Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 12:21:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"Ale Tale dintru ale Tale" auzim in timpul Liturghiei.
Ce cuvinte grele. Si noi credem in continuare ca multe din cele ce avem sunt doar rodul mainilor noastre.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2009, 03:18:00
daniel_009 daniel_009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.07.2009
Implicit

Cum poti sa scapi de lacomie? .. zgarcenie?

Te ajut eu. daca ai curaj! ..

mergi cu mine daca vrei .. la interventii in sate romanesti unde tiganii fura noaptea tot!

Am mers si noi.. trupele speciale ale ... Am batut in tigani .. nu relatez cum. Ca noi n-a batut nimeni!

In maxim 5 ore suntem oriunde in tara.

Cu cagulele pe fata .. noi .. maestri nimpo .. ne intalnim cu tiganii.. "am auzit ca jandarmii si-au taiat mainile in sabiile tiganilor" serios? dar cum s-a intamplat?

Noi chiar stim cum se face, de aia nu intra jandarmii. Noi batem de rupem , taiem, ducem pe moarte tigani si dupa aia intra jandarmii.. culeg resturile. Nu mai intervenim a doua oara.
A doua oara .. suntem acasa la copii! Niciodata nu mai e cazul. Nu ne mai ducem pe acelasi obiectiv a doua oara! Niciodata! In aceiasi seara.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2009, 08:46:12
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniel_009 Vezi mesajul

mergi cu mine daca vrei .. la interventii in sate romanesti unde tiganii fura noaptea tot!

Am mers si noi.. trupele speciale ale ... Am batut in tigani .. nu relatez cum. Ca noi n-a batut nimeni!

Cu cagulele pe fata .. noi .. maestri nimpo .. ne intalnim cu tiganii.. "am auzit ca jandarmii si-au taiat mainile in sabiile tiganilor" serios? dar cum s-a intamplat?

Noi chiar stim cum se face, de aia nu intra jandarmii. Noi batem de rupem , taiem, ducem pe moarte tigani si dupa aia intra jandarmii.. culeg resturile. Nu mai intervenim a doua oara.
A doua oara .. suntem acasa la copii! Niciodata nu mai e cazul. Nu ne mai ducem pe acelasi obiectiv a doua oara! Niciodata! In aceiasi seara.
cu tziganii ca shi cu tziganii, dar cand o sa punetzi osu' la treaba ca sa va luatzi shi de aia de'"ai noshtrii" cocotzatzi binemersi la butoane... aia ce se ocupa cu lingsharj mediatic sau cu mascarada politica sau cu furt de alegeri sau cu sondaje masluite sau cu afaceri shi profituri shi procente shi comisioane din bani publici, despre aia care manipuleaza tot de peste 66 de ani vorbesc ca uite shi eu am entuziasmat la concluzia asta nefasta, ca incet incet, am ajuns sa am dintr-un suflet curat, drept shi cinstit ce am fost, sa am acuma un suflet care a ajuns sa le cante in struna shefilor gLumii shi sa faca voia gLumii shi sa se lase scurs in directzia impusa de ei uitand ca este scris ca:

"numai Domnului Dumnezeului Tău să I te îmchini shi să-I slujeshti"

shi daca am uitat shi daca m-am lasat invartoshat, de la o vreme nici n-am mai tzinut cont, n-am luat in seama, n-am tzinut seama de menirea ce ni s-a dat pe pamant... noua... oamenilor.

adica sa nu slujeshti la rade-râde 'zgârciob de oală spartă'... ca era vorba ca ar fi trebuit sa tzie apa... apa vietzii... shi cate o picatura in ea din vinul noii legi...

Last edited by vsovi; 31.07.2009 at 09:33:01.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2009, 09:48:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citeste acea parte din Evanghelie, unde Hristos il intalneste pe Zaheu vamesul. La acela, zgarcenia si hotia erau la ele acasa, insa Hristos ii vede ravna, incercarea si dorinta de a vedea si altceva, de a cunoaste si altceva, de a face altceva.

Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 18:26:39
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniel_009 Vezi mesajul

Daca ce ai postat nu e bascalie, si e real, spune-mi si mie rogu-te ,cine sunteti voi de fapt ???
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 15:42:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Romanul, atunci cand este in postura sa spuna despre cineva ca este foarte bogat, spune e "putred de bogat". Dar tot ce este putred, este lipsit de viata. Iar daca lacomia si zargenia au drept tinta bogatia, e cazul sa se ia aminte la cuvantul "putred" si la invitatia Bisericii de a aduna comori in cer, un loc ferit de stricaciune. Aici e locul "unde viermii nu o razbesc, nice putrezeste", dupa cum spun Parintii.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:26:51
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Nu putem scapa de lacomie si zgarcenie,putem eventual sa le reducem,dar de scapat de ele definitiv nu avem cum,ele se gasesc in fiinta omeneasca impamantenite ca si milte alte vicii si pacate,cine zice ca poate scapa definitiv de lacomie si zgarcenie,ipocrit este.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 11:03:49
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexya89 Vezi mesajul
sunt o persoana zgarcioasa mereu ma cert de la lucruri minore...iar cand dau un lucru nu.l dau din toata inima desi pana la urma tot il dau dar ma codesc pt el la inceput...vreau sa ma schimb sa fiu buna si milostiva k Domnul...mi.e asa greu am incerkt sa dau mai mult de pomana dar tot nu se vede cu cei apropiati sunt zgarcita la bani chiar si cu mine!!nu stiu cum sa fac sper k bunul Dumnezeu sa se milostiveasca si sa ma vindece de aceasta patima...astept kteva sugestii dak puteti va multumesc
Un cuvant minunat al Sfantului Ioan Gura de Aur despre milostenie:

"Porunca milosteniei nu a fost data numai pentru cei bogați, ci si pentru cei care au putin, ba chiar si pentru cei care abia reusesc sa-si castige painea cea de toate zilele. Pentru ca nimeni nu este atat de sarac, incat sa nu aiba cei doi bani ai vaduvei din Evanghelie (Marcu 12,42). Celui care da ceva din putinul pe care il are, se poate sa i se socoteasca mai mult decat celor care dau mult, din multele lor bogatii. Valoarea milosteniei nu depinde de cat dam, ci de gandul cu care dam. De aceea, nu trebuie sa ne uitam la vaduva, care a dat numai doi bani, ci la faptul ca desi nu i-a mai ramas nici un ban, nu i-a parut rau pentru jertfa ei. In felul acesta, ea si-a dat toata averea."
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 13:42:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
sunt o persoana zgarcioasa mereu ma cert de la lucruri minore...iar cand dau un lucru nu.l dau din toata inima desi pana la urma tot il dau dar ma codesc pt el la inceput...vreau sa ma schimb sa fiu buna si milostiva k Domnul...mi.e asa greu am incerkt sa dau mai mult de pomana dar tot nu se vede cu cei apropiati sunt zgarcita la bani chiar si cu mine!!nu stiu cum sa fac sper k bunul Dumnezeu sa se milostiveasca si sa ma vindece de aceasta patima...astept kteva sugestii dak puteti va multumesc
Pai simplu: daca te suprinzi cu mana inclestata, desfaci degetele.
Eventual te folosesti de cealalta mana.
Sau daca nu, rogi pe cineva sa te ajute..

Putin cate putin..
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 18:38:47
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Sa faci cat mai multa milostenie chiar daca iti calci pe inima un timp...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre lacomie, bogatie si saracie ! cristiboss56 Pocainta 21 01.08.2012 22:36:27
cum de le scapa din vedere asta? victortiti89 Generalitati 2 14.06.2011 16:09:10
Cum se scapa de CORUPTIE! andreicozia Generalitati 6 28.12.2010 01:07:33