![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu stie e bine sa ceri sfat de la un preot ca se poate sa o salvezi pe acea fata (din iad) si sa o aduci la credinta drept maritoare.
Dar asta numai Duhul Sfant stie si Dansul o sa iti raspunda prin preot. De aceea mergi fratia ta la un preot si cere sfat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
De ce? Este de ajuns pacatul curviei ca sa fii dat afara din cultul penticostal?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ciudată chestie, că eu am auzit de un caz în care un ortodox și o penticostală s-au căsătorit, iar el s-a converitit la cultul penicostal deabea după vreo 20 de ani.
Familia ei riscă vreo sancțiune? |
|
||||
|
||||
![]()
Dragul meu, e de ajuns sa fie vazuta cu umbla cu un "ratacit, un om de lume". Nu va avea timp sa ajunga sa curveasca. Crede-ma, stiu un caz real.
|
|||
|
|||
![]()
Penticostalelor le stă în fire să fie timide? Toate sunt forțate să poarte fuste lungi sau se pot îmbrăca modern (colega mea se îmbracă modern).
|
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de comunitatea din care face parte. Nu cred ca este o regula generala.
S-ar putea sa accepte faptul ca un ortodox nu se converteste (momentan) la ei atat timp cat si ea ramane acolo, in ideea ca-l vor convinge in timp sa treaca la ei. Sfanta Scriptura spune ca atunci cand un credincios (autentic) este deja casatorit cu o necredincioasa sau cineva de alta credinta, casatoria este in regula. Adica cel credincios s-a convertit DUPA casatorie. Nu este la fel si daca cel credincios se casatoreste cu cineva de alta credinta, pentru ca deja vorbim de o alegere constienta, si e una gresita! " Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?" (2Cor 6:14) O astfel de relatie nu este in regula si nu are binecuvantarea lui Dumnezeu, din punct de vedere crestin este practic similara cu concubinajul. Dar probabil ca asta te intereseaza mai putin, tie pur si simplu iti place de ea si probabil in timp ai lua in considerare si varianta cu schimbarea confesiunii tale, nu-i asa? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am de gând să-mi schimb cultul.
Dacă printr-o minune vom ajunge pe viitor să ne căsătorim, nu cred că ne vom putea căsători religios... ci decât civil. Fiecare va rămâne la cultul lui. Problema nu va fi că noi nu ne vom căsători religios, ci în ce cult vor fi botezați copii noștrii. Eu voi dori să fie botezați în cultul ortodox, ea va dori să fie botezați în cultul penticostal. Eu, mai liberal de felul meu am să le las libertatea de alege, dar penticostalii vor sări în sus dacă chiar și unul dintre ei va dori să fie botezat conform cultului ortodox! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fie si peste 20 de ani. Un credincios care chiar isi traieste credinta si nu doar face parte formal dintr-un "cult" n-ar incheia o casatorie fara binecuvantarea lui Dumnezeu care se da prin slujba cununiei. Dar tu probabil o consideri doar un ritual formal, de ochii lumii care poate foarte bine lipsi. Probabil ca te consideri suficient de puternic sa iesi la capat cu o relatie in care Dumnezeu nu este prezent decat formal dar crede-ma ca nu este asa. La un moment dat o sa-ti para rau si nu se stie daca o sa mai ai si ocazia de a indrepta ceva. Si cele mai mari pedepse care vin in locurile unde n-a fost dreapta socoteala vin prin copii pentru ca ei mostenesc nechibzuinta si consecintele pacatelor parintilor. In ceea ce ii priveste pe neoprotestanti, intr-adevar, dau dovada de mai mult zel decat ortodocsii nostri atunci cand trebuie sa traga spuza pe turta lor.. |
|
|||
|
|||
![]()
Azi am concluzionat: nu am nicio șansă. Debea mă salută (și asta o face doar uneori), așa că dacă nici măcar nu mă salută, ce șanse să am.
Dacă se poate, rog un moderator să facă acest topic dispărut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
O colega de-a noastra de forum... | dorinastoica14 | Umanitare | 20 | 17.06.2011 21:19:11 |
Pentru o colega deosebita Anica | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 01.04.2011 04:09:15 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
|