Botezul acelasi peste tot?
Am o mare nelamurire cu privire la oficierea corecta si canonica a botezului,ma refer aici la botezul unui adult greco-catolic,care doreste sa intre in biserica ortodoxa.Eu locuiesc de ceva timp in Germania aici,avem posibilitatea sa participam la sf. liturghie intr-o biserica greco-catolica,o slujba modificata cu puternic iz ecumenist.Ma rog asta e alta discutie,am vorbit cu preotul paroh pentru botezul prietenei mele care doreste sa renunte la religia greco-catolica si sa se boteze la ortodocsi,mare mi-a fost mirarea cand preotul mi-a spus ca vrea sa faca cu intreita afundare si ca o scufunda intrun butoi la el acasa.Pana aici sa zicem ca e ok,mai departe intrece orice inchipuire,i-a cerut prietenei sa se dezbrace complet in pielea goala ca cica asa e normal.
Intrebare:Cine poate sa-mi spuna daca e canonic si normal din punct de vedere ortodox sa botezi un om matur si femeie pedeasupra dezbracat complet?
P.S.Ca o completare,preotul ortodox este ieromonah,deci calugar!?!Din cate stiu calugarii fug de vederea femeilor da sa le vada si dezbracate?!? Voi ce ziceti?
|