![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Lui Ozea Rusu
Copiii lesina, nu-i bine, Si moarte picura din nori. Si chiar izvorului ii vine Un fel de greata uneori. Atatea vorbe si minciuni, Atatea seci promisiuni! De ce-ai dat, Doamne, grai la om, Iar nu la floare si la pom?! A prins a inalbi, Precum ninsorile, Si tineretea mea! Mai bine ar vorbi In lume florile, Iar omul ar tacea! E falsa mila ori e muta, Iar crucea de la piept e joc. In moarte tot mai multi se muta, Vazand ca-n viata nu au loc. Atatea vorbe si minciuni, Atatea seci promisiuni! De ce-ai dat, Doamne, grai la om, Iar nu la floare si la pom?! A prins a inalbi, Precum ninsorile, Si tineretea mea! Mai bine ar vorbi In lume florile, Iar omul ar tacea! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! |
|
||||
|
||||
![]()
Ascultati-ma, surori, pe mine,
Si voi, fratii mei, ce va sfaditi: E pacat, nu-i drept si nu e bine Sa vinzi casa care te-a-ncalzit. Bani ne-ar trebui la fiecare, Toti avem copii si vremea-i grea. Insa cum sa vinzi fereastra oare, Cea la care maica te-astepta?! Casa parinteasca nu se vinde, Nu se vinde tot ce este sfant. Din atatea lucruri dragi si sfinte Ochii mamei inca ne privesc. O vom da si vor schimba lacata Si vor pune si ferestre noi. Si trecand pe langa ea vreodata, Va privi ca la straini la noi. Casa parinteasca nu se vinde, Nu se vinde tot ce este sfant. Din atatea lucruri dragi si sfinte Ochii mamei inca ne privesc. Vom pleca si noi canva din viata Si parintii sus ne-or intreba Ce mai face casa lor cea draga, Cine are grija azi de ea. |
|
||||
|
||||
![]()
REAPRINDETI CANDELA
Grigore Vieru Reaprindeți candela-n cascioare Lângă busuiocul cel mereu— Degerat la mâni si la picioare Se întoarce-acasă Dumnezeu. Doamne,Cel din slăvile creștine Ce păcate oare-ai săvârșit Că te-au dus acolo si pe Tine In Siberii fără de sfârșit ?! Toate le ierti, Doamne de sus, Cu blândețe măreață Chiar și pe cei care te-au dus In Siberii de gheață Ninge frigul și pustiul plouă Degerată-mi este inima Doamne,bine nu ne-a fost nici nouă Fără sfatul și lumina Ta Doamne, intră și-n a mea chilie Si-amândoi, răniți și înghețați Să ne încălzim cu bucurie Unul lângă altul ca doi frați. Toate le ierti, Doamne de sus, Cu blândețe măreață Chiar și pe cei care te-au dus In Siberii de gheață. |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3][COLOR=blue]Si-a iubit tara, limba l-a iubit pe Eminescu si-a iubit mama.La moartea mamei sale pe a carei cruce a scris"[COLOR=black]Pierzand pe mama iti ramane Patria,dar nu ma esti copil"[/COLOR] a explicat de ce a scris pe crucea lui "sunt iarba,mai simplu nu pot fi".Iata ce a spus:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]"A fi simplu nu e o treaba usoara.A fi simplu inseama sa mori cate putin in fiecare zi,in numele celor multi pana cand te preschimbi in iarba iar mai simplu ca iarba ce poate fi?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]A plecatin lumea lui Eminescu,sa uneasca cele doua maluri ale Prutului cu iarba si cu flori.Dumnezeu sa-l odihneasca![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Am rupt acest trandafir[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Rostesc cuvant[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]ca sa iau aer.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Adorm [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]ca sa nu mai stiu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Tai paine,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]S-o bucur pe mama.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Ascult mierla [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]ca sa nu mint.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Ma uit la tei[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]ca sa nu uit.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]Am rupt acest [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkgreen]trandafir ![]() [SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Niciodata n-am simtit ca astazi o asa durere de suflet la trecerea in eternitate a celui ce a fost GRIGORE VIERU , poet de o mare sensibilitate , patriot adevarat !Tot ce este frumos in lume "are ca principiu gandul mortii fiindca vorbeste de iubire si ca pretul integral al vietii il da moartea."(G.Ibraileanu,Adela)
Dumnezeu sa-l odihnesca in Imparatia Sa !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
![]() |
Tags |
generalitati |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Urgent - pomenire de un an | CathJo | Slujba inmormantarii | 6 | 11.05.2011 07:55:32 |
Cuvant de invatatura la duminica Sfantul Grigore Palama | ioan cezar | Intrebari utilizatori | 13 | 21.03.2011 04:35:19 |
Vesnica pomenire marturisitorului Ioan Ianolide | valerian | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 28.01.2010 10:44:20 |
Vesnica ei pomenire! | admin | Generalitati | 11 | 04.02.2009 21:29:33 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|