![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fumatul e mult mai nociv decat consumul de cafea, ingroasa cu adevarat sangele (poliglobulie, la propriu, la marii fumatori). Fumatul e adevaratul dusman care ne imbolnaveste inima, vasele de sange, ne schimba sangele, tensiunea, asta fara sa amintesc de efectele asupra plamanilor!
Cafeaua nu e buna in cantitate mare, se consuma doar dimineata,nu e buna la oboseala- ca atunci apar palpitatii si nervozitate mai usor. E de evitat in boli de stomac, in boli de tiroida, boli serioase de inima, in insomnii. Desi, unii foloseau ca si tratament al insomniei o ceasca de cafea dimineata, ca sa impiedice somnul de dupa-masa si sa doarma omul cand trebuie, noaptea (asta am citit intr-o carte veche de medicina). Cofeina impiedica absorbtia calciului din alimente. Este stiut riscul mai mare de osteoporoza si deci de fracturi la consumatorii constanti. Ce e mai rau, e ca exista dependenta de cofeina, iar la cei care consuma mult (cafea sau cola), daca intrerup, apar ceva simptome de sevraj. Coca-cola: face rau in boala de stomac, dar nu e dovedit ca ar produce boala; reduce absorbtia calciului, dar sunt alti factori mai importanti in riscul de osteoporoza- fracturi (carente alimentare, fumat, sedentarism); produce descarcare de hormoni gen adrenalina, in consecinta apare tahicardia- palpitatii- aritmii, tremorul extremitatilor, insomnii, nervozitate, anxietate. Aceasta nervozitate ne poate impinge spre pacat, ca in loc sa facem iubire de semeni, sa ne purtam ca niste crestini si sa avem rabdare, ni se cam "urca sangele la cap" din - te miri ce. Daca tot a venit vorba despre ce e nociv organismului, dar inca nedovedit stiintific ( fumatul e dovedit ca nociv), sa amintesc si celelalte sucuri, sau mancaruri care au conservanti, sau acid. Sa scriem si de acestea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
granini e ca prigat,doar k are cam 15 % continut de fructe si are gust bun si nu prea are chimicale.lipton iar e bun ca e ceai:D.
va rog nu trebe sa ziceti ioan,puteti sa ziceti ionut,ionu,ionel,cum vreti..chiar si teofil k asa mo "botezat" un preten:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
am vazut la televizor astfel de experimente: au pus o bucata de carne in cola, au lasat-o 48 de ore si nu a disparut, nu a patit nimic, au incercat sa curete si monede vechi de rugina si nu au reusit, au lasat si dinti umani in cola, dar nu li s-a schimbat culoarea
ca face rau cred si eu pentru ca are conservanti, dar nu cred ca este mai periculos decat alte sucuri carbogazoase |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu incerc sa beau cat mai putina cafea. Recunosc sunt student si in noptile lungi de invatat apelam la multa, multa cafea. Si abia acum imi dau seama ca nu avea rost. Oricum din cate stiu eu cafeua e bun doar dimineata sub forma de expresso scurt (italian style), cafeaua aia mica si tare. E singura care te poate pune pe miscare cu adevarat. In rest e doar ceva psihologic. Cu cola e o problema. Nu inteleg cum imi poate place un asemenea venin, dar asta, incerc sa ma las...
Mie un doctor mi-a recomandat sa mananc putina ciocolata amaruie zi de zi, pentru o memorie mai buna, si pentru o stabilizare psihica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Adevarul despre rascoala lui Bohdan Zenobi Khmelnitsky | Theodor_de_Mopsuestia | Biserica Romano-Catolica | 6 | 25.08.2011 18:41:28 |
adevarul despre mos craciun | alinu | Generalitati | 21 | 21.12.2008 23:14:09 |
|