Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2008, 21:24:10
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fumatul e mult mai nociv decat consumul de cafea, ingroasa cu adevarat sangele (poliglobulie, la propriu, la marii fumatori). Fumatul e adevaratul dusman care ne imbolnaveste inima, vasele de sange, ne schimba sangele, tensiunea, asta fara sa amintesc de efectele asupra plamanilor!
Cafeaua nu e buna in cantitate mare, se consuma doar dimineata,nu e buna la oboseala- ca atunci apar palpitatii si nervozitate mai usor. E de evitat in boli de stomac, in boli de tiroida, boli serioase de inima, in insomnii. Desi, unii foloseau ca si tratament al insomniei o ceasca de cafea dimineata, ca sa impiedice somnul de dupa-masa si sa doarma omul cand trebuie, noaptea (asta am citit intr-o carte veche de medicina).
Cofeina impiedica absorbtia calciului din alimente. Este stiut riscul mai mare de osteoporoza si deci de fracturi la consumatorii constanti.
Ce e mai rau, e ca exista dependenta de cofeina, iar la cei care consuma mult (cafea sau cola), daca intrerup, apar ceva simptome de sevraj.
Coca-cola: face rau in boala de stomac, dar nu e dovedit ca ar produce boala; reduce absorbtia calciului, dar sunt alti factori mai importanti in riscul de osteoporoza- fracturi (carente alimentare, fumat, sedentarism); produce descarcare de hormoni gen adrenalina, in consecinta apare tahicardia- palpitatii- aritmii, tremorul extremitatilor, insomnii, nervozitate, anxietate.
Aceasta nervozitate ne poate impinge spre pacat, ca in loc sa facem iubire de semeni, sa ne purtam ca niste crestini si sa avem rabdare, ni se cam "urca sangele la cap" din - te miri ce.
Daca tot a venit vorba despre ce e nociv organismului, dar inca nedovedit stiintific ( fumatul e dovedit ca nociv), sa amintesc si celelalte sucuri, sau mancaruri care au conservanti, sau acid. Sa scriem si de acestea.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2008, 21:28:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
deci...eu nu beau cola,dar in schimb lipton sau granini ca au gust mai bun:D
Domne, granini nu am baut pentru ca in nestiinta mea nu am auzit sau poate nu am remarcat aceasta racoritoare. Oricum draga Ioan, nu orice ce-i frumos e si bun , vezi ciuperca otravitoare , ce-i super de frumoasa dar pe atat de toxica. Pana la urma, limonada , simpla si banala limonada e cea mai indicata. Dar comoditatea si ispitirea sunt mult mai puternice. Oricum Coca Cola , chiar nici doi bani. De eram in epoca de aur, o foloseam cu pipeta si o tineam la loc de cinste in vitrina, asta pentru cei cu dare de mana si relatii. Vremurile s-au schimbat si cea ce ne doream oadata, acum hulim cu indarjire.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2008, 22:56:12
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

granini e ca prigat,doar k are cam 15 % continut de fructe si are gust bun si nu prea are chimicale.lipton iar e bun ca e ceai:D.
va rog nu trebe sa ziceti ioan,puteti sa ziceti ionut,ionu,ionel,cum vreti..chiar si teofil k asa mo "botezat" un preten:)
Reply With Quote
Vechi 21.06.2008, 23:36:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
granini e ca prigat,doar k are cam 15 % continut de fructe si are gust bun si nu prea are chimicale.lipton iar e bun ca e ceai:D.
va rog nu trebe sa ziceti ioan,puteti sa ziceti ionut,ionu,ionel,cum vreti..chiar si teofil k asa mo "botezat" un preten:)
Da, am inteles acum, oricum lipton nu este numai ceai curat, are si multe alte ingrediente "suspecte". Intamplator mi-a cazut in mana o sticla goala si am citit la ingrediente. Mi-e tare dor de celebrul si naturalul nectar bulgaresc. Tare, tare bun era si 100% real-natural.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 01:31:27
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

am vazut la televizor astfel de experimente: au pus o bucata de carne in cola, au lasat-o 48 de ore si nu a disparut, nu a patit nimic, au incercat sa curete si monede vechi de rugina si nu au reusit, au lasat si dinti umani in cola, dar nu li s-a schimbat culoarea
ca face rau cred si eu pentru ca are conservanti, dar nu cred ca este mai periculos decat alte sucuri carbogazoase
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 01:34:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
O serie de bauturi stimulante sunt larg utilizate:
- 1 ceasca de cafea = 50-60 mg cafeina
- 1 ceai negru = 20-40 mg cafeina
- 100 ml coca-cola = 8-15 mg cafeina
- 1 ceasca cacao = 3-5 mg cafeina
- 30 ciocolata = 20 mg cafeina

Din cursurile de "Igiena alimentatiei" An IV Facultatea de Farmacie
dar energizantele? acum in sesiune stau noaptea si invat si cam beau cam 2 pe noapte, plus inca unul a 2-a zi ca sa ma tina treaza :D
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 02:05:09
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
O serie de bauturi stimulante sunt larg utilizate:
- 1 ceasca de cafea = 50-60 mg cafeina
- 1 ceai negru = 20-40 mg cafeina
- 100 ml coca-cola = 8-15 mg cafeina
- 1 ceasca cacao = 3-5 mg cafeina
- 30 ciocolata = 20 mg cafeina

Din cursurile de "Igiena alimentatiei" An IV Facultatea de Farmacie
dar energizantele? acum in sesiune stau noaptea si invat si cam beau cam 2 pe noapte, plus inca unul a 2-a zi ca sa ma tina treaza :D
Cand e bai mare si e mult de invatat beau 1 litru de energizant :| pe zii . Cred ca ma injura stomacu de numai :D .
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 02:44:00
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Eu incerc sa beau cat mai putina cafea. Recunosc sunt student si in noptile lungi de invatat apelam la multa, multa cafea. Si abia acum imi dau seama ca nu avea rost. Oricum din cate stiu eu cafeua e bun doar dimineata sub forma de expresso scurt (italian style), cafeaua aia mica si tare. E singura care te poate pune pe miscare cu adevarat. In rest e doar ceva psihologic. Cu cola e o problema. Nu inteleg cum imi poate place un asemenea venin, dar asta, incerc sa ma las...
Mie un doctor mi-a recomandat sa mananc putina ciocolata amaruie zi de zi, pentru o memorie mai buna, si pentru o stabilizare psihica.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 06:21:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alin.laurentiu
Eu incerc sa beau cat mai putina cafea. Recunosc sunt student si in noptile lungi de invatat apelam la multa, multa cafea. Si abia acum imi dau seama ca nu avea rost. Oricum din cate stiu eu cafeua e bun doar dimineata sub forma de expresso scurt (italian style), cafeaua aia mica si tare. E singura care te poate pune pe miscare cu adevarat. In rest e doar ceva psihologic. Cu cola e o problema. Nu inteleg cum imi poate place un asemenea venin, dar asta, incerc sa ma las...
Mie un doctor mi-a recomandat sa mananc putina ciocolata amaruie zi de zi, pentru o memorie mai buna, si pentru o stabilizare psihica.
Iata ca, se confirma o asa zisa dependenta ce o poate da Coca Cola si in general substantele ce "stimuleaza". Si eu am avut un coleg ce nu bea apa cat Coca Cola. Zilnic isi cumpara doza de 2,5 Litri.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2008, 12:14:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Iata ca, se confirma o asa zisa dependenta ce o poate da Coca Cola si in general substantele ce "stimuleaza". Si eu am avut un coleg ce nu bea apa cat Coca Cola. Zilnic isi cumpara doza de 2,5 Litri.
:(:( aoleu viitorul se anunta sumbru, este este o dependenta, nici eu nu mi-am dat seama pana cand am observat ca din frigiderul cu sucuri nu aleg decat cola sau pepsi, am noroc cu mama care imi mai interzice si acasa nu am voie :rolleyes:
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Adevarul despre rascoala lui Bohdan Zenobi Khmelnitsky Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 6 25.08.2011 18:41:28
adevarul despre mos craciun alinu Generalitati 21 21.12.2008 23:14:09