![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc dragul meu frate. Intrebarea nu era adresata numai lui Geo, ci tuturor. Incerc sa invat la randu-mi din propriile greseli. Ma trezesc, caut, intreb ..pana aflu.. Cuget si incerc sa indrept ceea ce ieri am gresit. Sunt sigura ca multi dintre voi ati facut astfel, oare suntem suficienti de maturi..sa meditam impreuna...sa ne ajutam.. sa taiem ceea ce e putred ... sa plantam un nou smochin acum la inceput de an? Pentru ca spunea parintele, uun pacat odata facut se numeste cadere dar repetat se nuemste prostie.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aia e ! Repetarea la nesfarsit e mare Prostie . Unii se maturizeaza mai repede, altii mai greu, dar imaturitatea continuua, e tembelism pe fata, sau Prostie. E una sa ramanem cu inima de copil, iar alta e sa te manifesti ca un sugar plangacios continuu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este o lege a firii atractia dintre barbat si femeie "..atrasa vei fi de catre barbatul tau si el te va stapani" (Facere cap3) si oricare ar fi femeia barbatul simte atractie fata de ea, dar si invers! De aceea a lasat Dumnzeu ca LEGE monogamia, stiind de neputinta firii omenesti de a se stapani si a nu pacatui si cu alte persoane!!! De ce nu poti vorbi cu sotul/sotia despre intimitatea din inima? Pai exista in primul rand acea teama de a nu rani pe celalalt, si te ascunzi dupa aceasta teama. Iar cand celalalt afla, ce faci? te indreptatesti ca din dorinta de "protectie" nu ai spus, adica ca sa nu il/o faci sa sufere!!! NU este bine, asta este de la SATANA ca sa rupa legatura dragostei, el uratorul dragostei, care daca a rupt el legatura cu Dumnezeu, a vrut ca si omul sa cada din aceasta dragoste, de aceea a adus pofta gustului din roada pomului oprit!!! Vedeti? asta este si cu tema de a nu rani! Ne dam dupa "pom" si ne lovim de drac!!! si atunci nu mai scapam!!! daca am fi fost sinceri si am sta in fata "copacului" (constiintei) asa cum suntem noi, ar crapa dracu de ciuda ca nu facem voia lui! si atunci pt ca SINCERITATEA invinge, ne da Hristos HARUL Sau din BELSUG!!! Desi adevarul doare, mai bine sa doara, decat sa te folosesti "de copac sa te ascunzi" ca va iesi dracu de dupa el si te va insfata!!! si hopa-hopa-n furca catre IAD!!! si pt ca ne-am ferit de oleaca de asa-zisa "durere" a sinceriatii, ne va costa toata viata, sau de ce nu, si sufletul!!! sa fiti binecuvantati!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Asa a spus si duhovnicul meu, Drumul spre Iad este pavat de intentii bune.... Nadajduiesc sa ne folosim TOTI ( incepand cu mine) si sa invatam a sta drepti in fata copacului ( constintei). [COLOR=Red]Niciodata un strain nu ne va putea intelege mai bine decat cel de langa noi.[/COLOR] Prietenia virtuala este buna dar are si neajunsurile ei. Spun asta din experienta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Jenica, abordarea acestei teme mi se pare o buna initiativa.
Iata parerea mea: De ce ne confesam unei persoane straine? In primul rand pentru a ne usura sufletul de presiunea creata de o stare de fapt. In al doilea rand, pentru a ni se da dreptate, caci daca sotul/sotia nu au posibilitatea sa-si spuna parerea, totul merge dupa premizele celui care se plange. Esta deci aproape sigur, ca ni se va da dreptate. In general confidentul impartaseste aceleasi vederi cu ale celui, caruia i se confeseaza; altfel ce sens ar mai avea sa ne deschidem fata de un strain?!? Suntem in general asi in a ne dezvinovatii. Deci daca vrem succes garantat, gasim pe cineva care nu cunoaste situatia pe de-a-ntregul; solutia fiind altcineva decat propriul/propria sot/sotie. Adevarul este ca asemenea discutii se pot solda si cu sfaturi bune, intelepte, care sa ne ajute mai departe; caci ce ne-am face totusi fara prieteni adevarati?!? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
asa este, dar IN cadrul FAMILIEI PRIETENII TREBUIE SA FIE COMUNI!!! adica daca sotul are o prietena (nu Iubita = concubina) TREBUIE sa fie si PRIETENA sotiei lui, altfel, UNDE SE AJUNGE...? poate mai rau decat un... divort!! Doamne fereste!!! Satana lucreaza tare subtil... cu fiecare...
|
|
|||
|
|||
![]()
Viața ne arată că prieteniile se leagă la tinerețe, dar arareori vei găsi un bătrîn care să poată spune despre cineva că îi este prieten. [COLOR=Red]Oamenii se despart din cauză că dorințele lor se schimbă.[/COLOR] Singurătatea sufletească în care petrec majoritatea oamenilor ne descoperă cît de puțin ne cunoaștem unul pe altul și cît de puțin ne cunoaștem pe noi înșine.
Ca orice om, am căutat și eu să mă înțeleg pe mine însumi.[COLOR=#000000] [/COLOR][COLOR=#000000]În tot acest răstimp am înțeles că nu este pe pămînt o bucurie mai mare decît aceea de a te regăsi în altcineva, pentru că atunci simți că tot ce ai trăit și ai acumulat în decursul vieții tale nu este o minciună. Atunci cînd te regăsești într-un om, simți că îl iubești. Îl iubești pentru că te iubești pe tine? Da.[/COLOR] Dar oare eu mă iubesc pe mine? Cred că nu. Și atunci cum mă pot iubi pe mine în celălalt? Tocmai pentru că pe noi înșine nu putem să ne iubim decît în celălalt și nu iubim atît ceea ce sîntem, cît ceea ce am putea să fim și poate ceea ce ar trebui să fim. De ce? [COLOR=Red]pentru că nimeni nu poate înțelege pe nimeni, decât în Duhul Sfânt. Fara acesta Nu exista nici prietenie, nici intelegere, nici Comunine. Nu e nimic..e doar Inselare![/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Prietenia | a77653 | Intrebari utilizatori | 22 | 05.10.2010 16:49:11 |
|