![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Si, seamana cu ce stiai tu dinainte sau sunt interpretari originale?
|
|||
|
|||
![]()
O sa iti spun dupa ce le citesc pe toate.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce stiam eu este probabil doar o reflectare foarte palida si indepartata si in mod cert denaturata a acestor interpretari care mi se par extrem de adanci. Numerologia pe care am studiat-o eu este aplicabila in studiul caracterologic al tipologiei umane. Data nasterii are o semnificatie astrologica si numerologica, din analiza lor putandu-se afla cu ce "daruri" a fost inzestrat un om si cu ce fel de dificultati se va confrunta in viata, care sunt punctele tari si cele slabe (calitatile si defectele), genul de ispite de care se va lovi omul.
Din ce vad aici Maxim Marturisitorul se refera la o semnificatie numerologica reflectata in lucruri inalte, nu in conditiile conjuncturale ale vietilor oamenilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu toate acestea, Sfantul M. Marturisitorul interpreteaza numai numerele prezente in Biblie, cu scopul sfant al ajungerii la o hermeneutica exhaustiva a intelesurilor adanci ale unor pasaje scripturale. Atata timp cat ramanem de partea teologiei, cautand sensurile ascunse ale numerelor biblice, nu cred ca vom comite vreun rau. Insa daca ne vom apuca sa ne calculam numerele personale prin adunarea cirelor corespunzatoare literelor din nume si prenume samd, atunci vom gresi. La fel cum si Zodiacul este lasat de sus, dar nu pentru a incerca noi sa prezicem viitorul, norocul, sanatatea, banii si alte cele. Caci ne spune Dumnezeu (la Deuteronom 18, 9-12): "Când vei intra tu în pământul ce ți-l dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te deprinzi a face urâciunile pe care le fac popoarele acestea. Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător, Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morții. Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, și pentru această urâciune îi izgonește Domnul Dumnezeul tău de la fața ta." Deci sa nu intelegem gresit postarile anterioare din Filocalie.
|
|||
|
|||
![]()
Eu am renuntat la astrologie si numerologie urmand sfaturile duhovnicului meu care mi-a explicat niste lucruri foarte importante pentru mine si pe care nu le pot sintetiza aici neavand timpul si spatiul necesare unui asemenea subiect de amploare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Iar când L-au răstignit, era ceasul al treilea." Marcu 15, 25 "Și era acum ca la ceasul al șaselea și întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea. Când soarele s-a întunecat; iar catapeteasma templului s-a sfâșiat pe la mijloc. Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul." Luca 23, 44-46 Observam ca Hristos a patimit pe Cruce timp de exact 6 ore. 12 ani de suferinta pentru femeia cu scurgere de sange = 2x6 18 ani de suferinta pentru femeia garbova = 3x6 666 = 111x6 -> simbolizeaza suferinta enorma care va fi in vremea sfarsitului pe de o parte si pe de alta parte infinitatea chinului pentru cei care se vor insemna cu pecetea Fiarei. Alte opinii?
|
|||
|
|||
![]()
Stie cineva ce semnifica 13?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"...se afla in sinagoga o femeie sarmana, garbova, de nu putea in nici un chip sa se ridice. Avea un duh de neputinta de optsprezece ani. Chiar si aceasta cifra parca ne spune ceva adanc, semnificativ. Stiti ca numarul 6, in Sfanta Scriptura, e numar defectiv - i se spune. Un fel de nume negativ, al celui rau. Iar aici, de 3 ori cate 6... De trei ori! Parca e un fel de legare care tinde catre Absolut, caci Absolutul e numai Dumnezeu." Totusi vad aici ca 6 este numar perfect, pentru ca: Cele mai semnificative și mai rare numere sunt cele ai căror divizori adunați dau ca rezultat numărul însuși; acestea se numesc numere perfecte. 6 are ca divizori pe 1, 2 și 3 și, drept urmare, este un număr perfect, căci 1+2+3=6. Următorul număr perfect este 28, pentru că 1+2+4+7+14=28. Ne mai documentam...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
ortodoxie ocultista | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 02.07.2010 20:03:08 |
Patriotism & Ortodoxie | eodor nastasa | Generalitati | 31 | 07.04.2010 12:20:20 |
|