Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2009, 11:44:40
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Am uitat, parastasele de 40 de zile programate in parohie se duc la un centru de copii ( din Focsani) cu handicap. Parintele a vorbit cu directoarea si toata mancarea merge acolo. Cred ca, trebuie doar sa vrem sa ajutam..ocazii gasim..cu siguranta.
Cum anume faceti asta? Deci masa (la restaurant sau cantina) sau painita care obisnuim sa o dam cunoscutilor o duceti la acel centru de copii ? Iar cei care au participat la parastas nu primesc nimic ?
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 12:07:24
eduardd
Guest

Implicit

La fiecare inceput de an parintele lanseaza invitatia enoriasilor de a se inscrie la randuiala celor 40 de parastase.Pentru a se mentine o anumita ordine se programeaza pe date. Spre exemplu sunt 60 de familii inscrise. Prin rotatie cate 5 sau 7 familii fac sambata pomana. Concret! Aduc mancarea la biserica , parintele o sfinteste apoi oamenii o duc la spital cu masina. Directoarea este anuntata cu o zi inainte astfel: Maine noi putem oferi masa la atatea persoane, restul adaugati dumneavoastra. Cam asta e tot.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 12:56:18
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Un parinte imi spunea odata sa nu ofer bani puradeilor deoarece le intretin un viciu.Prima data l-am judecat, dar apoi mi-am dat seama ca are dreptate. Multi fumeaza, se drogheaza...dar mancare, haine, le putem oferii cu inima deschisa. Si bani putem da celor care sunt nevoiasi si care stim ca isi platesc o fact. la lumina, care stim ca au nevoie de medicamente...etc. In orasul meu este un cersetor caruia ii mai dau bani deoarece are un handicap si nu poate muncii, toata lumea cunoscandu-l ca nu bea si fumeaza.De fiecare data cind ii dadeam ceva imi multumea si imi spunea sa imi traiasca sotul si copilul. Intr-o zi, i-am dat bani si m-am gandit la mama mea care nu o vazusem de mult (peste 1 an) si in sinea mea ma gandeam ca asa cum eu sunt un binefacator pt. cineva(nu vreau a ma lauda) asa si ea are binefacatorii ei. Ce m-a marcat a fost ca acel cersetor mi-a raspuns cu "sa va traiasca mama doamna". De atunci i-am mai dat dar tot pt sot si copil se roaga. Am povestit asta pt. toti acei care spun ca nu dau la tigani, cersetori, etc. ca nu e primit, ca nu muncesc si multe altele.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 12:04:44
clementia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eu-cristina83 Vezi mesajul
Un parinte imi spunea odata sa nu ofer bani puradeilor deoarece le intretin un viciu.Prima data l-am judecat, dar apoi mi-am dat seama ca are dreptate. Multi fumeaza, se drogheaza...dar mancare, haine, le putem oferii cu inima deschisa. Si bani putem da celor care sunt nevoiasi si care stim ca isi platesc o fact. la lumina, care stim ca au nevoie de medicamente...etc. In orasul meu este un cersetor caruia ii mai dau bani deoarece are un handicap si nu poate muncii, toata lumea cunoscandu-l ca nu bea si fumeaza.De fiecare data cind ii dadeam ceva imi multumea si imi spunea sa imi traiasca sotul si copilul. Intr-o zi, i-am dat bani si m-am gandit la mama mea care nu o vazusem de mult (peste 1 an) si in sinea mea ma gandeam ca asa cum eu sunt un binefacator pt. cineva(nu vreau a ma lauda) asa si ea are binefacatorii ei. Ce m-a marcat a fost ca acel cersetor mi-a raspuns cu "sa va traiasca mama doamna". De atunci i-am mai dat dar tot pt sot si copil se roaga. Am povestit asta pt. toti acei care spun ca nu dau la tigani, cersetori, etc. ca nu e primit, ca nu muncesc si multe altele.
waw ! .........
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 12:05:29
clementia's Avatar
Senior Member

Implicit multumesc ptr raspuns

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
La fiecare inceput de an parintele lanseaza invitatia enoriasilor de a se inscrie la randuiala celor 40 de parastase.Pentru a se mentine o anumita ordine se programeaza pe date. Spre exemplu sunt 60 de familii inscrise. Prin rotatie cate 5 sau 7 familii fac sambata pomana. Concret! Aduc mancarea la biserica , parintele o sfinteste apoi oamenii o duc la spital cu masina. Directoarea este anuntata cu o zi inainte astfel: Maine noi putem oferi masa la atatea persoane, restul adaugati dumneavoastra. Cam asta e tot.
Doamne ajuta!
Mancare gatita?
Reply With Quote
Vechi 31.01.2009, 12:53:19
clementia's Avatar
Senior Member

Question insist !!!!!!!!!!!!!

Duminica trecuta , din nou a amintit preotul in biserica ideea de a nu da bani la copiii de tigan si a argumentat asa: daca le dati bani aceia se invata sa castige banul nemuncind , aceia vor ajunge hoti sau criminali cand vor fii mari.Dati de mancare si imbracati sarmanii.

De unde sa stim noi care sunt acei tiganusi care fac afacere (din cersit) sau care cersesc de foamne ce le e !!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2009, 13:59:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
Duminica trecuta , din nou a amintit preotul in biserica ideea de a nu da bani la copiii de tigan si a argumentat asa: daca le dati bani aceia se invata sa castige banul nemuncind , aceia vor ajunge hoti sau criminali cand vor fii mari.Dati de mancare si imbracati sarmanii.

De unde sa stim noi care sunt acei tiganusi care fac afacere (din cersit) sau care cersesc de foamne ce le e !!!!!!!
Sa ma ierte Dumnezeu ca judec, dar cam 99% la suta fac "afacere"din cersit ( din neam in neam la tigancusi ) . Nu sunt ei vinovati, ci ei se nasc in cu "meseria"in mana , data de a lor parinti. Mult mai de folos e o hainuta, o paine, un pachetel, un dulce , etc. Sa ne rugam si pentru ei , caci si ei, tot ai nostri sunt, chiar de nu-i iubim cum ar trebui, macar sa-i acceptam , sa-i toleram atat cat putem, cu sinceritate si fara fatarnicie.
Vechi 31.01.2009, 14:31:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Iata aci ce zice Sfantul Grigorie Teologul despre milostenie:
http://www.crestinortodox.ro/Fa_te_D...acie-160-24742

Eu sincer sa fiu nu vad ca ar zice Sfantul Grigorie acolo ceva sa nu dai milostenie la cei de alta rasa.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2009, 14:36:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Iata aci ce zice Sfantul Grigorie Teologul despre milostenie:
http://www.crestinortodox.ro/Fa_te_D...acie-160-24742

Eu sincer sa fiu nu vad ca ar zice Sfantul Grigorie acolo ceva sa nu dai milostenie la cei de alta rasa.
Groaznic de urat cuvantul rasa, alta rasa ! Poate alt neam . Rasa spunem la caini si alte cele. . , !
Vechi 31.01.2009, 15:03:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Groaznic de urat cuvantul rasa, alta rasa ! Poate alt neam . Rasa spunem la caini si alte cele. . , !
Da, acum am citit si articolul de pe crestinortodox.rn, al Sf.Grigorie Teologul , si se confirma ca si el foloseste termenul "alt neam". Asa este logic si corect !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare despre milostenie Adrianna Morala Crestina 37 13.08.2013 08:46:49
sediu administrativ da, milostenie ba Diana3 Stiri, actualitati, anunturi 0 17.02.2012 20:14:44
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
Despre milostenie ionut12 Generalitati 1 30.11.2010 15:14:45