Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2009, 18:58:06
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadalinaM Vezi mesajul
pai e vina noastra ca ii credem pe europeni, cu ce sunt ei mai buni? ce daca au autostrazi si sist.sociale ultra-performante iar in sufletul lor e gol(clar, nu toti)? accepta homosexualii ca cica e normalitate, contraceptia=libertate si responsabilitate, aiurea..
si apoi de unde stim noi ca nu ne-au creat imaginea asta ca sa ne faca sa ne supunem mai usor si sa ajungem si noi sa credem ca suntem asa? oare la ei se plimba cainii cu covrigi in coada? nu prea cred...
Totusi, noi suntem de vina ca i-am invatat pe medici, profesori, politisti, etc cu spaga.
Si apoi nu se poate sa fie ca-n Rai la noi, asa cum e, e tara noastra unde a binevoit Domnul sa ne nastem, ne convine sau nu.
Mie nu-mi pasa cum ma vede un european,e si el tot om ca si mine. Imi pasa cum ma vede Domnul si la imaginea asta trebuie sa lucram sincer.

Si noi suntem europeni.Cu ce sunt ei mai buni?sunt mai civilizati si mai politicosi ei fata de necivilizatia din Romania,Romania parca e in vestul salbatic,cu scoli cu acoperisul care da sa cada...etc.sunt multe exemple.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 21:39:58
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

si acum ce sa facem, sa ne plangem de mila? chiar si daca vb tot nu rezolvam mare lucru.in loc de vb am putea sa facem ceva, dar oare cati dintre noi fac? si asa cu o floare nu se face primavara.ce inseamna civilizatie? cine si in raport cu ce o defineste? ca daca ma definesc eu in raport cu nu stiu ce tara din africa, reiese ca noi suntem mai civilizati, s.a.m.d, asa ca, dupa parerea mea, nu exista un etalon.
ca sa nu mai fim ca-n vestul salbatic ar trebui sa ne (auto)educam, dar cati dintre parinti isi mai invata copii sa nu injure, scuipe, sa ofere locul batranilor in autobuz, sa fie corecti? iar daca ii invata, acestia influentati de anturaj, la randul lui influentat de filmele si toate prostiile din afara, nu le respecta? cate lucruri cu adevarat bune luam din afara?
stiu, ai dreptate, sunt scoli cu acoperisuri daramate, etc., dar oare numai la noi?
da, suntem europeni, dar doar dpdv geografic, eu nu vreau sa aud de u.e. care se foloseste de noi, de lipsa noastra de identitate nationala, de faptul ca noi cumparam nimicurile lor, doar ca sa se simta ei bine, sa si vanda produsele si sa ne faca de doi lei. mai bine cu mamaliga noastra decat cu phare al lor, dat si ala cu cine stie ce intentii de ploconire ulterioara a tarii...
care ar putea fi solutia? oare nu sa incepem noi sa ne schimbam, si de abia apoi sa ne asteptam de la cei din jur sa se schimbe? ia sa fim mai buni/corecti studenti, angajati,etc si sa nu ne mai gandim numai la noi..
Reply With Quote
Vechi 16.01.2009, 22:21:29
eduardd
Guest

Implicit

Nu voi merge la judecata cu ceea ce crede/vede europeanul despre mine. Acolo merg nu cu ceea ce stiu sau ce am, ci cu faptele mele!! Daca as privi casa unui european i-as spune un singur lucru. Frate casa ta are un defect. ARE USA!! Cand vei iesi din ea, tot in groapa ca mine vei merge...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
este Romania in razboi? iulyaan Generalitati 27 01.03.2011 11:39:09