Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2006, 11:49:45
Daniel.F Daniel.F is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.07.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maria82
Daniel eu imi doresc, dar cum fac ca nu il vad pe cel trimis. Ori din cauza celor multe pacate si le trag aici, ori nu-l vad. Imi doresc din tot sufletul, am rabdare, dar am un om in minte pe care nu l pot scoate. Eu bat la Dumnezeu, sa vad e el, dar nu mi raspunde sau nu aud raspunsul.
Exista un moment cand tot ceea ce tu spui este adevarat, cunosc sentimentul, il traiesc.
Incearca sa cauti daca cu acest baiat la care tu te referi, poti avea o familie crestina. Intr-o familie crestina amandoi trebuie sa aiba principii cestine, modul de viata a celor doi trebuie sa se bazeze pe invatatura Domnului Iisus, inainte si dupa casatorie. Incearca sa scapi de placerile lumii (daca te caracterizeaza) si sa petrceti un timp impreuna ducand a astfel de viata( rezistand ispitelor si tentatiilor pe care le gasesti in lume). Mai scrie-mi.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2006, 16:34:04
floaredecolt floaredecolt is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.03.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoleta34
Tin sa cer iertare celor ce i-am jignit cu exprimarea mea stangace ca si cum casnicia cinstita e curata si cealalta ar fi murdara. E o eroare grava de exprimare din partea mea, si doresc neparat ca obtin iertarea celor pe care cu voia sau fara voie i-am suparat:(
e greu in ziua de asta sa te decizi dupa principii crestine, roaga-te ca Dumnezeu sa-ti dea sansa sa alegi cu inima din toata inima, si cu adevarat "bine " si precum ai nevoie.O casnicie poate fi o innaripare ce duce la cerul mantuirii sau dimpotriva te poate arunca si-n iad, conteaza enorm ce alegi cum alegi si cum esti ales si " iubit/a" !
Reply With Quote
Vechi 18.07.2006, 17:01:09
Mircea
Guest

Implicit

casatoria este buna. Din pacate, in zilele noastre multi se casatoresc, daca o fac, fara sa vrea sa traiasca crestineste casatoria. Si atunci, iata ca apare aceasta teama. Sfatul meu este ca fiecare sa se cerceteze bine, sa urmeze sfatul duhovnicului si astfel va stii ce vrea.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2006, 18:33:54
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Casatoria este ceva minunat atunci cand se gasesc unul pe celalat fiecare din ei simte ca este o parte care pana atunci lipsea
/////Fara celalat viata eu nu o vad implinita de aceea si Dumnezeu a facut pe
Eva din coasta lui Adam ,..putea sa faca Dumnezeu pe Eva la fel cum l-a facut pe Adam, dar Dumnezeu a preferat ca sa fie o parte din acelasi trup ca sa se simta aceea unire cand omul se casatoreste implinirea cu ceea ce-i lipsea pana atunci.
Daca e Dar de la Dumnezeu se simte spiritual sufletul simte acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2006, 18:36:57
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Casatoria este ceva minunat atunci cand se gasesc unul pe celalat fiecare din ei simte ca este o parte care pana atunci lipsea
/////Fara celalat viata eu nu o vad implinita de aceea si Dumnezeu a facut pe
Eva din coasta lui Adam ,..putea sa faca Dumnezeu pe Eva la fel cum l-a facut pe Adam, dar Dumnezeu a preferat ca sa fie o parte din acelasi trup ca sa se simta aceea unire cand omul se casatoreste implinirea cu ceea ce-i lipsea pana atunci.
Daca e Dar de la Dumnezeu se simte spiritual sufletul simte acest lucru.
Exista totusi o diferenta intre dragostea frateasca si dragostea pentru sotie.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2006, 23:57:23
Danutz_Ro Danutz_Ro is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.09.2006
Implicit

As vrea sa intreb si eu ceva... Tatal meu sa recasatorit cu o femeie care deja avea 2 fiice eu ma pot casatori cu una dintre ele ... nu avem legatura de sange sau de nume.. eu am un nume de familie ea are altul ?????????????
Reply With Quote
Vechi 27.09.2006, 10:07:53
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danutz_Ro
As vrea sa intreb si eu ceva... Tatal meu sa recasatorit cu o femeie care deja avea 2 fiice eu ma pot casatori cu una dintre ele ... nu avem legatura de sange sau de nume.. eu am un nume de familie ea are altul ?????????????
intreaba un preot ca sa fii sigur, dar parerea mea de crestin-ortodox laic este ca nu e voie, ia-ti adio, e greu..., iubeste-o altfel..., nu e voie, nu e voie..., si ai grija de tine sa nu o prostesti de cap si sa facetzi prostii ca vei regreta amarnic..., dar intreba un preot care te va ajuta...
Reply With Quote
Vechi 27.09.2006, 13:33:53
gusti gusti is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floaredecolt

sunt multi care ar dori acest pas minunat in viata, casnicia nascuta in iubirea si lumina credintei ;

am crezut si eu in el, am crezut ca iubirea si credinta in Hristos va face din viata mea o : "lumina" , insa din pacate nu am ales bine partenerul, iar acum stau la cumpana de drumuri si de viata, si ma rog ca Domnul sa-mi mai dea a doua sansa !M-am schimbat mult in cei 9 ani de viata traiti cu el , in care am mers inainte zi de zi cu speranta ca maine se va risipi cosmarul , si poate pana la urma se va risipi...acum lumina Lui ma face sa simt zilele ca exista si altfel decat le-am simtit pana acum si ca si eu exist pentru a le simti si merit !
pentru floarea de colt
Nu am inteles prea bine mesajul tau . Ce inseamna a doua sansa?
Apoi inca un lucru:
Zilele exista si altfel decat le-am simtit. Nu inteleg la ce te referi.
Cat priveste fraza Casatoria este sacul cu pacate. marita-te si ia-l in spate cred ca problema casniciei trebuie privita si ca un corectiv. Venim pe lume fiecare cu anumite lucruri rele, e zestrea noastra genetica si nu numai. Unii au un bagaj mai consistent, mai mare, altii au foarte putine lucruri de indreptat. Lucrurile rele trebuie sa dispara din sufletul nostru. Si cum sunt ele distruse . Simplu. Oamenii din jurul nostru vor face acest serviciu. Un simplu exemplu. o persoana nervoasa ia in casatorie alta persoana si ea destul de nerabdatoare. Amandoi sunt precum bilele intr-un carusel care ciocnindu-se una de cealalta se slefuiesc.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2006, 13:58:15
Clausemi
Guest

Implicit

"Casatoria este sacul cu pacate. marita-te si ia-l in spate "

Cei care aveti astfel de gargauni in cap fugiti la manastire ca acolo nu mai exista pacate, o sa plutiti de atata sfintenie cata veti intalni si la cata veti ajunge si voi...cred ca iar ma apuca jalea si durerea cand vad cata lipsa de dreapta socoteala au cate unii.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2006, 16:38:38
gusti gusti is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floaredecolt
Citat:
În prealabil postat de nicoleta34
Doamne ajuta! Ma intreb daca exista in ziua de azi tineri care vor sa se imbarce in calatoria casatoriei cinstite, o casatorie cu scopul evolutiei spirituale impreuna?
Exista? Mi-ar place sa stiu cat mai multe, cum se comporta in societate, si cum se comporta singuri.
Mi se pare un domeniu fascinant!
sunt multi care ar dori acest pas minunat in viata, casnicia nascuta in iubirea si lumina credintei ;

am crezut si eu in el, am crezut ca iubirea si credinta in Hristos va face din viata mea o : "lumina" , insa din pacate nu am ales bine partenerul, iar acum stau la cumpana de drumuri si de viata, si ma rog ca Domnul sa-mi mai dea a doua sansa !M-am schimbat mult in cei 9 ani de viata traiti cu el , in care am mers inainte zi de zi cu speranta ca maine se va risipi cosmarul , si poate pana la urma se va risipi...acum lumina Lui ma face sa simt zilele ca exista si altfel decat le-am simtit pana acum si ca si eu exist pentru a le simti si merit !
Cel care a spus aceasta fraza Casatoria este sacul cu pacate ; marita-te si ia-l in spate este parintele Arsenie Boca.Nu cred ca aceste cuvinte contin vreun indemn indirect la calugarie sau retragere din viata sociala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta Curata Azzuurra Nunta 124 30.05.2016 10:07:50
Sfântul Ioan Botezătorul, îndemn la viață curată NECTARIE Generalitati 0 03.01.2011 14:29:47
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
o casnicie esuata :( Daniela87 Nunta 31 03.01.2010 23:40:26
campania pt o biserica curata initiata de webmaste sofiaiuga Stiri, actualitati, anunturi 2 08.03.2008 22:00:11