi suna-l mereu si mereu cand te nelinisteste si te apasa orice. Te va ajuta mult. Dar sa fie un duhovnic bun.
Apoi pune-te pe citit. In timpul liber, cauta sa citesti cat mai mult carti care te vor apropia de Dumnezeu. Gasesti tu Vietile Sfintilor si frumoase scrieri ale lui Cleopa, Serafim Rose si iti va mai spune duhovnicul. Apoi cauta sa te rogi cat de mult poti. Primele luni doar Paraclisul Maicii Domnului si o catisma, sau ce iti va da duhovnicul, poate un acatist in fiecare seara. Tare greu este sa te rogi. Atat de mult arzi pe necuratul diavol cu rugaciunea, de aceea cauta sa piarda gandul la rugaciune si rugaciunea ta. Dupa toate acestea, incepe sa faci fapte bune. Sa inmultesti virtuiile. Milostenie data unui cersetor boschetar, cu zambetul pe fata, spundu-i vorbe frumoase. Tare greu imi este si mie sa fac acestea despre care iti spun sa faci. Dar nu e imposibil, sa stii. Daca Hristos le-a facut, si om fiind, ne-a aratat ca oricare alt om poate. Dumnezeu sa-ti ajute sa-ti asculti duhovnicul si sa nu iti para rau ca consumi credit mult sunandu-l mult. Hristos a inviat !
Reply With Quote
Vechi 20.04.2008, 18:00:42
BotosRemusEmilian BotosRemusEmilian is offline
Banned

Data înregistrării: 02.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mircea
Bine ai venit!:)E usor, trebuie sa-L lasi pe Dumnezeu sa intre in inima ta. Nu incerca sa intelegi rational credinta,(nu iti explica logic cum a inviat Iisus Hristos, s-au cum L-a inviat pe Lazar. Insa daca crezi ca Domnul Iisus, Dumnezeu fiind, a luat fire omeneasca, ei bine atunci totul este posibil. Inteleg, iti cauti drumul. Il vei gasi:)
Incet-incet vei simtii ca Dumnezeu este prezent peste tot, si vei dorii sa te intalnesti cu El. Asa vei merge in casa Sa, biserica si usor-usor te vei unii cu El. Ma rog pt. tine, sa crezi si sa simti ca Dumnezeu este Tatal Nostru, care ne iubeste nespus:)
Frate Mircea, iarta-ma te rog, poate te ipitesc si te mahnesc. Dar tu Il ai pe Dumnezeu intrat in inima ta ? Esti indumnezeit ? Atunci ce mai cauti in fata compului, daca esti indumnezeit ? Inteleg bunatatea din cuvintele tale, dar sa luam aminte : Nu da carne pruncului, ca nu va manca, da-i lapte si creste-l pana la masura cand va putea manca carne. Hai sa nu ne consideram intelepti, caci Domnul stie gandurile noastre (de intelepti) ca sunt desarte.
Nici eu nu inteleg, cum il las pe Dumnezeu sa intre in inima mea ? Daca tu intelegi, ajuta-ma sa ajung acolo, nu imi arata unde ai ajuns, spunand ca e si usor, lasandu-ma apoi departe. Fi mai bland in sfat si cuvant si sa nu crezi niciodata ca aduci la credinta pe nimeni, mai ales cu cateva cuvinte alese, sau dupa a ta putinta. Nimic nu putem, fara Hristos. Hristos a venit sa ne dezlege misterele care ne sunt date sa le intelegem noi ca oameni. Nu spune ca credinta nu se intelege rational. greseti. Credinta se intelege si rational. Cred in Dumnezeu, fiindca Il iubesc. E rational. Fiindca El a spus ca ma va odihni si ca ma iubeste. Ca a murit pentru mine, ca eu sa fiu viu in vecii vecilor. De aceea cred in El. E rational. E logic. A inviat Hristos, fiindca a spus ca va invia. Fiindca este Dumnezeu. Logic. Credinta se bazeaza si pe credinta si logica. Altfel am fi in intuneric, credinta ar fi o emotie. Si nu este asa. Logic ca nu. Si pot continua.
Ai darul inainte vederii ? Defapt daca esti indumnezeit si ai pe Duhul Sfant in tine il ai. De unde stii ca isi va gasi drumul ? Ce drum isi va gasi ? Frate, hai sa ne smerim si sa nu ne mai credem intelepti. Uiti ca in orice clipa ea poate muri, sau tu ? Uiti. Sa incercam sa ne rugam mai des si sa putem crede si simti cu adevarat, neincetat ca Dumnezeu, Unul in Fiinta si Inreit in Persoane, este Dumnezeu Savaot. Hristos a inviat !
Reply With Quote
Vechi 20.04.2008, 18:03:55
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Gabriela-Ionela
"Ce-i aia disperare si deznadejde? Deznadejdea, disperarea, e cel mai mare pacat. Nu spune asa, ca "eu n-am sa ma mai mantuiesc, ca eu degeaba ma rog", nu. Tu sa spui asa: "De unde-s gandurile astea? Ba nu. Eu, cu ajutorul Maicutei Domnului, am sa ma mantuiesc." Usa raiului e deschisa, tata. Numai noi sa vrem sa intram in el, Dumnezeu nu obliga pe nimeni. Mai aduce pe cate unul si cu de-a sila, mai trimite o boala, un necaz, dar "pe datatorul de bunavoie il iubeste Dumnezeu"...
Si de ce sa nu te mantuiesti? Nu, tatuca... lasa, cu nadejdea la Maica Domnului, o sa ne mantuim noi. Ca daca le-am putea face pe toate, ne-am mandri, si ar fi mai rau: "Rugaciunea mintii o am, milostenie fac..." Dar daca vezi ca nu poti face, te mai smeresti. "Puterea lui Dumnezeu intru neputinte se desavarseste." Tu fa tot ce depinde de tine. Mai te rogi, mai te spovedesti, mai mergi la biserica, mai te impartasesti - macar la o luna... Si nu te teme, ca nu te duci in iad. Vinerea posteste pana cand ti-e foame. Mai citeste cate o carte, spune mereu "Doamne Iisuse" si sa n-o uiti pe Maica Domnului.
Asa, tatuca. Hai sa punem si noi de acum inceput bun. Noi traim cu nadejdea vietii de dincolo."
Da, macar de am face si atat cat a spus parintele Paisie de la Sihla, ce bine ar fi pentru noi...
Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 04:26:18
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BotosRemusEmilian
Apoi suna-l mereu si mereu cand te nelinisteste si te apasa orice. Te va ajuta mult. Dar sa fie un duhovnic bun.
da, vad ca abunda sfaturile astea de sunat duhovnicii non-stop. si-apoi ne intrebam de ce monahii n-au liniste iar preotesele se plang ca n-au parte de sotii lor in viata de familie.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 13:58:17
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Nu cred ca un duhovnic s-ar putea supara ca ucenicii lui il abordeaza prea des, sau ii cer ajutorul de prea multe ori. Daca mergem pe principiul asta cred ca numarul celor care vor veni la biserica va fi din ce in ce mai mic. Nu toti isi satura dorinta de cunoastere doar prin predica de la sfarsit de liturghie. Cred ca pentru incepatori o apropiere mai accentuata cu tot ce inseamna Dumnezeu e de buna augur. Astfel poate isi vor bate ispitele
Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 20:33:31
mirelat
Guest

Implicit

una este sa intrebi cand te duci la biserica, fata catre fata, si alta este sa sacai omul la telefon. nu cred ca asta inseamna sete de cunoastere.

nu zic, exista poate si exceptii cand un telefon e bine venit, dar de aici si pana la a-ti face un obicei in a tot da telefoane preotului duhovnic e cale lunga.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O carte excepțională, mai ales pentru cei care sunt în căutări duhovnicesti laurastifter Generalitati 12 18.02.2015 11:32:32
Povestea unei cautari si regasiri RaduIoan Intamplari adevarate 0 03.01.2009 20:34:51