Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2008, 18:18:04
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Pai daca va temeti asa de tare ca ceva sau cineva va va desparti, pur si simplu casatoriti-va. De ce sa umblati, cum spune si Costel, cu jumatati de masura, sa va logoditi acum, si dupa aia sa mai vedeti cand va casatoriti. Petrecerea mare dupa cununie nu e obligatorie, si nu va trebuie decat sa gasiti un cuplu de prieteni cununati religios care sa va fie nasi, vorbiti la biserica si puteti fi impreuna pentru totdeauna cat de repede posibil, imediat dupa Boboteaza. daca nu va permiteti/nu vreti o nunta mare, se poate face totul foarte simplu si decent cu un minimum de resurse financiare, dar cu nenumarate bucurii sufletesti.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2008, 18:59:28
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana26 Vezi mesajul
Buna. As vrea sa stiu totul despre logodna. Sunt impreuna cu un baiat de cateva luni si ne iubim foarte mult,si simt ca este alesul inimii mele,insa ne este frica sa nu ne desparta cineva,sau ceva, si de aceea ne-am gandit ca ar fi bine sa facem logodna,insa sa nu afle nimeni,iar peste 2,3 ani sa ne casatorim Mentionez ca suntem amandoi majori. As vrea sa stiu,cu cat timp inainte trebuie anuntat preotul pentru logodna?Sau se poate face pe loc,adica dupa ce vorbim cu preotul? De ce avem nevoie? Si cine trebuie sa fie prezent?

Va multumesc...si astept sfaturile voastre
Da cine sau ce va ameninta asa tare relatia de e musai sa faceti logodna? Si de unde ideea ca logodna e scut de aparare? Se despart si oameni cununati... Parerea mea: singurul scut adevarat de aparare este pazirea poruncilor si rugaciunea. Si la momentul potrivit vine si nunta (cu logodna cu tot). Si cu binecuvantarea parintilor
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 12:37:57
alexa_onix alexa_onix is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.09.2010
Implicit

Buna! si eu imi dores sa fac logodna cu prietenul meu. suntem impreuna de aproape 5 ani. as fi vrut intr-o manastire daram vazut k nu se poate.... deci imi puteti spune cu cat timp inaine trebuie sa vorbesc cu preotul, cat mar costa si cine trebuie sa fie prezent. Nu ma ascund dar nu vreau ca parinti sa fie de fata pt ca am decis sa il cer eu in casatorie pe el....
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 14:11:40
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Nici eu nu inteleg de ce se apeleaza la logodna. Asa cum s-a mai spus, logodna nu e echivalenta cu taina casatoriei (logic!!!), deci daca esti logodit, tot in pacat traiesti.
Nu-i inteleg nici pe preotii care practica aceasta falsa "jumatate de cununie" pt ca ii induc pe oameni in eroare.
Intr-adevar la origine se logodeau doar cei care doreau sa se casatoreasaca dar din motive intemeiate, nu puteau (fie era post, fie erau in doliu etc), iar casatoria se consuma cat mai curand posibil.
Am o prietena logodita de 5-6 ani care spunea ca o sa se casatoreasca peste 1-2 ani, dar acum s-a obisnuit asa si inca nu are de gand sa faca nunta pt ca zice ca nu traiesc in pacat din moment ce au "jumatate de cununie".

Mai ramane sa se faca si jumatate de botez si jumatate de inmormatare, ca tot suntem in epoca vitezei si nu mai avem timp sa facem lucrurile cum trebuie.

Eu recunosc ca ma pacatuit inainte de cununie (Dumnezeu sa ma ierte!), dar n-am fost de acord cu logodna, tocmai pt ca stiam ca asta va insemna amanarea casatoriei)

Parerea mea e ca logodna e o capcana a stiti voi cui.

Doamne iarta-ma pt multele mele pacate!
Vechi 12.09.2010, 15:35:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Din cate stiu eu, preotii in general nu accepta sa slujeasca logodna despartita de casatorie, din motivele spuse de unii mai sus. Sa nu se creee confuzii.
Vechi 12.09.2010, 17:27:17
felicitas's Avatar
felicitas felicitas is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Romania
Implicit

Logodna cum scria cineva mai sus intr-adevar este o capcana de la stim noi cine tocmai ca sa nu se ajunga la casatorie si sa se traiasca in lipsa binecuvantarii lui Dumnezeu.
O capcana foarte atragatoare, si eu am trecut prin ispita asta si stiu cat de greu este sa te abtii, din pacate la mine nu a fost un happy end, fostul meu prieten desi vroia sa se casatoreasca cu mine, a propus etapa logodnei tocmai ca sa inlesneasca stiti voi care pacat.
Eu nu am fost de acord, si cand a vazut reactia mea m-a cerut in casatorie, eu l-am refuzat pentru ca motivul lui de a ramane cu mine era infantil, si mi-a dat seama, ca legatura noastra chiar daca va fi binecuvantata de Dumnezeu, nu va dura, din motive personale, am fost mai matura decat el.
Astfel a trebuit sa iau o decizie importanta, sincer nu regret si acum, cu toate ca am aflat ca el s-a casatorit recent. Mi-am dat seama acum privind in trecut ca nu eram potriviti unul pentru celalalt si faptul ca el s-a casatorit atat de repede dupa ce ne-am despartit acum 2ani,mi-a confirmat toate banuielile.
Sfatul meu pentru persoanele care vor sa se logodeasca, in special fete este sa nu se grabeasca, adica atunci cand hotarasc sa faca acest pas sa fie 100 la 100 sigure in inima lor ca partenerul pe care l-au ales este sufletul cu care vor sa-si petreaca tot restul vietii, daca e mai putin de atat, sa nu faca greseala de a merge mai departe.
Doamne ajuta
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Logodna Valitza Nunta 35 31.03.2014 22:21:21
logodna yulik_4_u Nunta 22 27.12.2008 02:15:20
Logodna sau casatorie? pisi Nunta 2 12.10.2008 16:24:04
Logodna misherban Nunta 23 15.02.2008 12:51:36
Logodna amadeus2 Nunta 26 06.06.2007 11:39:31