![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
uite ce a raspuns Maica Siluana unei tinere care sufera de bulimie: [COLOR=#404040][COLOR=#880000]Maica Siluana va raspunde[/COLOR][/COLOR] ,,Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfățișați trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca o slujire a voastră cuvântătoare" (12, 1). La mine, aceeași lăcomie la mâncare, și același dezgust după! Cum aș putea să fie trupul meu lacom și trândav ca o jertfă vie? C.Draga mea Copilă, Poate că undeva în adâncul tău ți s-a "scris" părerea că ești "dezgustătoare", că nu ai valoare, că "nu ești bună de nimic", și tu asculți orbește de această injoncțiune mâncând cu lăcomie ca să te poți disprețui, ca să poți fi dezgustată după aceea. Tu nu cauți plăcerea de-a mânca, ci plăcerea de a te simți dezgustată de tine pentru ceva precis, și nu "fără motiv"! Ca să te vindeci trebuie sa înveți că Dumnezeu te iubește, că nu se dezgustă de tine, că-ți dă putere ca să te iubești așa cum te iubește El. Cum? Așa cum ești tu dar și așa cum te vede El în viitor. Dacă vei crede în El, nu vei mai aștepta satisfacții imediate, ca cele pe care le obții prin păcat, ci vei aștepta bucuria pe care o dăruiește El când am făcut lucrarea care începe cu jertfa ta vie de acum. Ce să jertfești? Această foame a lăcomiei. Te așezi în fața mâncării și vorbești cu El. Îi spui: "Doamne, vezi în mine această foame nepotolită care apoi mă duce la dezgust? Te rog transformă Tu asta în foame de Tine și de bucuria TA! [SIZE=4][COLOR=darkred]Accept că sunt victima unei scheme care mă t[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=darkred]orturează și Te binecuvântez și Te rog să vindeci sufletul meu!" Curaj, Copila mea! Dumnezeu face sfinți din păcătoșii care suntem, El face prefacerea, transformarea aceasta atunci când păcătosul îi oferă Lui neputința și-I cere să o transforme în putere cu Puterea Lui. [/COLOR][/SIZE] Cu drag și încredere, M. Siluana [SIZE=2][COLOR=black]Desigur ca sunt multe diferente intre a suferi de bulimie si a avea obsesii, sau ganduri, insa cred ca au un punct comun: incapacitatea de a te controla, de a controla (gandurile/mancarea), de a te opri din a face ceva ce te distruge...de aceea cred ca raspunsul Maicii Siluana ti-ar fi de folos (ceea ce am colorat cu rosu); marturiseste Celui Atotputernic neputinta ta, roaga-te si lasa-te cu totul in voia Lui; "profita" de momentele tale cele mai disperate si striga catre El, fiindca intr-adevar singur nu poti face nimic, dar cu El poti face totul; nu te increde in tine, ci in Bunatatea Lui.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Pana nu demult si eu m-am luptat cu gandurile, uneori petreceam cate 2-3 zile chinuita de acelasi gand, de aceeasi spaima. Ceea ce m-a ajutat pe mine a fost sa spun Rugaciunea Inimii (Doamne IIsuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!) atunci cand apareau gandurile acelea; adica am incercat sa impiedic gandul sa vina, aparandu-ma cu rugaciunea aceasta; sau inlocuiam gandul cu ea; nu rezistam mult; iar la inceput era tare greu, trebuia sa ma concentrez tare; si dupa aceea iar cadeam , si iar ma ridicam; nu stiu daca e neaparat bine sa faci asa (am citit chiar aici, nu mai stiu la ce topic, ca daca un neinitiat spune Rugaciunea Inimii fara indrumarea unui duhovnic, cel necurat gaseste cai sa il ispiteasca.....cei de pe forum ne pot spune mai mult...); dar rugaciunea m-a ajutat foarte mult, acum, chiar daca ma trezesc ca imi vin tot felul de ganduri, fara nici un efort, pot sa le indepartez;[/SIZE] [SIZE=2]in orice caz, iti trebuie rabdare; roaga-te cat poti, dar nu deznadajdui, chiar daca tot cazi; roaga-te in momentele cele mai grele, din toata inima, iar Dumnezeu care este Bun, te va asculta. Domnul nostru Iisus Hristos zice:" Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi."[/SIZE] [SIZE=2]Cred ca daca ai scrie Maicii Siluana va stii sa iti raspunda mult mai bine: [/SIZE] http://www.sfintiiarhangheli.ro/maic...a-raspunde.php |
|
|||
|
|||
![]()
Printr-o trimitere facuta de o surioara de pe forum am gasit o binecuvantata rugaciune din care iti scriu doar o fraza,restul o gasesti daca vei crede ca-ti este de folos pe un topic de la "Rugaciuni"
Pentru cei care te vorbesc: "-Ei au marturisit in locul meu pacatele mele.. Doamne binecuvanteaza-i pe vrajmasii mei" Aceasta in cazul in care cei din jur intr-adevar vorbesc de tine,de rau.Pai daca este asa....ei iti fac un mare serviciu!Deci considera-i cei mai buni prieteni ai tai! In felul aceasta vei gandi pozitiv.Sa stii ca functioneaza.Nu este un sfat.Este un mod de viata... |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru sfaturi sunt bune de urmat iau o sa incerc si eu sa pun in practica dupa puterea mea.Sincer va multumesc si astept in continuare si alte sfaturi....sper ca pana la urma sa o dau la liman...dezamagirea este ca ....nu stiu...pe zi ce trece parca sunt mai deznajduit...si ma gandeam ca totul este spre folosul meu dar eu din pacate dau cu picioru....si imi este ciuda ca este asa de greu de a face o deosebire dintre o bolaa si o problema spirituala...dar oricum am sa incerc sa lupt pe amanoua fronturi...si inca sper sa gasesc pe cineva potrivit cu care sa vb si sper sa am putere sa mi duc sarcina pe care am primito si de aceea va org sa mi trimiteti in continuare sfaturi!!!Doamne Ajuta!!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Medicul ce diagnostic a pus?Pentru ce anume ti-a dat tratament cu pastile?
Acest medic este psihiatru,banuiesc,dar la un psiholog ai incercat sa mergi? |
|
|||
|
|||
![]()
Mediu ma diagnosticat cu tulburare psihotica si mi a dat tratament cu pasitile solian....din diverse motive am intrerupt tratamentu....dar nu stiu...am intrebat ce inseamna acestn diagnostic si nici nu mi a dat prea multe indicti...a spus ca oricum e ceva ce tine de organic si oricum nu am ce sa i fac...si la psiholog am fost pe la vreo 3 pana acum dar nu ma multumit nimeni din pacate!!!Si cam asta e...si candurile daca as putea sa nu le primesc tare bine ar fi dar sunt peste putinta mea ....ele patrund foarte suptil si pun stapanire pe mine.
|
|
|||
|
|||
![]()
cam ceva de genul asta mi se intampla si mie
http://forum.romedic.ro/arataprod.ph...41636#anc41636 |
|
||||
|
||||
![]()
Noua crestinilor de azi ne lipsesc cateva lucruri extraordinare ce ne sunt de trebuinta si necesare mantuirii:
1) SMERENIA - noi daca am fi smeriti si sa ne punem vina pt orice suferinta (chiar de suntem nevinovati) Dumnezeu ne-ar trimite HArul Sau din belsug! Ne umple de bucurie! Dar noi ca suntem mandri sau ppoate indiferenti fata de vreun sarac sau spunem niste vorbe cae noua ni se par corecte dar care afecteaza pe cineva, Bunul Dumnezeu nu ne lasa sa ne pierdem in astfel de "nimicuri" ci ne SMERESTE ori prin boala ori prin purtarea urata a unui frate de langa noi, sau a unui parinte (trupesc sau/si sufletesc) sau a staretului sau a fratilor (de sange sau de Manastire)! Dar noi din cauza mnadriei ne maniem si spunem vorbe care ranesc, ptk nu stim sa ne controlam nici psihic nici duhovniceste! Rezolvarea: daca noi am tine legatura tainic cu Hristos, ne-am ruga cu lacrimi si am cere iertarea pacateler, daca ne-am spovedi macar lunar, sa vorbim mai putin, sa nu luam in seama orice vorba de la oricine, asa incat sa ne pastram linistea interioara, daca ne-am vedea pacatele noastre fara sa le vedem pe cele ala aproapelui si sa mai si judecam, daca ne-am plange pacatele si sa ni le vedem in fiecare minutel si secunda, am CRESTE duhovniceste!!! si cu cat crestem duhovniceste, noi "scadem" adica ne vedem tot mai mult pacatele si nu mai avem alta preocupare decat curatirea de ele, dar inaintea lui Dumnezeu noi crestem si ne apropiem tot mai mult! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu! 2) RUGACIUNEA - dupa cum am spus si mai sus: daca ne-am vedea de COMUNICAREA noastra personala si directa si tainica cu Domnul Hristos, nu ne-ar mai interesa celelalte, ca cine gusta din dulceata COMUNICARII si COMUNIUNII cu Dl Hs NU mai vrea altceva, decat sa fie in CONTINUA comuniune cu El! Atunci toate greutatile ce ne vin asupra noastra pe care ni le ingaduie Dumnezeu pt smerenia noastra, ne-ar fi NIMICURI si le-am trece cu BUCURIE!!! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!! 3) CREDINTA TARE - astazi ne lipseste credinta... tare grav... ne lipim de spurcaciunile acestei lumi si ne pierdem credinta... DELASARILE care ne intuneca pe noi crestinii azi, sunt in pierderea credintei... ce este aceasta "delasare"? Pai atunci cand trebuie sa fim CINSTITI SI CORECTI cu randuielile Bisericii care sunt ale lui Hristos, noi spunem ca "nu-i chiar asa, e prea exagerat. Nu cred ca Dumnezeu tine atat de tare sa facem chiar asa..." si tot de genul asta incat CREDINTA NE DISPARE si apoi ne miram de ce nu mai suntem ascultati in rugaciuni si de ce ne mrge rau... Ati vazut Adam si Eva in rai, aveau TOT CE VROIAU, si acel "nimic" - pom al cunostintei binelui si raului - li s-a parut a fi "frumis la vedere si bun la gust" incat l-au ravnit pe ala, si au cazut in NEASCULATARE, asta si din NECREDINTA pt ca daca aveau CREDINTA in cele spuse de Dumnezeu, NU mai mancau. Dar si pe ei i-a furat mandria si i-a s-au increzut cuvintelor diavolului nu a lui Dumnezeu si au mancat... si de aici MOARTEA sufleutului... S-au indepartat de Dumnezeu printr-un nimic... Si ati vazut pedeapsa pt acel nimic: IZGONIREA din Rai... a plans Adam 100 de ani la Poarta Raiului si TOT NU a folosit... Dar noi cu atatea pacate??? ce RASPUNS VOM DA DREPTULUI JUDECATOR???? Noi vom fi prmiti in Imparatia Sa? Ne mintin tot mai mult azi cu "credinta" ca Dumnezeu este Atotiubitor si ne va ierta si ca nu ne lasa sa ne pierdem! Ati Vazut DREPTATEA divina la Protoparintii nostri??? o simpla greseala ce i-a costat MOARTEA!!! Dar pe noi ce ne asteapta??? Sa ne trezim la realitate si sa vedem ca Dumnezeu este IUBITOR SI IERTATOR dar nu accepta PROSTIA SI JMECHERIA crestinului de azi! Ne tranteste Dzeu de nu ne vedem! Rezolvare: sa cerem de la Dumnezeu MAI MULTA CREDINTA! Aceata vine si din VIETUIREA NOASTRA!!! Pr.Teofil Paraian ne spune "cum ne ducem viata asa ne este si CREDINTA, si cum ne este CREDINTA asa ne este si Viata!" trebuie spus mai mult??? Daca am citi Vietile Sfintilor ZILNIC si daca am ne-am ruga lor sa ne miluiasca cu sf.lor rugaciuni, am vedea ca sporim in CREDINTA!!! si ca viata noastra se schimba in BINE!!! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu! Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne binecuvinteze!!!
|
|||
|
|||
![]()
Draga Memike, da-ne prenumele tau sa ne putem ruga pentru tine.
Da, cred ca e imposibil sa te controlezi in perioadele "cu ganduri" cred ca ar fi bine sa cauti si un psihiatru care sa iti dea un tratament pe care sa il poti tolera si care sa ti se potriveasca. e drept ca sunt sedative dar te-ar putea ajuta sa ai capul mai limpede, fara sa fii atacat de "gandurile tale" asa des si intens. nici mie nu imi place cum se trateaza bolile astea psihice, numai cu medicamente, dar cred ca au si medicamentele rostul lor. profita de perioadele de acalmie ca sa te rogi cat mai mult. draga memike, tu nu ai nici un control asupra gandurilor si nu incerca sa le controlezi. tu nu trebuie sa faci decat sa te rogi si sa crezi. nu mai stiu care parinte zice : "Numai atunci putem afla nadejde in Dumnezeu, cand deznadajduim complet de noi insine." citeste Biblia, scrierile sfintilor parinti, vietile sfintilor. te ajuta sa te poti ruga mai bine. roaga-te Preasfintei Fecioare. daca vei fi staruitor, nu se poate sa nu te ajute. nu iti pierde rabdarea si credinta. trebuie numai sa te rogi si sa Il lasi pe Dumnezeu sa te ajute. si neaparat, daca nu ai inca, gaseste-ti un duhovnic. |
|
|||
|
|||
![]()
uite, de aici poti descarca o carte foarte utila:
http://www.danionvasile.ro/carte.php?id=6 |
|