Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2009, 23:34:40
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca spune Domnul Hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si El, Hristos, va acoperi greseala Ta???[/SIZE]
[SIZE=4]De ce dar trebuie sa "INVENINATI" lumea cu RAUTATILE VOASTRE???? CE castig aveti din asta???? aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca in ce te va afla moartea in aceea te va judeca Hristos????[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Cum dar INDRAZNITI fara RUSINARE a publica greseala unui IERARH????[/SIZE]
[SIZE=4]In loc sa CERETI "SA NE RUGAM PT IPS.TEODOSIE" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales MANDRIE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Suntem SUB talpa IADULUI inca de acum, daca NU STIM SA IUBIM PE APROAPELE NOSTRU!!!![/SIZE]
[SIZE=4]Daca TATAL UNUIA DINTRE FRATIILE VOASTRE ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? asa e si cu un CONDUCATOR de BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]NU ESTE DREPTATE LA OAMENI, NUMAI LA DUMNEZEU, desi IN OKII NOSTRI VEDEM CUM GRESESTE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]FIE-VA MILA DE SUFLETELE VOASTRE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Iertati-ma, dar TINETI LA CEEA CE ESTE AL ORTODIXIEI SI AL NOSTRU!!!! [/SIZE]
[SIZE=4]VA rog sa ma iertati de Duritate!!! ASA SUNTEM: JALNICI!!!![/SIZE]
adica din ce zici tu, sa ascundem gunoiu sub pres...
Vechi 06.05.2009, 01:02:27
Anca-Miha
Guest

Implicit

Sa nu judecam omul , ci faptele. Drept sa va spun, mie nu mi-ar conveni sa am asa un preot, care isi incepe activitatea cu stangul, platind pentru studiile sale.
Omul cand pacatuieste prima data se uita in stanga, se uita in dreapta; constiinta il mustra; e prevazator. Dar cand ajunge la patima, nu mai sta pe ganduri; actioneaza hotarat, caci poteca acesta a pacatului e mult umblata. Pacat ca pretul constiintei unui om a scazut atat de mult. Alta data era inestimabila; iar altii si-au dat si viata, doar sa si-o pastreze curata.
Dar astea sunt vremurile: unii pierd si talantul pe care il au de la botez.
Vechi 06.05.2009, 11:08:22
caesar caesar is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca spune Domnul Hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si El, Hristos, va acoperi greseala Ta???[/SIZE]
[SIZE=4]De ce dar trebuie sa "INVENINATI" lumea cu RAUTATILE VOASTRE???? CE castig aveti din asta???? aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca in ce te va afla moartea in aceea te va judeca Hristos????[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Cum dar INDRAZNITI fara RUSINARE a publica greseala unui IERARH????[/SIZE]
[SIZE=4]In loc sa CERETI "SA NE RUGAM PT IPS.TEODOSIE" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales MANDRIE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Suntem SUB talpa IADULUI inca de acum, daca NU STIM SA IUBIM PE APROAPELE NOSTRU!!!![/SIZE]
[SIZE=4]Daca TATAL UNUIA DINTRE FRATIILE VOASTRE ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? asa e si cu un CONDUCATOR de BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]NU ESTE DREPTATE LA OAMENI, NUMAI LA DUMNEZEU, desi IN OKII NOSTRI VEDEM CUM GRESESTE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Iertati-ma, dar TINETI LA CEEA CE ESTE AL ORTODIXIEI SI AL NOSTRU!!!! [/SIZE]
Sub falsa ta piosenie se ascunde un om fals,ignorand,orb si surd.Aceste situatii sau intamplat si inainte de '90 dar pe atunci era interzis sa spui asa ceva,tovarasii in haine preotesti au continuat "obiceiurile" si astazi cand se da in vileag lumea e consternata.Sa nu ne fie teama sa spunem adevarul!
Vechi 06.05.2009, 16:42:57
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Sub falsa ta piosenie se ascunde un om fals,ignorand,orb si surd.Aceste situatii sau intamplat si inainte de '90 dar pe atunci era interzis sa spui asa ceva,tovarasii in haine preotesti au continuat "obiceiurile" si astazi cand se da in vileag lumea e consternata.Sa nu ne fie teama sa spunem adevarul!
Doamne, sunt surprinsa cat puteti sa-l judecati de Geo. Mai bine ati incerca sa vedeti ce a vrut sa spuna, sa intrati in profunzimea celor scrise de el, nu doar citind in graba si dupa, postand de amorul artei. Si Inaltul e om, are pacatele dar si virtutile lui, ca si noi. Oare cine suntem noi sa judecam aproapele? V-ati gandit ca poate sunt atatia oameni incepatori in ale credintei, care dupa ac. intamplare s-au smintit? Oare mai e nevoie sa contribuim si noi? Si referitor la ce a spus Geo cu tinutul la ortodoxie si la ce este al nostru, ar trebui sa aprecim ac. cuvinte si sa-i multumim pt. sfat. S-a intamplat ce s-a intamplat, e drept, nu vreau sa comentez in nici un fel, dar hai sa ne punem intrebarea mai intai ce vor spune adventistii, iehovistii, baptistii si altii? In urma cu ceva timp, am vazut-o pe fata pastorului dintr-o localitate,(o doamna de peste 40 ani, cu doi copii), cu o fusta de 20 cm. Cum langa mine era tot o adventista care tocmai incerca sa ma corupa, pt. mine aparitia acelei doamne a fost mana cereasca. M-am prefacut ca nu o cunosc si am intrebat cine este acea femeie cu fusta asa de scurta. Bineinteles ca mi s-a raspuns cine este, dar mi s-a dat si o explicatie:" dar are cizme lungi si ii acopera picioarele". Eu nu spun sa lasam raul, sa ne facem ca nu vedem si nu auzim, dar sa privim si in ograda vecinului. Altii cum stiu sa spele rufele in familie si noi nu? Ne-a cerut noua cineva sfatul? Ne-a pus pe noi sa luam o decizie? Stie cineva si BINELE facut de Inaltul? Spunem doar raul........Daca nu stim toate astea, atunci de ce tot comentam? Sa-i lasam pe cei care au autoritatea sa ia masurile necesare si legale.
Vechi 06.05.2009, 22:17:18
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
Gresesti cumplit Geo. Multa lume stie ca se da spaga la greu pt a prinde o parohie. Si multa lume s-a indepartat de Biserica din aceasta cauza. Si tu spui, ca judecam? A arata care e de fapt adevarul inseamna sa judeci? Nu confunda lucrurile. Din cauza unor astfel de ierarhi a ajuns sa scada credinta in toata tara asta. Eu nu il judec pe IPS Teodosie, ma rog pt el, dar in cazul asta nu poti sa taci. Biserica isi va pierde din credibilitate acum si mai mult, dar e bine, pt ca asa poate se iau masuri.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 06.05.2009, 22:19:26
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Afara cu cei care vand ortodoxia, si vand Sfintele Taine pe bani. Va luat diavolul mintile daca ati ajuns sa luati apararea unor astfel de oameni, si pe deasupra si Ierarhi. Nu zic sa-i judecam, dar sa aratam cine sunt cu adevarat.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 07.05.2009, 20:45:49
petry_19 petry_19 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.01.2009
Exclamation Trebuie luata atitudine

Citat:
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]

Este clar! Pacatul este foarte grav! Conform conoanelor BOR, IPS Teodosie ar trebui caterisit! Bineinteles ca exista si varianta iertarii, deoarece cu totii pacatuim, si poate mai mult decat IPS Teodosie, dar pentru iertare este nevoie de pocainta. Sf. Ap. Petru a plans cu amar pentru ca s-a lepadat de Hristos...

Ar fi regretabil daca Sf. Sinod va adopta iarasi o pozitie "de ochii presei" asemanatoare cu cea din binecunoscutul "caz Corneanu" cand mitropolitul Banatului a fost iertat pe motiv de "pocainta", in vreme ce declaratiile ulterioare ale "Inaltului Prelat" dovedeau contrariul...

Cu adevarat acestea sunt vremurile din urma, vremurile lepadarii de Hristos.

Greu...grea situatie...nu cu mult timp in urma IPS Teodosie primea ajutoare din partea unei organizatii masonice numite Rotary Club http://www.youtube.com/watch?v=8pwWaokmYqc ...acum apare aceasta problema de simonie...

Pr. Arsenie Boca spunea ca "numai putregaiul va cadea din Biserica Ortodoxa fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! "

Dumnezeu sa judece! Dar inainte, cred, va judeca Sf. Sinod.

DACA IPS TEODOSIE ISI VA CERE IERTARE IN MOD PUBLIC, IMI VOI CERE SI EU IERTARE PT CE AM SCRIS AICI DESPRE EL!!!

Insa, ma indoiesc ca o va face, asa ca IMI CER IERTARE inca de acum!!! Nadajduiesc ca ceea ce am scris sa fie spre slavirea Adevarului si a Dreptei Credinte!!!
Vechi 08.05.2009, 13:41:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petry_19 Vezi mesajul
Este clar! Pacatul este foarte grav! Conform conoanelor BOR, IPS Teodosie ar trebui caterisit! Bineinteles ca exista si varianta iertarii, deoarece cu totii pacatuim, si poate mai mult decat IPS Teodosie, dar pentru iertare este nevoie de pocainta. Sf. Ap. Petru a plans cu amar pentru ca s-a lepadat de Hristos...

Ar fi regretabil daca Sf. Sinod va adopta iarasi o pozitie "de ochii presei" asemanatoare cu cea din binecunoscutul "caz Corneanu" cand mitropolitul Banatului a fost iertat pe motiv de "pocainta", in vreme ce declaratiile ulterioare ale "Inaltului Prelat" dovedeau contrariul...

Cu adevarat acestea sunt vremurile din urma, vremurile lepadarii de Hristos.

Greu...grea situatie...nu cu mult timp in urma IPS Teodosie primea ajutoare din partea unei organizatii masonice numite Rotary Club http://www.youtube.com/watch?v=8pwWaokmYqc ...acum apare aceasta problema de simonie...

Pr. Arsenie Boca spunea ca "numai putregaiul va cadea din Biserica Ortodoxa fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! "

Dumnezeu sa judece! Dar inainte, cred, va judeca Sf. Sinod.

DACA IPS TEODOSIE ISI VA CERE IERTARE IN MOD PUBLIC, IMI VOI CERE SI EU IERTARE PT CE AM SCRIS AICI DESPRE EL!!!

Insa, ma indoiesc ca o va face, asa ca IMI CER IERTARE inca de acum!!! Nadajduiesc ca ceea ce am scris sa fie spre slavirea Adevarului si a Dreptei Credinte!!!
Nu mai bateti campii si ii inveninati si pe altii, IPS Teodosie n-a primit nimic de la clubul Rotary.
Vezi ca spune clar alb pe negru cine a fost beneficiarul donatiilor de la Rotary Club, dar nici macar nu te-ai obosit sa asculti.

Ar fi bine sa incepi sa-ti ceri scuze, macar cu partea asta.
Daca esti in stare si ai un dram de verticalitate.
Vechi 05.05.2009, 19:17:23
scrabble
Guest

Implicit

Se pare ca Parchetul s-a autosesizat in urma reportajului din Romania libera:

IPS Teodosie, cercetat penal pentru luare de mită și complicitate la fals intelectual

Nu gasesc nicaieri comunicatul Arhiepiscopiei, dar din ce-am inteles nu face decat sa infirme ca ziaristul respectiv ar fi student la facultatea respectiva.
Vechi 05.05.2009, 19:31:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Acum mi-am amintit cum m-am apucat si eu sa acuz pe anumiti ierarhi ai BOR...prin diverse comentarii si am scris cam asa ceva pe la Romania Libera:
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]"Reporteri daca fac parte din BOR este voie sa se primeasca acuzatiile de la ei. Altfel nu. Si zic mai jos ca sa ma acuz pe mine: Am atacat de foarte multe ori pe ierarhii BOR pe diverse bloguri sau la Ziarul Lumina in comentarii. Si apoi m-am gandit mai bine era a trimite acelea in secret spre a se face o chestie ziditoare . La ierarhii din fruntea Sfantului Sinod al BOR. Ca asa afla lumea. Poate era careva din episcopia episcopilor pe care i-am atacat eu care era in mainile railor vrajmasi dracii si aceia luptau cu el sa il convinga ca nu poate dobandi vindecare la Sfanta Biserica, pentru a nu merge acolo si a putea ei sa il piarda. Oricum Sfintele Taine tot se lucreaza prin acei ierarhi de i-am atacat eu chiar daca ar fi avut impedimente canonice. Dar eu nu cred ca aveau doar mi s-a parut mie. Da acela care e in stare sufleteasca nefericita poate nu stie ca Sfintele Taine le lucreaza Dumnezeu oricum si nu mai merge la spitalul duhovnicesc (Biserica) spre a dobandi vindecare si iata cum se pierde un suflet! Si daca careva s-a smintit din pricina mea si s-a pierdut sufleteste,cand merg pe cealalta lume,vai mie cum voi suporta mustrarea constiintei vazand pe vreun frate al meu chinuindu-se din pricina mea? Doamne ai mila de cei pe care poate i-am pagubit sufleteste si ai mila si de mine."[/COLOR]

Daca reporterii respectivi fac parte din BOR este voie sa se primeasca acuzatiile de la ei dupa Sfintele Canoane ca IPS sa fie cercetat de Sfantul Sinod.
Daca nu nu este voie.
Asa zic Sfintele Canoane.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35