![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mi-e lehamite de viata. iubesc f mult viata, cel mai mare dar pe care ni L-a dat Dumnezeu. eu unul sustin viata sanatoasa, fara tutun, bauturi alcoolice, fast-food si alte prostii. mai multa mancare gatita, sport si iesiri in aer liber. gandeste-te ca muntele nu este doar un risc. este mai degraba un medicament. iti ofera sport, aer curat, relaxare, tot ce ai nevoie pt a scapa de stresul asta cotidian. totul depinde de ce traseu alegi. nu toate sunt periculoase. ba unele sunt chiar mai lipsite de pericol decat mersul pe strada.
|
|
|||
|
|||
![]()
Oriunde ai fi esti aproape de Dumnezeu, daca il ai in inima ta. Oriunde ai fi esti departe de Dumnezeu daca il intelegi ca pe un fel de sef care este undeva foarte departe, de exemplu undeva foarte sus.
Dumnezeu este peste tot pentru ca toata creatia sa - de la univers la microparticule se afla in interiorul Dumnezeirii. Poti fi singur cu Dumnezeu in mijlocul aglomeratiei din metrou si poti fi impreuna cu toata omenirea in mijlocul pustiului. Viata este data de la Dumnezeu ca sa fie traita si nu intrerupta sau supusa vreunui risc in mod constient. Daca ai o problema de sanatate, trateaza-te dragul meu, iar daca muntele poate deveni periculos pentru tine evita-l sau treci cat mai putin pe acolo. Este foarte important ca, in trecerea noastra prin lumea aceasta, sa ne situam in mijlocul ciclonului, acolo unde viteza vantului este zero. Asadar, echilibrul este important. Dumnezeu sa te ajute in tot ce faci. |
|
|||
|
|||
![]()
Este adevarat ce spui. Fiind ca m-ai intrebat, iti voi raspunde ca, in urma cu peste 30 de ani, cand, probabil, eram cam de varsta ta, am facut o hepatita de tip A. Evident, medicul mi-a interzis aproape orice, mai precis tot ce-mi placea mie la varsta aceea. Nu l-am luat in seama. Eram casatorit doar de vreo trei ani. A dat Dumnezeu si nu am patit nimic. Sunt perfect sanatos, complet refacut si pentru asta multumesc bunului Dumnezeu ca nu s-a uitat la trasnaile mele si m-a facut bine dar ma gandesc uneori ca puteam sa o patesc. Din aceasta perspectiva ti-am spus parerea mea.
Ceea ce mi-a atras insa atentia, intr-un mod cu totul special, in discursul tau de la postarea topicului, te rog sa ma crezi ca nu a fost problema ta de sanatate, care din cate inteleg nu ete chiar grava ci faptul ca, in opinia ta, acolo sus pe munte poti fi mai aproape de Dumnezeu, de aceea tocmai cu partea pe care am considerat-o ca fiind cea mai importanta mi-am inceput expunerea. In special asupra acetui aspect as fi asteptat un raspuns din partea ta. |
|
|||
|
|||
![]()
Incearca sa mergi sa te rogi la o manatire undeva mai retras in munte . Efortul fizic e mai mic fata de o drumetie pe munte ,e mai sigur , si te linisteste mult mai tare . Ce priveliste poate fi mai frumoasa decat o manastire in mijlocul muntilor?
|
|
|||
|
|||
![]()
este, intr-adevar, f frumos la manastire. am fost la doua manastiri, insa nu in munti, ci in campie. asa erau plasate acestea. oricum a fost extraordinar de frumos...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu am inteles prea bine din ce zona a tarii esti?
Daca esti din Bucuresti sau imprejurimi, te sfatuiesc sa mergi la manastirea Caraiman, din statiunea Busteni, este sus pe munte, asa cum iti doresti tu, este o oaza de liniste, un coltisor de rai, un loc unde ai putea sa te regasesti pe tine si pe Dumnezeu! Si te mai sfatuiesc sa vorbesti cu staretul acestei manastiri, un calugar batran si sfant, pentru mine, care m-a ajutat in multe probleme de sanatate!! Iti doresc sa ti se intample ca si mie, sa afli ca tot ce ne inconjoara (si ma refer la cele lumesti!!) reprezinta o mare desertaciune de care suntem legati strans tocmai ca suntem departe de Bunul Dumnezeu! Multa Lumina iti doresc! |
|
|||
|
|||
![]()
2 Regi 23
14. David se afla intr-un loc intarit, iar o ceata de Filisteni era in Betleem. 15. Si fiindu-i sete lui David, a zis: [color=green]"Cine ma va adapa cu apa din fantana Betleemului cea de la poarta?"[/color] 16. Atunci acesti trei viteji au strabatut prin tabara Filistenilor, au scos apa din fantana Betleemului cea de la poarta si au adus-o lui David; dar el n-a vrut s-o bea, ci a varsat-o inaintea Domnului, zicand: 17. [color=red]"Sa ma fereasca Dumnezeu sa fac una ca aceasta! Aceasta nu este, oare, sangele oamenilor, care si-au pus viata in primejdie?" si n-a vrut sa bea.[/color] Iata ce-au facut acesti trei viteji. Aprob atitudinea lui David de a nu gusta din apa aceea, si in aceasta atitudine vad un indemn a nu lua din ceea ce este facut cu un risc cam inutil al vietii... Cred ca pentru un crestin ortodox, [color=red]prudenta[/color] este o calitate. Iar a-ti risca viata inutil este [color=red]lacomie[/color] sau pofta ochilor sau laudarosia vietii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fii fericit! |
|
|||
|
|||
![]()
am o relatie cuo fata de ceva vreme...dupa un timp am aflat k ea este vara varului meu..eu cu ea c sunt c grad de rudenie exista intre noi?????ajutati-ma...multumesc anticipat
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va cer un sfat | Dreamm | Generalitati | 20 | 12.07.2011 09:46:19 |
Un sfat? | silent assasin | Generalitati | 24 | 30.03.2011 22:24:41 |
un sfat va rog | monacu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.03.2011 15:01:31 |
Un sfat va rog | potoceanc | Generalitati | 33 | 07.09.2010 00:44:39 |
Cer un sfat ! | adriano | Nunta | 22 | 05.08.2009 12:19:26 |
|