Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2012, 14:48:56
grigoras gherase grigoras gherase is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Da, putem continua la nesfirsit! Fiecare vede doar ce vrea sa vada, sau e capabil sa vada!
Intr-un fel este corecta concluzia dta,dar nu rezolva cu nimic problema:ramane ca in tren.
Intamplator am cunoscut,mai mult sau mai putin,cate ceva din preceptele catorva denominatiuni.I-am ascultat cu multa atentie pe fiecare,pe cat am putut si m-am priceput si,aproape ca imi venea sa dau dreptate fiecaruia.Penticostali si adventisti am avut si am si infamilia mea mai largita.Unii dintre ei sunt dedicati,altii sunt,motivat-interesati,altii de amandoua,altii sunt acolo si nu prea sunt convinsi de ce sunt acolo.Putini insa stiu cum s-a nascut biserica lor,dar marea lor majoritate provin din Bisericile catolice si ortodoxe.Sa-i mai intrebi de adevarata motivatie pentru care s-a produs divizarea,ar fi mult prea mult.Ar putea spune cineva:ei si cei cu asta?Crede omul in Dumnezeu? Daca DA ce importanta mai au amanuntele?Eu zic cum ca sunt foarte importante amanuntele,ele,intrunite compun temelia credintei mele si nu spusele cuiva despre care eu nu am habar.Fara a cunoaste tu insuti,temeinic,aceste amanunte tot ce construiesti se naruie rapid.
Am comparat ritualul liturgic ortodox cu cel catolic,cu cel penticostal,cu cel adventist,am ascultat si explicatiile unor iehovisti si am inteles ca cel ortodox este cel care m-a convins in proportie de suta la suta!
Nimic nu-mi atinge inima precum Sf.Liturghie din biserica botezului meu,cea ortodoxa!
De cand am pasit hotarat pe aceasta cale,viata mea s-a schimbat radical,starea mea in toate planurile s-a imbunatatit intr-o masura greu de spus.
Probabil ca si ceilalti vor sustine acelasi lucru in ceea ce priveste credinta lor.Cel ce cerceteaza inima si rarunchii va hotara cine a facut bine si cine nu,sau poate ca toti,dar mai greu de crezut pentru ca adevarul nu poate fi precum nisipul in Saharaci unul singur!
Domnul sa ne lumineze in credinta noastra pentru a-Lastepta cu bucurie si nu cu teama!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2010, 14:10:29
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalinabalhui Vezi mesajul
Care sunt cauzele si urmarile reformei protestante?
Nu exista reforma la nivel instututional, cel putin asa cred eu. Reforma aceasta trebuie sa aiba loc la nivel de persoana, eu asa vad din lucrarea Mantuitorului. Ca o biserica sau alta vrea sa urmeze inavatatura mai indeaprope e foarte frumos, e necesar, insa adevarata reforma trebuie sa aiba loc cu "mine". Asa i-a zis Domnul lui Nicodim, un om de o moralitate exemplara in neamul lui, un om deosebit, dar caruia stim ca Mantuitorul i-a zis ca trebuie sa-si schimbe mentalitatea, sa se nasca din nou, sa nu mai creada ca lucrarea mainilor lui ii va da mantuirea ci ceea ce a facut Dumnezeu prin Fiul Sau.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 21:15:14
user11 user11 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit Sola

Exista totusi si cele cinci SOLA

Sola gratia
Sola fide
Sola scriptura
Solus Christus
Soli Deo Gloria
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 19:35:37
bogojica bogojica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.03.2010
Implicit Carti < ratacire baptista si penticostala>

PRIN ASOCIATIA ASTRADOM SE POATE OBTINE CARTEA < RATACIRE PENTICOSTALA> SI <RATACIRE BAPTISTA> UNDE SE EXPLICA MAI PE LARG DESPRE ACEASTA RATACIRE A OAMENILOR / DOAMNE AJUTA SA SE INTOARCA CATI MAI MULTI LA CREDINTA ADEVARATA CEA ORTODOXA.

ASOCAITIA ASTRADROM
http://astradrom-filiala-bihor.blogs...-baptista.html
“Rătăcirea baptistă”
O nouă apariție editorială
De curând a ieșit de sub tipar o nouă carte de apologetică ortodoxă „Rătăcirea baptistă” – 96 pagini.
Cartea cuprinde informații legate de apariția sectei baptiste în lume și în România, combate teoriile dogmatice și cultice greșite ale acestei grupări religioase despre Botez, Împărtășanie, cinstirea sfinților, a icoanelor, a Maicii Domnului etc.
De asemenea sunt prezentate greșelile de traducere din bibliile sectare în mod special a traducerii lui Dumitru Cornilescu.
Din cuprinsul ei amintim capitolele: „Baptismul. Istorie și credință”, „Sola Scriptura. Autoritate și deviații”, „Mântuirea doar prin credință”, „Despre Botez și Euharistie”, „Deformarea Scripturii”...
Autorii: ieromonahul Visarion Moldoveanu, Bogdan Mateciuc și Mihai Oară.
Referenți de specialitate: prof. Fabian Seiche (teolog) și drd. Maria Cătălina Muraru.
Prezenta ediție, îngrijită de ASTRADROM, a apărut anul acesta la editura Babel. Este a doua carte apărută în colecția „rătăciri sectare”. Prima a apărut la editura Vicovia în urmă cu un an: „Rătăcirea penticostală” al cărei autor este ierom. Visarion Moldoveanu. În ambele lucrări sunt combătute ereziile și inovațiile cultice ale celor două secte.
Difuzarea se face prin ASTRADROM: astradrom@yahoo.com
Telefon: 0764.358411, 0768.893303, 0737.648249, 0743.856964;
Prețul de difuzare: 3 lei/buc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblia protestanta sau Bibila ''Cornilescu'' Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 22 13.03.2015 17:43:49
Sinod pentru reforma BC posibil?! mihaiB Biserica Romano-Catolica 8 27.09.2012 14:32:03
Casa protestanta nicolae_nicolae Biserici Protestante 51 27.06.2010 19:39:55