![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare mie sau umblatul cu irozii este interzis de biserica!
|
||||
|
||||
![]()
Cam da . Sarbatori fericite si tie si numai bucurii sa ai parte. Liniste sufleteasca si multa sanatate.
|
||||
|
||||
![]()
In multe parti ale tarii se practica jocurile cu masti de Anul Nou, dar parca nicaieri nu sunt mai frumoase ca in Moldova, in Judetul Bacau. Acolo in fiecare an, flacaii, barbatii si uneori , copiii se mascheaza si joaca cete mari. Se umbla cu ursul, cu capra, cu cerbul. In ceata se aduna mai multe masti, care danseaza si canta. Zgomotul facut de tobe, fluiere si scripici, clopote, talangi si alte instrumente este asurzitor. Mastile canta si joaca, trecand din gospodarie in gospodarie. ( Sursa : Ana Pascu -etnograf- corespondent la ziarul Lumina )
|
||||
|
||||
![]()
Ce masti se fac : Capra , Ursul , Baba , Mosneagul , Uratul , Ciobanul , Imparatul , Mirele , Doctorul , Muzicantul , Arnautul , Turcul , Vanatorul , etc. Din ce sunt facute mastile : Tartacute, dovleci, piele, blana de oaie , capra, urs sau iepure, coarne de tap, stiuleti de porumb , margele, pietricele , boabe de fasole, sarma , palarii vechi , urechi de porc , nasturi, tesaturi de tot felul, pene. Mascatul poarta un costum special , de obicei un costum popular, uneori, de masca este cusuta o patura care il acopera. Ursul este imbracat din cap pana in picioare intr-o blana de urs, un cojoc intors sau un sac pe care s-a cusut stuf. Costumele sunt impodobite cu panglici de hartie. ( Sursa : Etnograf Ana Pascu , corespondent al ziarului Lumina si alte surse editate de Patriarhia Romana )
|
|||
|
|||
![]()
Aceste masti si si obiceiuri se fac tocmai in aJunul sfantului Vasile si ele ne binecuvanteaza inceputul unui nou an in locul lui Dumnezeu!Din punct de vedere crestin ortodox sunt idolatrie si insulte aduse Bisericii!Ca atare ,oamenii au parte de ceea ce isi doresc la inceput de an nou:
ca de ar dori pe Dumnezeu si nu ar fi fatarnici,nu s-ar uita la astfel de jocuri si obiceiuri paganesti.Ne laudam in toata lumea cu obiceiurile noastre,adica recunoastem ca practicam ritualuri pagane si ne mandrim cu asta>Halal crestini!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu dupa spusele mele, ci dupa invatatura crestina,instituita de Sfintii apostoli si cele Sapte Soboare Ecumenice!
Daca vei citi orice dogmatica crestina cei gasi exact ce am postat eu!si pacatul exista de la Adam si mai devreme inca! Daca anul nou(ajunul sarbatoarei Sfantului Vasile) il sarbatorim in mod necrestin,nu stiu ce fel de crestini crezi ca suntem,dar sigur ne manifestam in mod pagan. Un crestin se defineste prin prin credinta in Iisus Hristos si in invatatura celor ce au primit puterea de la Mantuitorul de a lega si dezlega.Nici un crestin autentic nu face selectie dintre obiceiuri pagane!Nu confunda ,,calea de mijloc''obiceiuri pagane. Ce amestec are Dumnezeu cu satan?Ce amestec are un cult crestin cu obiceiuri crestine? Nu confunda intelepciunea,echilibru ... cu slabiciunile noastre ,pe care in loc sa le recunoastem,ne straduim sa le ascundem sub rationamente false.De aceea,de multe ori,culte protestante si neoprotestante au dreptate cand ne acuza de multe! Intreba orice arhiereu al bisericii ortodoxe daca nu este corect ce spun eu!Iar daca invatatura unui unui arhiereu nu o accepti nu esti cresti-ortodox ci pseudo-crestin ortodox!Iar daca pretinzi ca apartii altui cult crestin,tot greseti pt ca nici acolo nu vei gasi aprobare pt obiceiuri pagane. De altfel trebuie sa te informez ca si etnografii spun ca aceste obiceiuri sunt de origine pagana,Deci aceste obiceiuri sunt recunoscute ca pagane!...Si nu obiceiurile pagane ne-au ajutat sa faurim un stat independent,ci Bunul Dumnezeu! Cineva echilibrat psihic nu va spune ca albul este negru si negru alb! Roaga-te sa nu-ti ispiteasca Dumnezeu trufia gandirii mai mult decat poti gandi Sfantul Andrei era nebun pentru Dumnezeu!a gresit cu ceva???!!! ,,Saule,Saule,greu este a lovi cu calcaiul in tepusa!''
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu teoretirizez ,ci sunt crestin-ortodox practicant!Si ceea ce postez aici sunt convingerile mele,pe care incerc sa le pun in practica cu orice risc!Eu nu postez ,doar de dragul de a posta!Eu postez pt a ajuta si caut de asemeni invatatura dreapta in postarile altora,sau ma simt avertizat de multe erori dezvaluite de altii!Pt mine forumul este un mod de a ne zidi impreuna ca implinitori a adevarului hristic!Pt altii poate este altceva un forum ,dar pt mine asa este!Sper sa nu mai fiu nevoit sa utilizez asa de mult cuvantul,,eu''!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Semnificatia simbolului 666 | patinina34 | Din Noul Testament | 92 | 22.03.2013 17:58:27 |
Taina Casatoriei si semnificatia ei | Diana Carp | Intrebari utilizatori | 4 | 25.04.2010 19:27:26 |
Semnificatia unui cantec | The_Fallen | Generalitati | 14 | 01.04.2010 00:32:29 |
Materia in cult si semnificatia ei | zaahav | Intrebari utilizatori | 2 | 25.03.2010 16:14:01 |
semnificatia simbolurilor | sorinpetoanca | Generalitati | 12 | 15.11.2008 17:47:14 |
|