![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
pentru invatatura lasata de Domnul Hristos, si intru care m-am nascut duhovniceste (cand eram mic era sa ne manance si pe noi, fam mea, iehovistii, dar a avut grija Maica Domnului si Sf.Nectarie de noi!) imi dau viata cu bucurie! Imi apar credinta pana la sange!!! pt ca si El si-a dat viata pt mine ca sa ma ridice din robia mortii si a pacatului! Si eu tre sa imi apar Credinta si sa nu las pe defaimatori sa batjocoreasca pe Domnul meu Iisus Hristos si nici pe Mama Sa sau Biserica!!! Asa cum pot, ma lupt si ma rog Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului sa imi dea putere sa lupt cu Harul Sau!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Suntem datori ca si crestini ortodocsi sa ne aparam credinta, asa cum o faceau si crestinii de la inceput!!! asa cum putea fiecare!!! Dar luptau pt ea, ba chiar si-au varsat sangele pt numele de "crestin"! Asa cum si sfintii nostri ardeleni au fost prigoniti de niste crestini romano-catolici, nu de pagani, dar au aparat CREDINTA ORTODOXA!!! Nu sunt ca Sf.Nicolae, dar ma lupt sa imi apar CREDINTA STRAMOSEASCA!!! AMIN!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
|
|
|||
|
|||
![]()
imi pare rau geo.nektarius dar e o diferenta intre a lupta pt. credinta si a muri pt. ea.
Ce ai vrut sa spui cu : "Imi apar credinta pana la sange!!!" si "Pacat ca nu am pe niciunu in fata, ca l-as plesni ca Sf.Nicolae pe Arie! Pt Credinta Ortodoxa sunt GATA SA IMI DAU VIATA! Marturisesc Credinta Ortodoxa chiar cu sangele meu!!!" ? |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Caractereistici ale ereziei Martorilor lui Iehova:[/COLOR] [COLOR=black]1.Asemenea tuturor sectelor neoprotestante resping cultul icoanelor, al sfinților, sfintele taine. În plus față de toate acestea resping și orice fel de ierarhie și organizare bisericească.[/COLOR] [COLOR=black]2.PENTRU EI CRUCEA E UN INSTRUMENT DE TORTURĂ AL MÂNTUITORULUI CARE TREBUIE RESPINS, AȘA CUM ORICINE AR URÂ CUȚITUL CU CARE A FOST OMORÂT CINEVA DRAG LUI.[/COLOR] [SIZE=3]3. HRISTOS AR FI MURIT PE UN STÂLP VERTICAL DE TORTURĂ (această „descoperire” a fost o găselniță a lui Nathan Knor în anii 60, liderul de atunci al sectei), NU PE O CRUCE ÎN FORMA LITEREI „t” AȘA CUM CRED CREȘTINII [/SIZE] [SIZE=3]4. ASEMENEA SECTEI ADVENTISTE DIN RÂNDUL CĂREIA PROVENEA FONDATORUL IEHOVISMULUI, CHARLES RUSSELL, IEHOVIȘTII RESPING IDEEA IADULUI CA LOC AL CHINURILOR VEȘNICE ȘI NEMURIREA SUFLETULUI.[/SIZE] [SIZE=3]5. REFUZĂ ORICE IMPLICARE SOCIALĂ, ÎN AFARĂ DE CELE CARE AR PUTEA ADUCE NOI MEMBRI, NU MERG LA VOT ȘI NU PUN MÂNA PE ARMĂ, CONSIDERÂNDU-SE SLUJITORI FIDELI AI LUI IEHOVA.[/SIZE] [SIZE=3]6. CLĂDIRILE LOR DE ADUNARE ȘI RUGĂCIUNE SE NUMESC „SĂLI ALE REGATULUI” IAR EI „MARTORII LUI IEHOVA”. AMBELE DENUMIRI AU FOST INTRODUSE DE CĂTRE LIDERUL JOSEPH RUTHERFORD LA ÎNCEPUTUL ANILOR 30, PÂNĂ ATUNCI SECTA NUMINDU-SE „STUDENȚI ÎN BIBLIE”.[/SIZE] [SIZE=3]DENUMIREA DE „MARTORI AI LUI IEHOVA” A FOST INSPIRATĂ DE CĂTRE VERSETUL DIN ISAIA 43.10.[/SIZE] [SIZE=3]7. ASEMENEA ALTOR SECTE PROTESTANTE PRACTICĂ BOTEZUL PE STADIOANE CA INSTRUMENT DE PROPAGANDĂ ȘI NUMAI PENTRU OAMENII MATURI.[/SIZE] [SIZE=3]8 SUNT OBLIGAȚI SĂ UTILIZEZE O VARIANTĂ FALSIFICATĂ DE LA UN CAPĂT LA ALTUL AL BIBLIEI, VARIANTĂ LOR, NUMITĂ: „TRADUCEREA LUMII NOI”.[/SIZE] [SIZE=3]9 RESPING ORICE FORMĂ DE TRANSFUZIE SANGUINĂ. (AU EXISTAT CAZURI CÂND PĂRINȚII ȘI-AU UCIS COPII BOLNAVI, REFUZÂND SĂ PERMITĂ MEDICILOR SĂ FACĂ TRANSFUZII DE SÂNGE). [/SIZE] [SIZE=3]INTERDICȚIA DE A PRIMI ȘI DONA SÂNGE ESTE JUSTIFICATĂ DE EI CHIPURILE PRIN VERSETELE DE LA LEVETIC 17. [/SIZE] [SIZE=3]10 MISIONARIATUL (SAU MINISTER BIBLIC CUM ÎL NUMESC EI) ESTE O ÎNDATORIRE ȘI O MÂNDRIE PENTRU ORICE MEMBRU AL SECTEI [/SIZE] [SIZE=3]11. NUMELE LUI DUMNEZEU LA EI ESTE IEHOVA, (DE FAPT O VARIANTĂ LATINIZATĂ A EBRAICULUI IAHVE.)[/SIZE] [SIZE=3]12. SUNT VEHEMENT ANTITRINITARI. TATĂL PENTRU EI NU ESTE DE ACEAȘI FIINȚĂ CU FIUL ȘI SFÂNTUL DUH. TATĂL E DUMNEZEU ȘI CREATORUL LUMII CARE POARTĂ NUMELE DE IEHOVA, IAR FIUL ȘI DUHUL SFÂNT SUNT CREAȚII ALE TATĂLUI.[/SIZE] [SIZE=3]13. SUNT SECTANȚI MILENARIȘTI. CONSIDERĂ CA LA VENIREA SA A DOUA OARA HRISTOS VA DOMNI CU CEI ALESI (ADICĂ CU IEHOVIȘTII) O MIE DE ANI PE PĂMÂNT DUPĂ CARE VA AVEA LOC INVIEREA TUTUROR SUFLETELOR OAMENILOR. CEI DREPȚI VOR AVEA O VIAȚĂ VEȘNICĂ PE PÂMÂNT, IAR PĂCĂTOȘII VOR FI OMORÂȚI A DOUA OARĂ. IAD NU EXISTĂ.[/SIZE]
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu_s imi pare rau pt. propaganda ieftina pe care o faci.
De fapt nu este vina ta ci a celui care scris lista prezentata de tine. Citeva corectii trebuie aduse: Punctul 2. Completa aberatie si o insulta adusa lui Cristos.Martorii resping crucea ca fiind un simbol pagan (+) si nu o unealta de tortura; 3.Ceva in forma literei T nu este o cruce ci un ..."T"; 4.Organizatia de azi nu mai are nimic de-a face cu Russell; 5.Propaganda; a predica si a face noi discipoli este o porunca a Domnului Isus; 7.Botezul se face in apa si nu pe ... stadion.El se face prin imersiune completa in apa (la fel ca si in religia ortodoxa) si intotdeauna cu ocazia congreselor anuale (care au loc pe stadioane din cauza numarului mare de participanti, si nu pentru spectacol); 8."Traducerea Lumii Noi " nu este o varianta falsificata a bibliei ci o a lta varianta de traducere (cartile ne-canonice au fost scoase din context iar numele Yahve a fost tradus prin Iehova si nu prin Domnul); 9.Resping transfuzia dar nu isi omoara copii si nici pe altii.Exista variante alternative care nu folosesc singe si exista comisii medicale care coopereaza cu spitalele in acest scop. 13.Cum bine zici Hristos va domni cu cei alesi dar nu numai cu martorii!Un martor care crede asta da dovada de lipsa de umilinta.Din pacate mai exista o astfel de opinie. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata varianta oficiala a crezului lor (luata de pe situl oficial):
Convingeri Argumente biblice Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu; ea este adevarul 2 Tim. 3:16, 17; 2 Pet. 1:20, 21; Ioan 17:17 Biblia este mult mai demna de încredere decât traditia Mat. 15:3; Col. 2:8 Numele lui Dumnezeu este Iehova Ps. 83:18; Is. 26:4; 42:8; Ex. 6:3 Cristos este Fiul lui Dumnezeu si îi este inferior Tatalui sau Mat. 3:17; Ioan 8:42; 14:28; 20:17; 1 Cor. 11:3; 15:28 Cristos a fost prima creatura a lui Dumnezeu Col. 1:15; Rev. 3:14 Cristos a murit pe un stâlp, nu pe o cruce Gal. 3:13; Faptele 5:30 Cristos si-a dat viata umana ca rascumparare pentru oamenii ascultatori Mat. 20:28; 1 Tim. 2:5, 6; 1 Pet. 2:24 Sacrificiul unic al lui Cristos a fost suficient Rom. 6:10; Evr. 9:25–28 Cristos a fost sculat din morti ca persoana spirituala nemuritoare 1 Pet. 3:18; Rom. 6:9; Rev. 1:17, 18 Prezenta lui Cristos este în spirit Ioan 14:19; Mat. 24:3; 2 Cor. 5:16; Ps. 110:1, 2 Noi traim acum în ‘timpul sfârsitului’ Mat. 24:3–14; 2 Tim. 3:1–5; Luca 17:26–30 Regatul condus de Cristos va guverna pamântul cu dreptate si va instaura pacea Is. 9:6, 7; 11:1–5; Dan. 7:13, 14; Mat. 6:10 Regatul va crea pe pamânt conditii de viata ideale Ps. 72:1–4; Rev. 7:9, 10, 13–17; 21:3, 4 Pamântul nu va fi niciodata distrus sau pustiu Ecl. 1:4; Is. 45:18; Ps. 78:69 Dumnezeu va înlatura actualul sistem de lucruri în batalia Armaghedonului Rev. 16:14, 16; Tef. 3:8; Dan. 2:44; Is. 34:2; 55:10, 11 Cei rai vor fi distrusi pentru totdeauna Mat. 25:41–46; 2 Tes. 1:6–9 Cei pe care Dumnezeu îi aproba vor primi viata vesnica Ioan 3:16; 10:27, 28; 17:3; Marcu 10:29, 30 Nu exista decât o singura cale ce duce la viata Mat. 7:13, 14; Efes. 4:4, 5 Moartea oamenilor este consecinta pacatului lui Adam Rom. 5:12; 6:23 Sufletul uman nu mai exista dupa moarte Ezec. 18:4; Ecl. 9:10; Ps. 6:5; 146:4; Ioan 11:11–14 Iadul este mormântul comun al omenirii Iov 14:13; Rev. 20:13, 14 Speranta pentru cei morti este învierea 1 Cor. 15:20–22; Ioan 5:28, 29; 11:25, 26 Moartea adamica va înceta 1 Cor. 15:26, 54; Rev. 21:4; Is. 25:8 Numai o turma mica de 144 000 de persoane merge la cer pentru a guverna împreuna cu Cristos Luca 12:32; Rev. 14:1, 3; 1 Cor. 15:40–53; Rev. 5:9, 10 Cei 144 000 sunt nascuti din nou ca fii spirituali ai lui Dumnezeu 1 Pet. 1:23; Ioan 3:3; Rev. 7:3, 4 Noul legamânt este încheiat cu Israelul spiritual Ier. 31:31; Evr. 8:10-13 Congregatia lui Cristos este cladita pe el însusi Ef. 2:20; Is. 28:16; Mat. 21:42 Rugaciunile trebuie adresate doar lui Iehova prin intermediul lui Cristos Ioan 14:6, 13, 14; 1 Tim. 2:5 Folosirea icoanelor în închinare este interzisa Ex. 20:4, 5; Lev. 26:1; 1 Cor. 10:14; Ps. 115:4–8 Slujitorii lui Dumnezeu trebuie sa se fereasca de spiritism Deut. 18:10–12; Gal. 5:19–21; Lev. 19:31 Satan este conducatorul invizibil al lumii 1 Ioan 5:19; 2 Cor. 4:4; Ioan 12:31 Crestinii nu trebuie sa participe la miscarile interconfesionale 2 Cor. 6:14–17; 11:13–15; Gal. 5:9; Deut. 7:1–5 Crestinii trebuie sa ramâna separati de lume Iac. 4:4; 1 Ioan 2:15; Ioan 15:19; 17:16 Crestinii trebuie sa asculte de legile umane care nu contravin legilor lui Dumnezeu Mat. 22:20, 21; 1 Pet. 2:12; 4:15 Introducerea de sânge în corp intravenos sau pe cale orala constituie o încalcare a legilor lui Dumnezeu Gen. 9:3, 4; Lev. 17:14; Faptele 15:28, 29 Legile biblice referitoare la moralitate trebuie respectate 1 Cor. 6:9, 10; Evr. 13:4; 1 Tim. 3:2; Prov. 5:1–23 Respectarea Sabatului a fost o cerinta doar pentru Israel, fiind valabila pâna la abrogarea Legii Mozaice Deut. 5:15; Ex. 31:13; Rom. 10:4; Gal. 4:9, 10; Col. 2:16, 17 Nu trebuie sa existe o clasa clericala si titluri speciale Mat. 23:8–12; 20:25–27; Iov 32:21, 22 Omul nu a evoluat, ci a fost creat Is. 45:12; Gen. 1:27; Mat. 19:4 Cristos a dat un exemplu cu privire la modul în care trebuie sa-i slujim lui Dumnezeu 1 Pet. 2:21; Evr. 10:7; Ioan 4:34; 6:38 Botezul prin cufundare completa în apa este simbolul dedicarii Marcu 1:9, 10; Ioan 3:23; Faptele 19:4, 5 Crestinii depun cu placere marturie publica despre adevarul biblic Rom. 10:10; Evr. 13:15; Is. 43:10–12 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Resping transfuzia dar nu isi omoara copii " Stiu cazuri cu copii care au murit pentruca parintii nu i-au dus la spital si asta nu e davada ca si-au lasat copii sa moara ?.....ca asa a vrut Iehova. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Tot ce ai citit mai sus, [/COLOR][COLOR=black]e rezultatul a ani întregi de experiență cu sectanții iehoviști. Îi rog pe cei care au trăit între iehoviști, care au rude și cunoștinte apropiate între ei, dar nu sunt „Martori” să confirme sau nu ce am scris mai sus.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black] [SIZE=3] Citat:
[COLOR=black][SIZE=3] Citat:
[COLOR=black][SIZE=3]Iarăși minți cu nerușinare. Întotdeauna în incursiunile în istorice ale sectei se face referire la activitatea lui Charles Russell. El e cel care a prezis “venirea lui Hristos” și tot de la el v-a rămas și denumirea De “Iehova” dată lui Dumnezeu, deși varianta biblică în ebraică e cea de Iahve. [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]El e cel care a scos primul număr din revista “Turnul de veghere” în 1879 și a înființat în 1881 [/COLOR][COLOR=black]Zion's Watch Tower Tract Society, adică Societatea Sionistă Turnul de Veghere. Acesta a fost organul suprem de conducere al iehovismului la nivel mondial până la decesul lui Charles Russel. După aceea forumul suprem si-a schimbat denumirea în Watchtower Society. De la începuturile sale propaganda iehovistă a fost alimentată de fondurile iudeo-masonilor, din rândul cărora provenea Russell. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Dumneata te-ai întrebat vreodată domnule Sisu de unde provin banii pentru scoaterea unui tiraj de 23 de milioane Turnul de Veghere și Treziți-vă, de două ori pe lună, în peste 90 de limbi ale planetei, și în alfabetul Braille cum se laudă “Martorii”? De unde au “Martorii” resurse pentru publicarea acestor reviste într-un format tehnic deosebit cu hârtie de calitate și ce interes are guvernul american să susțină fățiș propaganda iehovistă?[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3] Citat:
[COLOR=black][SIZE=3]Apropo dumneata cărei ramuri ale iehovismului îi aparții domnule Sisu? Celei noi sau celei vechi?[/SIZE][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestini cu numele | bmd | Generalitati | 9 | 22.07.2009 13:18:58 |