si acum ce sa facem, sa ne plangem de mila? chiar si daca vb tot nu rezolvam mare lucru.in loc de vb am putea sa facem ceva, dar oare cati dintre noi fac? si asa cu o floare nu se face primavara.ce inseamna civilizatie? cine si in raport cu ce o defineste? ca daca ma definesc eu in raport cu nu stiu ce tara din africa, reiese ca noi suntem mai civilizati, s.a.m.d, asa ca, dupa parerea mea, nu exista un etalon.
ca sa nu mai fim ca-n vestul salbatic ar trebui sa ne (auto)educam, dar cati dintre parinti isi mai invata copii sa nu injure, scuipe, sa ofere locul batranilor in autobuz, sa fie corecti? iar daca ii invata, acestia influentati de anturaj, la randul lui influentat de filmele si toate prostiile din afara, nu le respecta? cate lucruri cu adevarat bune luam din afara?
stiu, ai dreptate, sunt scoli cu acoperisuri daramate, etc., dar oare numai la noi?
da, suntem europeni, dar doar dpdv geografic, eu nu vreau sa aud de u.e. care se foloseste de noi, de lipsa noastra de identitate nationala, de faptul ca noi cumparam nimicurile lor, doar ca sa se simta ei bine, sa si vanda produsele si sa ne faca de doi lei. mai bine cu mamaliga noastra decat cu phare al lor, dat si ala cu cine stie ce intentii de ploconire ulterioara a tarii...
care ar putea fi solutia? oare nu sa incepem noi sa ne schimbam, si de abia apoi sa ne asteptam de la cei din jur sa se schimbe? ia sa fim mai buni/corecti studenti, angajati,etc si sa nu ne mai gandim numai la noi..
|