Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2009, 22:56:15
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

trebuie sa recunosc, nu e zi sa nu stau vreo 3-4 ore la calculator..dar aceasta nu ma impiedica sa am viata proprie..
si in astea 3-4 ore cam fac: ba pe forum aici , ba pe youtube.com ca am filmulet si mai ma uit dupa una ala,ba pe video.crestinortodox.ro ba pe x, ba mai ascult inregistrari,ba marian moise, ba un trinitas radio sau tv...
si asa nu pot zice ca am pierdut timpul
Vechi 26.01.2009, 09:34:18
Maria-Raluca's Avatar
Maria-Raluca Maria-Raluca is offline
Member

Data înregistrării: 12.12.2008
Implicit

[quote=MarinaAlca;110619]
Citat:
În prealabil postat de adorcrysti Vezi mesajul

a) Calculatorul ca un viciu(drog):-dureri de cap
-probleme de sanatate(coloana vertebrala,ochii etc)
-dependenta de jocuri
-limbaj vulgar pe messagerie si forumuri
-continut pentru adulti la care au acces copii
-copilarie furata(inchide ca dupa gratii anii si
amintirile din copilarie)
-piratarea media(contrafacera muzici,filmelor etc)
-lipsa de cultura(nu mai mergem la spectacole de
teatru,opera,muzica etc)
-lipsa de lectura(numai citim si numai mergem
la biblioteca)
-o mare din timpul nostru se iroseste in fata calculatorului
fara a mai vedea frumusetea mediului ce ne inconjoara
-obligativitatea lucrului cu calculatorul(la servicu)
-etc

La toate acestea as mai adauga si faptul ca adeseori, "domnul" calculator distruge comunicarea in familie, DESTRAMA CASNICII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ai dreptate!......calculatorul are si partile lui bune dar este foarte nociv....e bine ca exista site-uri ca aceste dar sunt multe alte site-uri neortodoxe, demne de rusine:|
Vechi 26.01.2009, 10:33:27
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Aflu,cu stupoare,de altfel,cum se formeaza tot felul de prietenii prin intermediul calculatorului,al forumurilor si chat-urilo,spun cu stupoare,fiindca multi dintre tineri,si nu numai,ajung chiar la relatii sexuale cu prietenii de pe net,intr-un timp foarte scurt.Nu inteleg aceasta atitudine,aceasta "bataie de joc"a fiintei noastre,cand o simpla dorinta de prietenie si de umplere a singuratatii,ne poate transforma cu atata usurinta in animale fara discernamant si fara sa ne mai pese de imboldul initial de-a creea ceea ce poate fi atat de frumos..prietenia.Si,bine-nteles,prietenia nici nu apuca sa se mai formeze si dispare inainte de a se intrupa din consideratie omeneasca,din respect si nevoia unui atasament atat de uman.
Este adevarat,unele relatii rezista...doar unele,dar cele mai multe sunt sortite esecului,tocmai datorita neinfranarii si personalitatii slabe a fiecaruia dintre parteneri.Este,totusi,strigator la cer cum au ajuns oamenii sa se vanda pentru o clipa de altceva,pentru o relatie noua,pentru un fantastic inchipuit si stins cu aceiasi ardoare de realitatea noastra inconjuratoare,atat de rece,nesigura si de neserioasa.
Poate ca lumea s-a schimbat,poate ca viata s-a schimbat si oamenii neimpliniti si derutati din ea,dar tare imi este dor de perioada in care astefpat cu inflacarare o scrisoare in posta,un semn de dor si de consideratie,tare imi este doar de bunul simt al omului,de rabdarea si pasiunea cu care isi cladea drum spre acest atasament deloc banal,de multitudinea de sentiment si farmec care poseda fiinta umana mult timp,un infinit de clipe care tindea sfios si atat de frumos spre o potentiala viata intima,plamadita cu truda si intelegere.
Asta e!Vremurile isi cer tributul odata cu tehnologia,nepasarea si comoditatea cu care ne bombardeaza intr-un mod atat de intens fizic si psihologic.
Vechi 26.01.2009, 20:47:37
asmosis asmosis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.01.2009
Locație: Romania
Implicit

a) Calculatorul ca un viciu(drog):-dureri de cap
-probleme de sanatate(coloana vertebrala,ochii etc)
-dependenta de jocuri
-limbaj vulgar pe messagerie si forumuri
-continut pentru adulti la care au acces copii
-copilarie furata(inchide ca dupa gratii anii si
amintirile din copilarie)
-piratarea media(contrafacera muzici,filmelor etc)
-lipsa de cultura(nu mai mergem la spectacole de
teatru,opera,muzica etc)
-lipsa de lectura(numai citim si numai mergem
la biblioteca)
-o mare din timpul nostru se iroseste in fata calculatorului
fara a mai vedea frumusetea mediului ce ne inconjoara
-obligativitatea lucrului cu calculatorul(la servicu)
-etc
In primul rand, am impresia ca majoritatea vorbesc fara sa cunoasca despre ce vorbesc. Calculatorul nu iti da dureri de cap si nici nu provoaca dependenta de jocuri. Calculatorul nu este responsabil pentru limbajul vulgar. CALCULATORUL nu iti da acces la continut pentru adulti, tu iti dai singur acces. Calculatorul nu iti fura copilaria. "Piratarea media"-nu calculatorul este responsabil pentru asa ceva. Lipsa de cultura? Vai de mine, wikipedia cred ca e un + mare plus diferite radiouri de muzica clasica. Nu mai mergem la spectacole? Hopaa, de unde stii tu ca "nu mai mergem la spectacole"? Esti vecin cu mine sa stii tot ce fac? Nu citim? Nu mai mergem la biblioteca? Cum de vorbesti tu in numele tuturor. Eu zic ca citesc, uite...citesc PDF-uri...Timpul nu se iroseste in fata calculatorului. Depinde doar de tine ce faci si cum faci. Va rog nu mai aruncati cu noroi in cea mai mare inventie a tuturor timpurilor. Nu mai generalizati, nu mai aberati, nu mai vorbiti in numele altora. Va multumesc!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necesar pentru o casatorie sfanta - sfaturi freehugs Generalitati 5 28.02.2012 20:01:13
Feminismul-un rau necesar? maria-luisa Generalitati 187 08.02.2010 16:26:11
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04