Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2009, 21:09:26
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ba, sa stii ca bani iti trebuie, in primul rand ca sa faci bine cuiva, sa ajuti un nevoias, sa faci milostenie.

Oare cati care au bani pun in prim plan ajutorarea nevoiasilor?? Daca ar fi asa, cand se fac strangeri de bani pentru copilasi care au o boala grava si nevoie urgenta de zeci de mii de euro pentru a putea fi operati, imediat s-ar strange acei bani...dac-ar fi asa, s-ar auzi mai des ca s-a infiintat un nou azil de batrani in localitatea X decat ca se distrug Y hectare de spatiu verde pentru a fi construit nu stiu ce centru comercial, bloc bla bla...
Cunosc persoane care pun inaintea a orice banul si chiar cred ca fara el omul nu poate exista.
Ce-o fi atat de greu de inteles ca atunci cand mori nu iei nimic din ce ai adunat pe acest pamanat, ba chiar poti pierde tot intr-o secunda ?! si deci nici nu are sens sa faci din agonisirea de averi un scop in viata!
Vechi 26.04.2009, 21:20:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
Oare cati care au bani pun in prim plan ajutorarea nevoiasilor?? Daca ar fi asa, cand se fac strangeri de bani pentru copilasi care au o boala grava si nevoie urgenta de zeci de mii de euro pentru a putea fi operati, imediat s-ar strange acei bani...dac-ar fi asa, s-ar auzi mai des ca s-a infiintat un nou azil de batrani in localitatea X decat ca se distrug Y hectare de spatiu verde pentru a fi construit nu stiu ce centru comercial, bloc bla bla...
Cunosc persoane care pun inaintea a orice banul si chiar cred ca fara el omul nu poate exista.
Ce-o fi atat de greu de inteles ca atunci cand mori nu iei nimic din ce ai adunat pe acest pamanat, ba chiar poti pierde tot intr-o secunda ?! si deci nici nu are sens sa faci din agonisirea de averi un scop in viata!
Așa este, foarte bine ai pus punctul pe I. De aceea spuneam ceva mai sus, că de am participa săptămânal la o înmormântare, indiferent la cine și unde, poate am trăi mult mai cu picioarele pe pământ, realizând nimicimea noastră.
Vechi 26.04.2009, 21:37:57
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

si ca sa-ti treaca prin minte sa participi la o inmormantare trebuie sa fii constient de faptul ca esti doar un trecator pe pamantul asta Cum spunea parintele Cleopa ? "Care este cea mai mare intelepciune care pazeste pe om de tot pacatul si-l aduce la fericirea vesnica? Sa aiba tot timpul moartea, moartea, moartea in fata lui!! "
Vechi 26.04.2009, 23:23:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Domnul ne poruncește : Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură , ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură ( Matei 6, 19-20) . Dar oare cați înțeleg și aplică în viața de zi cu zi cele scrise aici .
Vechi 01.05.2009, 20:29:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Câteva vorbe înțelepte ale Părintelui Paisie, legate de tema topicului:

Astăzi fiecare caută să răpească locul celuilalt. Însă trebuie să ne punem în situația celuilalt. În felul acesta îl înțelegem mai bine și se crează între noi mai multă pace. . . Trebuie ca omul să se împace mai întâi cu Dumnezeu și apoi să se împace cu sine și cu ceilalți, pentru a se înmulți și a stăpâni binele într-un chip bine plăcut lui Dumnezeu. . . Astăzi răul a întrecut măsura și nedreptatea s-a înmulțit mult. . . Astăzi oamenii s-au schimbat mult. Nici pe părinții lor nu vor să-i mai îngrijească la bătrânețele lor. Urmăresc numai să le ia averile, după care îi bagă în azile de bătrâni. Iar acolo sărmanul bătrân se ofilește singur. . . Comunitatea europeană este statul lui Israil și puține sunt pâinile ei. . . Cei de astăzi se îngrijesc numai de interesul lor. Sunt complet indiferenți pentru binele obștesc, pentru Patrie, pentru Neam. . . Va veni timpul, și atunci îți vei aminti cele pe care ți le-am spus, când chiar și cei care nu cred sau cred puțin își vor schimba părerea și vor accepta că credința ortodoxă este un lucru bun și-l ajută pe om și societatea. . .Mai demult exista "vecinătatea", care îi ajuta pe oameni. Era un sprijin pentru fiecare. Astăzi s-au schimbat lucrurile. Cunosc niște frați care deși trăiau în același bloc, timp de trei ani nu a știut unul de altul. Altceva este cu noi călugării care fugim de cunoscuți și de rude, ca să intrăm în marea familie a lui Dumnezeu și astfel să-i iubim pe toți oamenii. Voi mirenii, trebuie să aveți legături între voi, și mai ales cu rudele voastre pentru a vă ajuta. . .Vezi , animalele nu pot face prea mult rău, pentru că nu le duce mintea ! În timp ce omul, care se îndepărtează de Dumnezeu, face mult rău. Ca acesta al nostru care a învățat contabilitate, iar acum ia meditații de la diavol. Vezi , fiindcă nu au dragoste între ei, se destramă, și astfel răul nu înaintează mult. Dacă cei răi ar avea dragoste între ei, ar face mult rău. . . Astăzi există în lume multă indiferență. Nimeni nu se neliniștește, ci toți au dat-o pe huzur. Și dacă cineva se interesează, o face pentru buzunarul său, iar nu pentru binele în sine. Când omul nu-L iubește pe Dumnezeu, nu-i iubește nici pe părinții săi , nici pe vecini, nici satul său , nici patria lui , pentru că și patria este o familie mare. Un astfel de om este Netrebnic în toate.
Vechi 01.05.2009, 20:48:55
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Vai Cristi, multumesc pentru postare. Gandidu-ma la Parintele Juvenalie Ionascu, am citi aceste randuri cu lacrimi in ochi.
Vechi 01.05.2009, 20:59:01
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Vai Cristi, multumesc pentru postare. Gandidu-ma la Parintele Juvenalie Ionascu, am citi aceste randuri cu lacrimi in ochi.
Să fi binecuvântată ! +
Vechi 01.05.2009, 22:36:21
dorinastoica14
Guest

Implicit

[COLOR=royalblue]"Două lucruri cer eu de la Tine,[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Și să nu mi le iei în nume de rău; [/COLOR]
[COLOR=royalblue]atât cât eu trăiesc,[/COLOR]
[COLOR=royalblue]îndepărtează de la mine deșertăciunea [/COLOR]
[COLOR=royalblue]și minciuna.[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Și nu-mi da bogăție sau sărăcie;[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Rânduiește-mi ce-mi trebuie și-i deajuns[/COLOR]
[COLOR=royalblue]ca nu cumva,săturându-mă să devin[/COLOR]
[COLOR=royalblue]mincinos și să zic:[/COLOR]
[COLOR=royalblue]cine mă vede?[/COLOR]
[COLOR=royalblue]sau sărac fiind să fur,și-n deșert să [/COLOR]
[COLOR=royalblue]jur pe numele lui Dumnezeu!" [/COLOR]
[COLOR=black](din Pildele lui Solomon)[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 00:31:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
[COLOR=royalblue]"Două lucruri cer eu de la Tine,[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Și să nu mi le iei în nume de rău; [/COLOR]
[COLOR=royalblue]atât cât eu trăiesc,[/COLOR]
[COLOR=royalblue]îndepărtează de la mine deșertăciunea [/COLOR]
[COLOR=royalblue]și minciuna.[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Și nu-mi da bogăție sau sărăcie;[/COLOR]
[COLOR=royalblue]Rânduiește-mi ce-mi trebuie și-i deajuns[/COLOR]
[COLOR=royalblue]ca nu cumva,săturându-mă să devin[/COLOR]
[COLOR=royalblue]mincinos și să zic:[/COLOR]
[COLOR=royalblue]cine mă vede?[/COLOR]
[COLOR=royalblue]sau sărac fiind să fur,și-n deșert să [/COLOR]
[COLOR=royalblue]jur pe numele lui Dumnezeu!" [/COLOR]
[COLOR=black](din Pildele lui Solomon)[/COLOR]
[COLOR=Red]Excelenta pilda, ce ar fi potrivita ca o rugaciune , ce ar trebui sa o rostim zilnic fiecare dintr noi . [/COLOR]
Vechi 02.05.2009, 14:01:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

De cele mai multe ori dobândirea bogăției este urmare a încălcării mai multor legi și reguli de aceia oamenii bogați nu sunt adeseori câtuși de puțin fericiți căci bogăția atrage invidia,stresul,schimbarea firii omului care o deține și de cele mai multe ori boala.
Nu spun acestea pentru că am cunoscut această stare ci, o spun din cele ce văd și aud în jurul meu.
Dar a avea un trei decent nu este câtuși de puțin un păcat căci Dumnezeu vrea ca toți oamenii să aibă un acoperiș asupra capului,să aibă ce mânca și ce îmbrăca.Dacă le avem pe acestea avem suficiente motive ca să mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu gândindu-ne că alții nu le au nici pe acestea.
Să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea la toți atât cât ne este de trebuință, iar celor bogați înțelepciune să priceapă că bogăția este bună dacă îți construiești palate în cer.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce e saracie-Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate. hydro314 Generalitati 40 01.11.2012 00:37:47
Saracie vs bogatie impact Generalitati 127 15.02.2012 20:55:44
cum pot scapa de lacomie,zgarcenie? alexya89 Generalitati 34 07.07.2010 16:26:51
Saracie mare! rusumadena Umanitare 0 24.06.2010 12:20:03