Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2009, 10:55:10
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt mult prea multe semne ca Sfarsitul e aproape.Parerea mea e ca in 10 ani e posibil sa vina Mantuitorul.Cele zise in Apocalipsa sunt toate implinite mai putin venirea Antihristului.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 11:24:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Mi-a spus cineva care a citit "Apostazie si anticrist" ca atunci cand sf.parinti si preotii vor parasi manastirile si se vor retrage in munti mai avem de asteptat 3 ani si jumatate.
Dar ce ne facem ca avem parinti bolnavi ,batrani ,neputinciosi?
Nu mai spun de copii.
La manastiri in Moldova deja parintii au avertizat ca va veni o zi in care nu ii vom mai gasi.
Eu nu cred ca preotii vor mai sluji cand vor fi obligati sa aiba buletine cu cip ,deci si ei vor pleca.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 11:53:34
adorcrysti
Guest

Implicit

Nu e dat noua sa cunoastem cele tainuite de Domnul.Noi e bine a ne ingriji de sufletele noastre.Daca Dumnezeu binevoieste a ne descoperi noua cate ceva cu atat mai mult trebuie sa priveghem.

Iată mirele vine în miezul nopții și fericită este sluga pe care o va afla priveghind; iară nevrednic este iarăși pe carele va afla lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul să nu te îngreuiezi, ca să nu te dai morții, și afară de împărăție să te încui. Ci te deșteaptă strigând: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeule; pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu,miluiește-ne pe noi.

Tâlcuire de părintele Teofil Părăian

În Marțea Săptămânii celei Mari am făcut pomenire, tot îndrumați de Sfânta noastră Biserică, despre pilda celor zece fecioare, deci despre fecioarele înțelepte și despre fecioarele neînțelepte. Este o pildă spusă de Domnul Hristos și pe care Sfânta noastră Biserică ne-o pune în fata conștiinței în Marțea cea Mare. Și noi, parcurgând Săptămâna Sfintelor Pătimiri, am pomenit marți pilda cu cele zece fecioare și pe cele zece fecioare, luând aminte și prin textele liturgice din ziua respectivă la cele cinci fecioare înțelepte, care au avut untdelemn în candelele lor și care l-au întâmpinat pe Mirele care este Domnul Hristos, au intrat cu el în cămara nunții și s-au bucurat de ospățul mirelui, în timp ce celelalte cinci fecioare nu s-au putut bucura de întâlnirea cu Mirele pentru că au mers să-și cumpere untdelemn pentru candelele lor. Această pildă, Domnul Hristos ne-o pune în fată ca să ne gândim la faptul că trebuie să fim întotdeauna pregătiți prin fapte bune pentru întâmpinarea Mirelui ceresc, să fim alcătuiți prin faptele noastre cele bune ca să putem lua parte la ospățul cel veșnic. Domnul Hristos ne îndeamnă la priveghere, concluzia pildei fiind: privegheați și vă rugați că nu știți cînd vine Fiul Omului (Mt. 25, 13). Deci, Sfânta noastră Biserică ne învață în fiecare zi de marți din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, ne-a învățat și în această săptămână în ziua de marți, să fim cu luare aminte la noi înșine, la datoriile noastre, să așteptăm pe mirele ceresc cu inimă iubitoare și cu fapte bune, ca și întru aceasta să se preamărească Tatăl nostru cel din ceruri.

IATA, MIRELE VINE IN MIEZUL NOPTII
http://www.youtube.com/watch?v=w-AjsL203gg

Post usor si cu folos duhovnicesc!
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 12:00:12
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Asa este ,trebuie sa ne intarim in credinta si sa ne rugam cat mai mult.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 13:14:24
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Thumbs down vine sfirsitul lumii?

si daca vine sfirsitul lumii oare nu trebuie sa acceptam voia lui dumnezeu.oricum ce se v-a intimpla scrie la carte asa ca nu avem de ce ne speria.doar sa ne mai indreptam cit se mai poate restul sr v-a ocupa dumnezeu cu fiecare din noi.si ne v-a judeca pe fiecare dupa fapte.facase voia lui.sfatul meu este sa mergem cit mai des la biserica sa ne spovedim si sa ne impartasim.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 14:26:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adorcrysti Vezi mesajul
Nu e dat noua sa cunoastem cele tainuite de Domnul.Noi e bine a ne ingriji de sufletele noastre.Daca Dumnezeu binevoieste a ne descoperi noua cate ceva cu atat mai mult trebuie sa priveghem.
Nimeni nu stie cu exactitate cand va fi sfarsitul raului din lume, insa putem banui cu aproximatie dupa semnele proorocite pentru acele vremuri. Sa deschidem bine ochii si sa nu fim ignoranti la ceea ce vedem la televizor sau prin ziare.

Si mai este bine de stiut acel verset interesant care ne spune ca:

"Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu.
Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea." Luca 21, 31-32

Deci toate semnele se vor implini in ochii aceleiasi generatii, nu se vor intinde pe parcursul catorva secole. Unii socot ca primul semn a fost in anul reinfiintarii statului Israel, ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 14:26:47
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Cred ca trebuie sa ne preocupe mai mult sfarsitul nostru, daca suntem pregatiti sa intampinam moartea peste o clipa. Biserica Ortodoxa vorbeste despre o eshatologie universala, dar nu o desparte de eshatologia particulara.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 14:53:45
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu cred ca am scris destul de clar sa se inteleaga ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina sfarsitul lumii.

Da cine crede ca Dumnezeu a creat pe unii oameni sa se mantuiasca si pe altii ca sa se piarda?
"Cu voie nu voiesc moartea pacatosului ci sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa fie viu".
"Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulți frati".
Care om nu e creat dupa chipul Domnului nostru Iisus Hristos?
Care?
E vreunul sa nu aiba suflet?
Nu reiese de aci oare ca Dumnezeu i-a prestiut pe toti oamenii spre mantuire?(ca toti se pot mantui adica).Ba clar reiese.
Normal ca pe toti i-a creat Dumnezeu dupa chipul Fiului sau.
Da cine crede ca Dumnezeu a creat lumea pentru ca apoi sa o distruga?

Conform Sfantului Ioan Gura de Aur nu exista soarta.
(cine crede in soarta oare de ce merge la Sfanta Biserica?Nu mergem acolo sa primim de la Dumnezeu "ruperea zapisului pacatelor noastre" si sa fim toti mantuiti?)
Sau cine zice ca Dumnezeu tine lumea pana se completeaza numarul ingerilor cazuti si ca de aci rezulta ca e numar finit de oameni care se pot mantui?
Eu nu stiu dar raspundeti-mi la acesta:
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu locul carui inger l-a luat?
Caci Sfantul Arhanghel Gavriil este mai marele ostilor ingeresti si inainte de caderea ingerilor si dupa.
(Satana era "intaistatorul cetei terestre" cum arata Sfantul Ioan Damaschinul. Nu era arhanghel era heruvim.Arhanghelii sunt ceata arhanghelilor care sunt una din cetele de jos ingeresti si arhanghelii adica arh-angheli mai mari ingerilor,cum sunt sfintii arhangheli Gavriil,Mihail ; unii zic ca sunt in numar de sapte dupa numarul darurilor Duhului Sfant.).
Sau Sfantul Ioan Botezatorul?
Este normal ca Dumnezeu vrea cati mai multi oameni sa se mantuiasca si sa mosteneasca bucuria cea vesnica.
Se stie ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu a fost inaltata mai presus de toti ingerii si Sfantul Ioan Botezatorul la fel.

Normal ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina Sfarsitul lumii e voia Satanei si a dracilor sai.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 14:55:51
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Si mie mi se pare ridicol cand oamenii isi pun astfel de probleme din doua motive:
1.Sfarsitul existentei aici poate fi si in urmatoarea secunda,pentru ca ceasul mortii numai Dumnezeu il stie.
2.Daca oamenii vad ca planeta se deterioreaza datorita lor,fauna,flora si noi toti avem de suferit,de ce nu isi pun problema sa faca ceva?La ce i-ar ajuta sa stie cand e sfarsitul lumii,cand pana la urma sfarsitul acestui dar de la Dumnezeu,Terra,il produc chiar ei prin lacomia nesfarsita si inconstienta,gadilandu-se in ego ca pamantul le-a fost dat de Cel de Sus spre stapanire.
Da,a fost dat spre stapanire,dar nu spre batjocura,nu spre distrugere.
Asa ca,inca o data:nu vad la ce ii ajuta ca stiu cand ar fi acest sfarsit,pentru ca oricum privesc impasibili,ca sa nu zic intr-un mod stupid la ce se petrece.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 15:57:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Sfarsitul lumii inseamna sfarsitul raului din lume, asa ca este voia lui Dumnezeu ca raul sa fie izolat de bine la Apocalipsa. Deci sa nu intelegem Apocalipsa ca distrugerea Pamantului sau a Universului, ci tranfigurarea Creatiei la conditia dintai, necorupta de rau.

Insa atunci, in preajma intronarii lui Antihrist, crestinii care vor refuza sa i se supuna vor fi prigoniti, torturati si chinuiti cum nu s-a mai intamplat vreodata; raul demonic va face o ultima sfortare de a-i pierde pe oameni si de asta e indicat sa luam aminte la semnele vremurilor, ca sa nu cadem in capcane si sa zicem ca n-am stiut sau ca nu ne-am asteptat sa fie chiar asa...

Destin in crestinism?! Glumesti... :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
ziceati ca nu vine sfarsitul lumii? annajanette Generalitati 43 07.06.2010 23:48:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57