Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2008, 15:32:05
ariette ariette is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.07.2008
Implicit

Va multumesc din suflet pentru incurajari.
Asta este, asa a fost sa fie... daca in ultimul moment ne-am data seama ca nu se poate face cununia religioasa, o sa regret toata viata...
Oricum ne vom casatori, sa fie sanatos copilasul si noi toti de asemenea.
O sa ma spovedesc si o sa ma impartasesc inainte de nastere, sper sa fie bine pt.bebe.

Reply With Quote
Vechi 19.07.2008, 15:33:14
ariette ariette is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.07.2008
Implicit

Inca o intrebare...:satisfied:
Este bine daca botezam bebelusul la 3-4 luni? este prea tarziu?
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 22:39:32
alexina alexina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.04.2008
Implicit

Nu este gresit sa-l botezi la 3-4 luni ,daca nu poti mai devreme .
Dar daca reusesti sa-l botezi mai devreme , atunci e si mai bine. Roagate Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului si o sa te lumineze si o sa stii ce sa faci . O sa reusesti sa le faci la timp. Stiu ca-ti este greu pentru ca si eu am un baiat in Canada si e grea viata printre straini desi nu o duce rau,dar daca este ajutor de la Dumnezeu toate le treci cu usurinta . Doamne-ajuta si Dumnezeu sa te aiba in paza , sa -ti ocroteasca familia si bebelusul care va veni sa va umple de bucurie.
Cu mult drag, Alexandra.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 23:13:37
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca
m-a intrebat intr-un final care era starea parintilor mei in momentul conceperii mele!!!!!!!adica daca erau cununati religios chiar in momentul conceperii!!!
Asta e raspunsul! Deci, parintii trebuie sa fie binecuvantati de Dumnezeu prin Taina Cununiei inca dinainte de concepere nu dupa concepere -in preajma nasterii. Ca se chinuiesc cu totii apoi.
Concepere fara binecuvantare/cununie inseamna concepere din desfranare!

Si eu prin aceeasi soarta am trecut ca Marina! Necazuri peste necazuri! Pana cand am reusit cu ajutorul lui Dumezeu de mi-am induplecat parinitii sa se cunune si la Biserica(la batraneti!!).
Si de atunci e pace intre ei si eu deasemeni am liniste :)
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 23:23:49
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Implicit

Si daca nu aveti nas,cereti preotului care va cununa sa ia asupra sa si raspunderea nasilor( de martor al cununiei). Numai, nu stati necununati!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 23:27:57
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Nu-ti face atatea probleme.de vreme ce Dumnezeu v-a daruit un copil,inseamna ca el binecuvinteaza relatia voastra.
Ce vorbesti d-ta!?
BINECUVANTAREA se vede/simte mai abtir abia dupa ce cresti, dupa ce te maresti!
Reply With Quote
Vechi 23.07.2008, 12:57:20
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Nu-ti face atatea probleme.de vreme ce Dumnezeu v-a daruit un copil,inseamna ca el binecuvinteaza relatia voastra.
Ce vorbesti d-ta!?
BINECUVANTAREA se vede/simte mai abtir abia dupa ce cresti, dupa ce te maresti!
Nu prea inteleg?Adica binecuvnatrea este direct proportionala cu varsta,sau cum?Pai cand se zamisleste un copil,el este o fiinta umana,deci binecuvnatat de Dumnezeu,apoi se boteaza,deci devine membru al Bisericii.Botezul,ffind o taina,are aceeasi "binecuvantare" indiferent de primitor.Adica tu zici ca Dumnezeu se uita la un copil nevinovat si-i spune"matale,pentru ca ai tai parinti nu sunt cununati,esti doar 3 sferturi binecuvantat.Daca s-or cununa parintii tai,eu iti cresc intensitatea binecuvnatarii la 100%".Mai,ca multe ciudatenii mai spun unii oameni.Si le mai pun si pe seama lui Dumnezeu.Ma doare capul.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2008, 15:37:34
petrurar
Guest

Implicit

cititi ce spune Parintele Savatie Bastovoi despre conditia femeii casatorita, ori cea care pur si simplu prefera sa stea in pacat.
Slava Lui Dumnezeu, care este milostiv cu toti.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 05:21:43
mirelat
Guest

Implicit

unde scrie despre asta? da si tu un link, ceva. si de ce e problema numai cu femeia, barbatul e ok??
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 07:52:24
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
cititi ce spune Parintele Savatie Bastovoi despre conditia femeii casatorita, ori cea care pur si simplu prefera sa stea in pacat.
Slava Lui Dumnezeu, care este milostiv cu toti.
Asta cu "statul in pacat",intr-adevar este cam grav.Pai trebuie sa mai fac nitica miscare:Dsa nu amorteasca.Este grav,intr-adevar,trebuie mai multa mobilitate:D
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
dati-mi un sfat izmenuzza Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 64 10.09.2012 19:28:47
Dati-mi o parere!!!! Templier Knight Pictura si Sculptura Bisericeasca 15 01.04.2011 08:43:37
Va rog dati-mi un raspuns! Andreea01 Nunta 1 01.03.2008 17:55:25
Dati-mi un sfat Dia Rugaciuni 7 15.12.2006 23:26:26