Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 21:01:46
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce vrea sa spuna Maria e ca nu vom arata cat de credinciosi suntem atacand grosolan credinta altora, ci traind-o pe a noastra pentru ca ceilalti sa vada diferenta. Si sunt de acord cu ea. In rest, nici eu nu prea am inteles ce a deranjat-o, daca nu simpatizeaza cu yoga sau cu cartea...
Nu atacăm, dar când suntem atacați, suntem datori să ne apărăm.
Vechi 10.09.2010, 21:10:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Nu atacăm, dar când suntem atacați, suntem datori să ne apărăm.
Sa ne aparam? De cine? Ce ne-ar putea face cineva care tasteaza niste idei? Vorbeste si omul, isi spune parerea... Asa a gandit toata viata si expune si el ce a invatat. E doar un om care si-a pierdut directia si are nevoie de ajutor, chiar daca nu recunoaste. E posibil ca in timp, stand printre crestini adevarati, sa vada ca s-a inselat si sa renunte el insusi la vechile idei. Sau e posibil sa nu-i placa si sa plece. Dar daca il primim cu contraatacuri nu vom face decat sa-i confirmam ca nu avem nimic bun de oferit. De atacat il ataca oricum si cei fara Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 21:14:14
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Ce vrea sa spuna Maria e ca nu vom arata cat de credinciosi suntem atacand grosolan credinta altora, ci traind-o pe a noastra pentru ca ceilalti sa vada diferenta. Si sunt de acord cu ea.
Nu știu cine atacă grosolan sau mai puțin grosolan credința altora, din postările mele, nu mi-amintesc să fi făcut asta, dar știu că nu am dreptul să fiu căldicel dintr-o falsă percepție asupra iubirii creștine. Martirii au fost grosolani apărându-și credința și refuzând cu îndârjire asocierea cu păgânii? Au simțit mai puțină iubire față de aproapele lor dacă s-au revoltat împotriva zeităților Romei?

Nu o să mă faci să cred nici tu și nici altcineva că un creștin trebuie să fie un soi de papă lapte, acceptând ca bună orice aberație anticreștină (gen "Yoga creștină") și să spună "da', ai și tu dreptate; eu sunt un bun creștin, pătruns de iubire, și o să vin cu tine să levitez și eu".

Totuși să nu confundăm tăria în credință cu grosolănia. Dacă unora le pare grosolănie, e doar o problemă personală. Eu nu mă simt. Cin' se simte, ăla e...

Citat:
Sa ne aparam? De cine? Ce ne-ar putea face cineva care tasteaza niste idei?
Nimic deosebit, doar să-și rănească sufletul, să cultive niște idei care nu au nici o legătură cu credința creștină și să pretindă că ar fi, să-i facă pe alții distorsionatori de dogme creștine etc. În rest, doar lucruri care să atragă atenția să vadă și ceilalți cum știe să simtă și să gândească.

Dumnezeu să ne aibă în pază!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 10.09.2010 at 21:24:18.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 21:26:47
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
Sa ne aparam? De cine? Ce ne-ar putea face cineva care tasteaza niste idei? Vorbeste si omul, isi spune parerea... Asa a gandit toata viata si expune si el ce a invatat. E doar un om care si-a pierdut directia si are nevoie de ajutor, chiar daca nu recunoaste. E posibil ca in timp, stand printre crestini adevarati, sa vada ca s-a inselat si sa renunte el insusi la vechile idei. Sau e posibil sa nu-i placa si sa plece. Dar daca il primim cu contraatacuri nu vom face decat sa-i confirmam ca nu avem nimic bun de oferit. De atacat il ataca oricum si cei fara Dumnezeu.
Topicul asta, probabil va fi citit si de alte persoane. De datoria noastra e sa spunem care e calea cea dreapta.
Vechi 10.09.2010, 21:29:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Nu știu cine atacă grosolan sau mai puțin grosolan credința altora, din postările mele, nu mi-amintesc să fi făcut asta, dar știu că nu am dreptul să fiu căldicel dintr-o falsă percepție asupra iubirii creștine. Martirii au fost grosolani apărându-și credința și refuzând cu îndârjire asocierea cu păgânii? Au simțit mai puțină iubire față de aproapele lor dacă s-au revoltat împotriva zeităților Romei?

Nu o să mă faci să cred nici tu și nici altcineva că un creștin trebuie să fie un soi de papă lapte, acceptând ca bună orice aberație anticreștină (gen "Yoga creștină") și să spună "da', ai și tu dreptate; eu sunt un bun creștin, pătruns de iubire, și o să vin cu tine să levitez și eu".

Totuși să nu confundăm tăria în credință cu grosolănia. Dacă unora le pare grosolănie, e doar o problemă personală. Eu nu mă simt. Cin' se simte, ăla e...
Nu era vorba de tine, stiu ca tu esti un finutz. :) Ma refeream strict la postarea Mariei. Nu stim daca a atacat pe cineva inainte de a fi atacata. Si nu stim sigur daca e yoghina, facem doar presupuneri si ii dam sfaturi.

P.S. Sper ca nu-i consideri "papa-lapte" si pe martirii care au preferat sa moara fara sa se apere. Noi sarim in sus la orice cuvant care nu ne convine...A fi crestin inseamna a rabda multe.
Ce vreau sa spun e ca, decat sa ataci, e preferabil sa oferi o solutie mai buna. Degeaba ii spui omului sa nu mai doarma in strada daca el nu are o casa. Ofera-i un pat. Si degeaba ii spui sa nu mai fure, cand e mort de foame. Da-i un job. Degeaba ii spui ca nu e buna credinta lui. Arata-i ca a ta e buna si reala, si nu prin vorbe multe, ci prin traire. [Din nou, nu ma refer la tine, vorbesc in general]

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Topicul asta, probabil va fi citit si de alte persoane. De datoria noastra e sa spunem care e calea cea dreapta.
Sunt de acord cu tine. Insa trebuie sa se vada in noi ca umblam pe aceasta Cale dreapta pentru ca marturia noastra sa aiba putere si credibilitate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
E pacat? ToaderValentin Intrebari utilizatori 5 18.12.2012 22:39:38
Pacat sau nu? Darkanian Pocainta 33 13.08.2010 23:19:44
e pacat? Valy76 Calugarul 23 22.03.2010 22:30:06
pacat? omosapiensi Teologie si Stiinta 3 25.01.2010 13:30:20
pacat sau nu? pisi Generalitati 34 18.06.2008 23:11:07