Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2009, 13:06:55
caesar caesar is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2008
Locație: Galati
Exclamation Botezul acelasi peste tot?

Am o mare nelamurire cu privire la oficierea corecta si canonica a botezului,ma refer aici la botezul unui adult greco-catolic,care doreste sa intre in biserica ortodoxa.Eu locuiesc de ceva timp in Germania aici,avem posibilitatea sa participam la sf. liturghie intr-o biserica greco-catolica,o slujba modificata cu puternic iz ecumenist.Ma rog asta e alta discutie,am vorbit cu preotul paroh pentru botezul prietenei mele care doreste sa renunte la religia greco-catolica si sa se boteze la ortodocsi,mare mi-a fost mirarea cand preotul mi-a spus ca vrea sa faca cu intreita afundare si ca o scufunda intrun butoi la el acasa.Pana aici sa zicem ca e ok,mai departe intrece orice inchipuire,i-a cerut prietenei sa se dezbrace complet in pielea goala ca cica asa e normal.
Intrebare:Cine poate sa-mi spuna daca e canonic si normal din punct de vedere ortodox sa botezi un om matur si femeie pedeasupra dezbracat complet?
P.S.Ca o completare,preotul ortodox este ieromonah,deci calugar!?!Din cate stiu calugarii fug de vederea femeilor da sa le vada si dezbracate?!? Voi ce ziceti?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mi s-a spus ca voi muri peste 3 ani... pacatoasa Vrajitoria 215 30.12.2017 22:11:59
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
File de peste cu rosii tanty12 Intrebari utilizatori 2 13.03.2010 01:47:15
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + cristiboss56 Pocainta 0 26.01.2009 18:46:57
Acelasi Duh Sfint NiCcoleta Generalitati 4 26.11.2007 17:40:10