Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2009, 20:57:06
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
dar intrebarea nu e bine pusa in cazul de fata...
ma refer la intrebarea care da titlul topicului, care mie mi se pare pusa in bataie de joc. ca si intrebarile adresate "userilor" ulterior.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2009, 21:11:06
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

Nu exista ateu 100% ci doar oameni care nu sunt siguri in ceea ce cred. Deci o intrebare nu e niciodata hotarata. Poate fi o intrebare pusa in bataie de joc, important e sa primeasca un raspuns bun. Un raspuns bun pentru un ateu e o sansa de mantuire pentru sufletul lui. Poate in momentul de fata un raspuns bun nu il ajuta cu nimic, dar important e sa fie acolo pentru ca Dumnezeu nu doarme ci in continuu ne lasa cate o dovada ca e langa noi indiferent de cat suntem de credinciosi. Dumnezeu ii ofera o sansa fiecaruia sa se pocaiasca. E important ca omul atunci cand se intoarce la Dumnezeu sa gaseasca oameni care sa ii raspunda la toate intrebarile, ca sa-si poata face putina curatenie intre idei.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 18:20:10
Anca-Miha
Guest

Implicit Schimonahia NILA

Despre importanța rugăciunii, ea spunea așa:

- Lumea se ține cu rugăciunea. Dacă măcar o oră va înceta rugăciunea, și lumea va mai înceta să existe. Și mai ales este nevoie de rugăciunea de noapte. Ea îi este plăcută lui Dumnezeu mai mult decât celelalte.

- Cea mai mare și mai grea nevoință este a te ruga pentru oameni. Trebuie să fii răbdător, să te rogi, să te nevoiești, fără a te lăsa influențat de ceva, oricât ai fi de certat și bârfit. Există bârfire din stânga, de la cel viclean, dar există și din dreapta - de la cei apropiați. Ambele sunt grele, dar sunt folositoare și chiar necesare. Toate cele ce ni se trimit trebuie să le împlinim înaintea Ochiului lui Dumnezeu, cu gândul la Maica Domnului, cu inima spre Dumnezeu. Nu e nevoie de nevoință exterioară, ci, mai mult ca orice, de curățirea inimii. Să nu-ți permiți niciun fel de viclenie, să fii deschis cu oamenii. Și să nu-ți închipui nimic despre tine.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 21:43:09
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
ma refer la intrebarea care da titlul topicului, care mie mi se pare pusa in bataie de joc. ca si intrebarile adresate "userilor" ulterior.
Nu-i nimic, Mirela. Intreband, va afla si cat de importanta e rugaciunea, si ca nu se roaga destul.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 01:35:24
Anca-Miha
Guest

Implicit

Nu cat sa ma rog; ci cum sa ma rog si cand sa ma rog.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 05:04:45
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izvoran Vezi mesajul
Am si eu o umila intrebare la adresa userilor de aici: cum se cuantizeaza rugaciunile in fata lui dumnezeu? Altfel spus, cum decide dumnezeu cate rugaciuni sunt necesare pentru a realiza ceva? Cum actioneaza odata ce numarul/intensitatea rugaciunilor a atins nivelul dorit?

Rugaciunea este ceva relativ, in functie de ceea ce simti tu personal.
In general o persoana care se roaga, se roaga pentru ca mintea sa a venit in contact cu Divinitatea, si gaseste ca dupa rugaciune este mult mai linistit sufleteste si mult mai multumit, iar pentru el/ea lucrurile devin mai simple.
Adica: unele probleme sint intr-devar minore, si fara importanta cind te rogi, dar devin intense is iti preocupa mintea toata ziua asa incit la rugaciune nu te mai gindesti, incerci sa faci totul de unul/una singur/a. Raspunsul este: cu cit te rogi mai mult, cu atit devii mai linistit, fata ta va deveni senina, desi vei avea probleme nenumarate. Iti vei gasi pacea interioara.
Ti se va parea un fleac, ceva de ras, cind cineva va incerca sa rida de tine, pentru ca acea persoana nu-si da seama ce este in sufletul tau.

Roaga-te treptat, dac niciodta nu te-ai rugat, sau daca nu esti obisnuit cu rugaciunea, deoarece sint mai de pret "cei doi bani ai vaduvei, decit toata bogatia bogatului".

Chiar si o fraza, pe care tu o simti, spusa din suflet iti va aduce mantuirea.
Iisus Hristos nu a venit pentru cei sanatosi, ci pentru cei bolnavi.
Vechi 09.03.2009, 18:05:57
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izvoran Vezi mesajul
Am si eu o umila intrebare la adresa userilor de aici: cum se cuantizeaza rugaciunile in fata lui dumnezeu? Altfel spus, cum decide dumnezeu cate rugaciuni sunt necesare pentru a realiza ceva? Cum actioneaza odata ce numarul/intensitatea rugaciunilor a atins nivelul dorit?
Cred ca atunci cand ne familiarizam cu Dumnezeu si-L intelegem ca pe Cel dorit, vom intelege ca ne dorim ca relatia cu El sa fie cat mai deasa, sa nu se incheie. Parintele Rafael Noica spunea ca doi indragostiti nu conditioneaza iubirea de timp si spatiu, nu se iubesc doar in timpul intalnirii.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 21:54:58
Anca-Miha
Guest

Implicit arhim. Teofil PĂRĂIAN, Despre rugăciune

De ce trebuie să citim rugăciunile? Nu ar trebui să vorbim cu Dumnezeu cu gândurile noastre, așa cum sunt ele?

Încercați să vorbiți cu Dumnezeu cu gândurile voastre și o să vedeți că nu le veți putea ridica la măsurile la care sunt rugăciunile pe care le citim. În ce măsură mă pot identifica cu niște rugăciuni care au fost compuse de alții? În măsura în care câștigi și tu sentimentele altora.

De exemplu, „Domnul este păstorul meu“ - Psalmul 22 - socotesc că e o rugăciune pe care parcă aș fi făcut-o eu. Sunt altele cu care nu mă potrivesc foarte bine, dar, în orice caz, noi putem să ne cercetăm sentimentele și să ni le îndreptăm, să ni le apropiem de ceea ce aduc în noi ideile respective. Evagrie Ponticul spune că rugăciunea este „vorbirea minții cu Dumnezeu“, nu repetarea mecanică a unei formule de rugăciune. Când recităm rugăciuni nu ne rugăm, ne rugăm atunci când ceea ce spunem simțim, când ceea ce spunem ne impropriem.

Cine este în sfera recitărilor nu se roagă, ci doar spune rugăciuni, iar cel care vorbește cu Dumnezeu prin cuvintele rugăciunii acela se roagă. Întâi este rugăciunea cu cuvântul, rugăciunea gurii, apoi vine rugăciunea minții, când cele ce le rostim cu gura le înțelegem și cu mintea, rugăciunea minții putând fi detașată de rugăciunea gurii, fiind mai înaintată decât rugăciunea gurii; rămâne la nivelul gândului, dar la nivelul gândului prin cuvinte, pentru că rugăciunea este prin cuvinte chiar când nu spunem cuvinte cu gura, când spunem cuvinte cu gândul, cuvinte pe care le-am putea spune și cu cuvântul vorbit. Și există o rugăciune a inimii, care este rugăciunea deplină, rugăciunea în care nu se roagă numai gura, nu se roagă numai mintea, ci se roagă și inima, adică omul întreg se roagă, la idei adăugând și simțirea. Aceasta este, de fapt, rugăciunea inimii - când inima se roagă împreună cu mintea, când între inimă și minte se face o legătură în așa fel încât omul întreg se roagă, adăugând la idei sentimente.

Cum sporești în relația ta cu Dumnezeu prin rugăciunea din biserică și cum sporești în relația cu Dumnezeu prin rugăciunea făcută acasă? Care este diferența și echilibrul dintre ele?

Într-un fel nu este nici o diferență, pentru că tot rugăciune e și acasă și la biserică! Ceea ce faci în biserică faci organizat și împreună cu alții, faci într-un loc consacrat, într-un loc sfințit anume pentru Dumnezeu. Se recomandă că atunci când e slujbă la biserică și când poți fi la biserică, să fii la slujbă, pentru că pentru rugăciunea particulară găsești și altă vreme, când nu este slujbă la biserică. Mă gândesc în special la Sfânta Liturghie. Taină rugăciunii este să te rogi în taină. Cea mai mare jertfă și rugăciune posibilă pe pământ este Sfânta Liturghie. Nu locul, ci calitatea rugăciunii este ceea ce se caută.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 14:12:11
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Iata ce spune Parintele Cleopa:
http://www.youtube.com/watch?v=I3RwPwvh8uA
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 15:01:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu stiu de ce apar astfel de intrebari: "cat sa ne rugam?" Nu-i exlus ca peste cateva zile sa ne intrebam: "cat trebuie sa stau cu propriul meu copil?", "cat timp sa-mi petrec cu sotia?" ....

Eu fie ca spun o rugaciune, fie ca spun mai multe, niciodata nu-mi pun problema timpului la rugaciune. Ma bucur ca vorbesc cu Dumnezeu. A te intreba "a fost de ajuns cat m-am rugat?", echivaleaza cu a te intreba "a fost de ajuns Doamne cat am stat cu tine?" Iar ultima intrebare da dovada de absenta a lui Dumnezeu in rugaciune.
Reply With Quote
Răspunde