![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In ce priveste barba, am citit undeva in Vechiul Testament ca nu trebuie nici macar sa ti-o tunzi cumva (cu model adica) ci doar eventual sa ti-o tai cand devine prea lunga - am conchis eu. Dar pana la urma ramane la latitudinea credintei fiecaruia. Deci, cu cat ai mai multa credinta, cu atat mai neindurator cu tine insuti esti la aceste detalii. Noi care traim in lume ne comportam ca si ceilalti (nepracticanti, necunoscatori ai Sfintelor Scripturi), adica ne radem. Mai tarziu, pe masura ce creste in noi credinta, o sa ne lasam si barba. Dar o sa fie una mica, mai mult ca sa ne impacam cu constiinta decat una din convingere. Daca insa o sa devenim cu adevarat credinciosi atunci n-o sa ne mai intereseze ca nu ne place lumea si o sa ne lasam o barba de toata frumusetea. N-o sa ne mai placa lumea din jur asa, dar o sa fim cu inima impacata ca asa suntem dupa modelul lui Hristos si al Sfintilor Sai. O sa fim multumiti doar cu dragostea lui Hristos. Altceva nu ne va mai trebui.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai dreptate, chipul si asemanarea nu se refera la aspectul fizic. Nu cred ca tatuajul este un pacat mare. Si nici piercingul. Sunt alte lucruri mult mai importante care ne pot duce pe calea cea buna, sau, din contra, pe calea cea rea. |
|
|
|||
|
|||
|
Ziua buna!
Caut un raspuns... Dar as vrea sa il primesc de la cineva care mi-l poate furniza fara traditionalul "... pentru ca nu e bine!". Vreau sa imi fac un tatuaj, de fapt doua. Primul are portretul sotiei si fiicei mele, va fi situat pe umarul drept, iar sub el va fi unul cu o cruce pe care va scrie "For The Life Of Christ". Am mai auzit din diverse surse cum ca nu e bine sa iti tatuezi simboluri crestine, insa nimeni nu m-a convins pana acum sa n-o fac. Sunt un om cu credinta, asa m-au invatat cei mai dragi mie, si asa simt - ca e mai satisfacator sa faci bine decat sa faci rau... Ca e vorba de Buddha, Allah, Mohammed, eu nu-i cunosc... Am trait cu lumina Tatalui si a Fiului, si vreau sa fac asta in semn de multumire, pentru ca Biserica, spoveditul, sau alte practici sincer nu m-au atras foarte tare, si asta stiind ca unii din cei care predica in Casa Lui au o moralitate si o dragoste pentru ceea ce fac inferioara celei pe care o simt eu... Oricum, am sa merg la o manastire, la o biserica si la un var care este Preot, sa intreb. Dar ma intereseaza si o parere de-aici! Multumesc, pace! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cel care iti scrie aceste randuri are 3 tatuaje,cate unul pe fiecare brat si unul in dreptul inimii.A fost o eroare,privind retrospectiv lucrurile.Fa ce crezi dar sincer>nu te va ajuta cu nimic.,Credinta inseamna mai mult de atat si nu se demonstreaza asa.Eu am aflat mai tarziu asta si cam asta este parerea mea. O ultima parere:nu judeca aspru cat de tari sau de slabi sunt altii in Credinta.S-ar putea ca Cel de Sus sa te supuna si pe tine la un test si crede-ma pe cuvant,ca unul care a comis si acesta greseala,sunt sanse mari sa-l pici.Mai bine fa ce ai spus si cauta sa auzi si alte pareri inainte sa iei decizia.Aceea intentie a ta este cu adevarat inteleapta. Cel de Sus sa fie mereu alaturi de tine. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Logic ca un om care isi face tatuajuri pe corp nu este foarte linistit.Si eu vad pe strada multi oameni asa dar se vede ca acei oameni au si chip de om ,,smecher'' mai pe intelesul tuturor.Dar ce parere aveti despre parul dat cu gel sau coditele vopsite la spate pe care deseori le vezi.Parul dat cu gel si ridicat nu e ceva neobisnuit dar parul blond,vopsit,coditele,suvitele blonde mi se par absolut groaznice.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce spune religia si biserica despre "arta tatuajelor" ? Unii isi fac tatuaje pentru a parea mai "cool", altii sunt pasionati de arta asta sau isi fac tatuaje simbolistice(religioase in general). E ceva "imoral" in asta ? Sau exista ceva scris ? ...
Multumesc |
|
|
|||
|
|||
|
Mai exista un thread pe aceasta tema.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6577 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu de abia astept sa vad peste citiva ani babutele si mosii care umbla cu traista dupa ei pe la cozi si in tramvaie plini de tatuaje facute din tineretea lor ..."fara batrinete" pe cind se simteau nemuritori si vesnic tineri :))) |
|
|
||||
|
||||
|
Da, interesanta si comica priveliste. Nu m'am gandit pana acum. :)
| Tags |
| tatuaje |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| Despe tatuaje! De ce este pacat? | cornel cornel | Intrebari utilizatori | 97 | 03.02.2011 00:23:10 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Tatuaje !!! | bodo1222 | Generalitati | 15 | 12.09.2010 15:37:11 |
|
|