Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2008, 18:25:55
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
majoritatea doreste sa ii izoleze astfel pe minoritari?
doriti ca religia sa se faca in scoli, la TV.....oriunde....numai nu acasa sau la Biserica.
mai era un topic cu Protv-u.....ca are emisiuni ciudate in post.
asa ca.....daca fatzarnicii doresc sa puna icoane in scoli....nu ma deranjeaza deloc.de fapt....ele pot fi puse peste tot unde doresc fatzarnicii.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 19:16:20
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

TFL, prezenta icoanelor in institutiile publice este o dovada ca Dumnezeu nu este prezent doar in biserici, ci in intreaga creatie. Comunismul de natura ideologica a incercat "limitarea" lui Dumnezeu doar in biserici, iar capitalismul, prin individualismul pe care-l promoveaza, vorbeste despre prezenta divinitatii doar in inintimitatea fiecaruia. Crestinismul autentic depaseste cele doau extreme. Taranul roman punea la rascrucea drumurilor o troita tocmai pentru a sublinia prezenta lui Dumnezeu in intreaga creatie, vorbind despre un Dumnezeu prezent in viata de zi cu zi, nu abstract.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 19:47:46
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

A tine seama de prezenta icoanei inseamna a avea constiinta ca te afli in relatie cu adevarul. Crede-ma TFL, asa vei simti ca nu traiesti zadarnic.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 20:44:44
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
TFL, prezenta icoanelor in institutiile publice este o dovada ca Dumnezeu nu este prezent doar in biserici, ci in intreaga creatie.
pentru mine existenta si prezenta lui Dumnezeu in orice loc este o axioma(teorema ce nu necesita demonstratie).
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 20:56:04
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
cel putin la orele de religie, unde nu sunt obligati elevii de alte religii sa participe, poate sa fie una
da, si poate ar trebui ca aceste ore de religie sa se desfasoare intr-o sala special amenajata, propice acestei activitati.

mie una nu mi-ar place sa vad icoane puse peste tot, cu degringolada si debandada care este acum in scoli.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 21:06:51
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ba, daca vor avea constiinta copiii ca cineva ii vegheaza, ca se uita la ei chiar cand cred ca nu-i vede nimeni, poate vor fi mai cuminti, iar cand vor creste mari, poate ca vor avea deja bune obiceiuri
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 21:20:33
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Ba, daca vor avea constiinta copiii ca cineva ii vegheaza, ca se uita la ei chiar cand cred ca nu-i vede nimeni, poate vor fi mai cuminti, iar cand vor creste mari, poate ca vor avea deja bune obiceiuri
si eu cred ca icoanele trebuie sa fie peste tot in scoli chiar daca copiii fac circ si se scalimbaie, vorba Lidiei,... odata poate vor constientiza cine vegheaza asupra lor si vor incepe sa aprecieze acest lucru.

Aufost vremuri in trecut cind oamenii se luptau si isi crapau capetele cu topoarele in fata icoanelor...asa ca icoanele "au vazut multe la viata lor"...copiii obraznici sunt o nimica toata
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 22:57:18
coman's Avatar
coman coman is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Locație: baia mare
Implicit

TFL nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
doriti ca religia sa se faca in scoli, la TV.....oriunde....numai nu acasa sau la Biserica.
asa ca.....daca fatzarnicii doresc sa puna icoane in scoli....nu ma deranjeaza deloc.de fapt....ele pot fi puse peste tot unde doresc fatzarnicii.
,,,,ma da destept te mai crezi(TEL)se vede de la o posta ca te :distrezi;nu esti ortodox,asa ca te rog invitate ,,afara,,,
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 23:00:23
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coman
TFL nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
,,,,ma da destept te mai crezi(TEL)se vede de la o posta ca te :distrezi;nu esti ortodox,asa ca te rog invitate ,,afara,,,
sti sa lasi oamenii fara cuvinte ???
Reply With Quote
Vechi 03.05.2008, 05:39:53
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
problema este ca bunele obiceiuri vin din cei 7 ani de acasa, si e o vorba care zice ca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere

asa ca pana la urma parintii ar trebui sa-si ia mai intai ei corigentele pentru ca mai apoi scoala sa poata construi personalitatea copiilor lor pe o temelie solida, inclusiv la capitolul religie.

bineinteles, exceptiile confirma regula.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Vor sa elimine icoanele din scoli Va_iubesc Stiri, actualitati, anunturi 79 26.06.2010 15:56:53
Icoanele in dormitor Hartford Generalitati 102 15.03.2010 11:48:35
Justitia a hotarit: Icoanele ramin in scoli! Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 10 15.06.2008 21:42:16
Icoanele din scoli eu4talk Stiri, actualitati, anunturi 15 26.06.2007 21:00:04