Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2005, 16:37:03
alecsandru alecsandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandru
Citat:
În prealabil postat de alecsandru
Citat:
În prealabil postat de p_zonker_m
Opiniile voastre despre Revista Lumea Credintei!!!
Aveti dreptate, super prezentare grafica si calitate, inclusiv a textelor!

Dar si semnaturi, nume controversate! ex: Florian Bichir!
sau raspunsuri prea nuantate! ex: sufletul animalelor este un suflet creat! Sufletul omului este de sorginte divina, este necreat! Este Chip-ul si Asemanarea Lui Dumnezeu!
Asta pentru ca atunci cand raspunzi la o intrebare este bine, in cel mai curat Duh crestin-ortodox, sa te bazezi pe ambele izvoare ale Revelatiei, de-o potriva Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie (adica Sfintii Parinti!). Pentru ca Sfanta Traditie, vine sa explice si sa intregeasca ceea ce se afirma in Sfanta Scriptura, dar nu se poate fara Scriptura! Intocmai dupa cum ai afirma ca actionezi bine, dar nu gandesti bine! Ceea ce nu-i corect! Daca gandesti bine, si actionezi bine! Altfel aceea lucrare, actiune, nu-ti apartine!

Altfel stau lucrurile cu harul, care actioneaza sinergic, vointa umana subsumata integral, gandirii (harului) si actiunii dumnezeiesti, adica Proniei Divine (si asta nu-ti incalca cu nimic, nu-ti stanjeneste libertatea de actiune, libertatea de vointa, adica liberul arbitru)!

Si ar mai fi! Dar mai ales multe bune!

Si toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2005, 16:12:36
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mikhael
Este singura revista pentru care imi mai fac timp. Ne trebuie mai multe reviste precum aceasta. Despre matrimonialele crestine. O initiativa laudabila (Acum... depinde ce se ascunde in spatele anunturilor cuminti, :D cum a zis cineva mai sus, oricum...putem totusi sa ne asteptam la mai multa sinceritate de la o persoana care cumpara revista. O idee buna, zic eu.
Toate bune in revista, din multe puncte de vedere. Exceptie - matrimonialele care au facut victime serioase. O prietena a mea a fost contactata de un puscarias ca nu i-a spus unde se afla, pretindea ca e preot divortat din vina unei sotii nimfomane,trimis in misiune momentan,de aceea nu se puteau intalni, i-a promis marea cu sarea:angry:. In cele din urma, dupa 6 luni... a marturisit ca e in puscarie!
initiativa lor a fost buna, dar cu urmari rele. oricum, de acum ne putem desfata cu rublici care nu produc victime sau nemultumiri.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2005, 20:02:43
fdoina fdoina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.11.2005
Implicit

In general imi place mult revista, e serioasa, si in duh ortodox. Am uneori si unele semne de intrebare, de exemplu recent a fost popularizata o carte a grecului Kalomiros, despre Geneza.Marturisesc ca am fost nitel surprinsa, am citit recent o carte a Parintelui Serafim Rose, in care numeroase pagini erau consacrate disputei cu acest Kalomiros, exact pe subiectul respectiv. Mi-a placut mult cartea , in general imi place Parintele Serafim, asa ca ma tot intreb, si-o fi revizuit ulterior perspectiva acest Kalomiros, sau Lumea Credintei sustine puncte de vedere moderniste, rupte de invatatura Sfintilor Parinti? Poate ma lamureste si pe mine cineva...
Reply With Quote
Vechi 27.12.2005, 13:38:47
Mircea
Guest

Implicit

Imi place este o revista buna. O citesc de aprox. un an. Consider ca rubrica de matrimoniale crestine isi avea rostul sau. Imi pare rau ca e fost scoasa, dar inteleg si ca s-au produs multe neplaceri. Insa avand in vedere diversitatea umana, cred ca e de inteles. sfatul meu pt. cele care scriau este ca isi puteau poteja viata privata, lasand adresele de e-mail sau nr. de telefon, pt. ca astfel cei din penitenciare nu ar fi avut atat de usor acces. La tel. poate dear la internet mai greu. Si eu am trimis un mesaj la acesta rubrica dar, cele cu care m-am intalnit nu erau compatibile si am observat ca unele nu isi doreau sa cunoasca un barabat divortat, desi mesajul meu era clar. Oricum, nu m-am suparat, doar mi-am pus intrebarea de ce oamenii(crestini) judeca pe cineva inainte sa-l cunoasca? Dar face parte din natura umnana. Doamne ajuta si multi ani fericiti pt. cei din redactia Lumea credintei
Reply With Quote
Vechi 18.01.2006, 10:22:20
Mircea
Guest

Implicit

M-am gandit sa postez aici 2 poezii ale mamei mele.
A mai trecut o zi
A mai trecut o zi, Doamne/Cu bine si sanatate/Te rugam din suflet, Doamne,/Da-ne multa bunatate si stiinta/ Ca sa traim in credinta!/ Pe tine sa te ascultam/ Si mereu sa ne rugam./Sa ne rugam zi si noapte,/Pana in ceasul cel de moarte,/Fii tai mai buni sa fim,/ Si mereu sa te iubim.
Doamne Sfinte si Indurate
Doamne Sfinte si indurate,/ Fie-ti mila de noi toti/La ministrii da-le carte/ Iar noua, ce tu socoti./ Doamne nu ne parasi/Ci de acuma inainte,/ Ajuta-ne, Doamne Sfinte!/Binele sa-l savarsim/Si mereu sa te iubim/Poruncile sa ascultam,/Si mereu sa ne rugam./sa piara vrajba dintre noi/ Si ne scapa de nevoi./Asa te rugam, Doamne Sfinte,/Ca si de acum inainte/ Slujbele sa ascultam,/ Si mereu sa ne rugam!/ Ingerului pazitor/ Si tuturor Sfintilor/Si Maicutei Preacurate/ Care e Nevinovata.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2007, 05:42:01
mirelat
Guest

Implicit

si mie imi place aceasta revista (desi preferam formatul vechi, cu mai multa informatie si mai putina grafica) si este singura revista din Romania la care mai am abonament (pentru SUA, daca intereseaza pe cineva, costa 78 RON/an).
Reply With Quote
Vechi 07.07.2007, 10:17:11
LERIM LERIM is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.09.2006
Implicit

Cunosc cativa parinti deosebiti care scriau frecvent (EX: Pr. arhimandrit Gavriil )care datorita faptului ca revista nu publica anumite articole care deranjeaza de atunci nu a mai scris. Concluzia ca revista in speta este si o afacere de la care ce-i ce castiga nu vor sa piarda prin publicarea unor adevaruri existente in Biserica dar care dor.Bine este sa prevenim nu sa tratam.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Revista Science: descoperiri științifice de top in 2012 Eugen7 Teologie si Stiinta 0 22.12.2012 13:07:17
Revista "Familia Ortodoxa". andra_v Resurse ortodoxe on-line 0 13.05.2012 09:44:48
revista noua pavel Stiri, actualitati, anunturi 5 04.08.2007 17:07:40
Manipulare in revista Nature MirceaRomania Stiri, actualitati, anunturi 0 23.06.2007 12:57:18